Utbrott!

Så har det börjat! Syskonkärleken börjar visa sig på allvar. På många olika sätt. Allt ifrån härliga leenden, kiknande skratt, tröstande klappar till illvrål om syrran eller brorsan kommer lite för nära vid fel tillfälle, gnäll om den andra har någon kul sak, gallskrik om den andra tar ifrån en det man just nu håller på att leker med (slickar på). Värsta utbrottet blir det om det råkar handla om fjärrkontrollen. Är det inte konstigt? Att just fjärrkontrollen är så himla intressant alltså!

Jag är så glad att Max och Moa har varandra. Det är så härligt att se dem tillsammans vare sig det handlar om kiknande skratt eller gallskrik. Att man kan älska två små pyren så mycket!

image77
Max och Moa den 12 augusti 2006, fyra dagar gamla.

image78
Moa och Max 10 månader senare, den 14 juni 2007.

Kram och trevlig helg på er alla!

Busungar!

image73
Så här kan det gå om mamman vänder ryggen till en liten stund! :-)

image74
Men inte kan väl någon av dessa små gullungar har ställt till med allt det stöket?!? De
sitter ju så snällt och fint på filten och leker.

image75
Fast det ser onekligen ut som det bor en liten buse i den här killen!

image76
Och du Moa, alla som känner dig vet att du inte är så lugn som det råkar se ut som på den
här bilden. Skenet bedrar... :-)

Kram och trevlig tisdag på er!


Vikt och längd

Hoppas att er midsommar har varit skön! Vår var väldigt mysig, rolig, lugn och alldeles lagom. Synd att det regnade som tusan, men vi han i alla fall med ett par rundor kubb när det var uppehåll.

Förra veckan var vi på 10-månaderskontroll på BVC. Max och Moa var då egentligen lite drygt 10 månader men det har ju att göra med att de är för tidigt födda. Så här såg det i alla fall ut:

MAX
Vikt:                     
9720 gram
Längd:                  76 cm
Huvudomfång:   48,5 cm

MOA
Vikt:                     
8775 gram
Längd:                  71 cm
Huvudomfång:    46 cm

De följer sin kurva väldigt fint och det är inga problem med att få i dem den mat de blir serverade. De äter det mesta med god aptit.

Både Max och Moa har ju hittills haft en väldigt speciell krypstil, de krälar sig fram och det ser nästan ut som de simmar. Nu har de börjat så smått att försöka krypa på det klassiska viset, på händer och knän, men det går sådär. Allra bäst går det när de bara har blöjan på sig och inte några hala byxor som försvårar det hela. Moa har börjat att försöka resa sig mot saker, främst mot mig om jag ligger på golvet. Idag kom hon krypande till mig när jag satt och åt frukost och då lyckades hon resa sig upp mot min stol. Hon är väldigt stabil när hon håller i oss och går och jag misstänker att det inte kommer att dröja så väldigt länge innan hon stapplar runt själv om hon bara får riktigt kläm på det här att resa sig upp.

Det är svårt att förstå men det är väl bara att gilla läget - mina små minipysar börjar bli stora nu! Om en och en halv månad fyller de ETT år. Tänka sig!

image71
Tuffa Moa!

image72
Max var väldigt imponerad av att Moa vågade ha på sig de där läskiga glasögonen så länge!

Ha en fortsatt trevlig måndag!

Kram på er!


GLAD MIDSOMMAR!

Trots att regnet bara öser ner så försöker jag att skapa lite midsommarkänsla och tänker att det nog kan bli en mysig dag i alla fall. Det är ju Max och Moas första midsommar och det känns speciellt. Förra året var jag ganska tjock om magen och jag kan inte riktigt förstå att det är fina Max och fina Moa som var där inne. Men så är det och jag är så tacksam för att just jag fick bli deras mamma.

Det har hänt en del sen jag skrev sist, bland annat så har Max kört gåstol nerför trappan och landat med ansiktet rakt i klinkersen... Det var något av det värsta jag har varit med om. Jag blev livrädd. Som tur var klarade han sig ganska bra. De två fina tänderna i överkäken fick sig tyvärr en rejäl smäll och båda blev upptryckta en bit och på ena tanden slogs det av en hörna. Jag var helt förkrossad (och är fortfarande) för att det hände, men jag försöker att inte klandra mig själv för det. Men det är svårt... Hjälp mig alla att hålla tummen för att hans fina små tänder klarar sig så vi slipper åka till tandläkaren och dra ut dem!

Något mer som har hänt är att jag har fyllt år! Min första födelsedag som mamma - mysigt!

Hoppas att ni får en riktigt skön midsommar och att solen skiner lite på er allihop!

Max och Moa äter majskrokar och önskar er glad midsommar!

image69

image70

Kram på er!


Tårta!

Som jag skrev igår ska vi inte ha 30-årsfesten förrän på lördag men vi firade så klart lite igår också! Måste visa den fina tårtan som Stoffes lillasyster hade fixat.

image67
Stoffe liten!

Trevlig fredag och kram på er!

Oj, oj, oj...

...nu är det mycket känns det som! Förra helgen tog lillasyster studenten och var på studentbal och som storasyster gäller det ju att vara med på allt för att se hur hon ser ut och hur det är :-)! Studentfesten var hellyckad och lillasyster var vacker som tusan på balen! Hon hade sytt klänningen själv och den var superfin!

Veckan som har gått har det dels planerats 30-årsfest, passats storasysters barn, planerats 30-årsfest, varit på skolavslutning med storasysters barn, handlats kläder till 30-årsfest, handlats present till 30-åringen.... Sa jag förresten att vi har planerat 30-årsfest?!?

Idag fyller Stoffe 30! Grattis hjärtat! Det blir inget stort firande idag men på lördag blir det desto större partaj. Vi blir 60 personer och det ska bli så himla kul! Hoppas att vi kan få lite sol, i alla fall i början av kvällen, så att vi kan hinna med den lilla aktivitet som vi tänkt oss.

Nu ska jag återgå till matlagningen, Max och Moa ligger och vilar efter en tuff dag med skolavslutning och sen shopping på stan!

Kram!

Att sitta

Jo, det är mycket det som det handlar om just nu - att sitta alltså! Max och Moa har inte varit några höjdare på det innan, Max har kunnat sådär bra men Moa har inte velat alls. Om man mot förmodan har lyckats få henne att böja på benen så har hon kastat sig bakåt så fort rumpan nuddat golvet. Men nu börjar det lossna! Tror att det kan bero på att jag har tränat en del med dem sista veckan :-). Vi har nämligen fått tid för 10-månaderskontroll och jag vill gärna komma dit med två små troll som kan visa att de kan sitta. Fjantigt kanske, men det känns ändå som de borde kunna det när de är 10 månader....

Idag är det nationaldagen och Stoffe är ledig. Det innebär i och för sig inte att han är hemma för han skulle hjälpa några kompisar till oss som alldeles snart ska flytta in i sitt nybyggda hus. Men i eftermiddag ska vi till storasyster med familj och grilla och ha det mysigt och då kommer det i alla fall märkas att det är en ledig dag för Stoffe också. Så, Sverige-hatten på i eftermiddag alltså!

Här kommer ett bildbevis på att det går ganska bra att sitta. Men lägg märke till kuddarna som ligger utspridda runt omkring. Mamman litar inte riktigt på sittande troll.

image63
Det är helfestligt att sitta själv!

image64
Rak i ryggen :-)!

image65
Smile!

Ha en bra nationaldag och njut av ledigheten!

Kram!


RSS 2.0