Härliga ljus!

Åh, vad det är skönt att det är ljust lite längre om dagarna! Det känns som både dagen och kvällen blir mycket längre och det ger i alla fall mig lite extra energi och det är inte fel!

Efter att vi hade ätit middag ikväll var båda barnen sugna på att gå ut så det gjorde de. Medans Stoffe städade bilen och jag röjde i köket var barnen i trädgården och lekte och hade det mysigt. Visst är det härligt med vår! Ikväll var de båda fint rosiga om kinderna och de har just lagt sig för att sova. Än så länge hörs det inga protester så det verkar som att de är trötta och redo för lite sömn.


Utemys tidigare ikväll!

Som jag skrev igår kväll somnade båda barnen ganska tidigt men efter ett par timmar hörde jag att det gnyddes och gnälldes lite i deras rum. När jag kom in där satt Max upp i sängen och var ledsen och klagade på att han hade ont i benen. Stoffe tog upp honom och satt och mös med honom en stund i soffan och sen gick det bra att lägga honom igen. Vi misstänker att det är växtvärk han har, stackaren! Både Stoffe och jag hade mycket växtvärk när vi var små så det är inte konstigt om det är det som besvärar honom. Och växer, det gör han! Förra veckan fick jag åka och köpa tre par nya byxor till honom eftersom det såg ut som han väntade på tidvattnet när jag tog på de byxor han hade här hemma :-)...

Ha en skön kväll!

Kram!

Måndag!

Det var två väldigt trötta barn jag väckte i morse när det var dagisdags men trots tröttheten var det inga problem att lämna dem och när jag hämtade dem var de lite piggare och hade haft en bra dag.

Även ikväll var barnen trötta och strax efter klockan sex var de vällingsugna. Jag lyckades dra ut på det lite men båda barnen sov sött innan klockan var sju.

Moa frågade mig en sak på semestern som jag bara måste berätta:

Moa: -Mamma... När man är kär, hur är man då?
Helena: Åh, lilla gumman! När man tycker jättemycket om någon, då kan man säga att man är kär.
M: Jaha...
H: Varför undrar du det?
M: Jag bara undrade.

Lilla snuttan! Frågan är om hon menade att vara kär i någon eller om hon tänkte på när någon säger: "Så kär du är!". I vilket fall så var det så sött när hon sa det och mitt hjärta smälte...

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:AS5xYLYbC73M6M:http://2.bp.blogspot.com/_YuiPupl9zm0/Rsx9B7hExmI/AAAAAAAAAaI/eFmtYONQEZk/s320/hj%C3%A4rta%2Brosa.bmp

Kram!


Semester!

Ja, nu har vi varit iväg på vår efterlängtade semestervecka i soliga och varma Egypten. Vår vecka var kanon, det var lata dagar med sol, lek, bad och bus - precis så som vi tänkt oss! Trots att vi fick väcka barnen kl 3 på natten för att bege oss till Kastrup gick hela resan till Egypten otroligt bra. Barnen skötte sig som änglar både på flyget och på bussen från flygplatsen till hotellet. Moa fick lite ont i örat när vi skulle landa men det gick bra ändå.

När vi landade var det sandstorm så det var lite kämpigt när vi skulle ta oss från ankomsthallen till bussen. Det var en bra bit att gå och med tungt bagage, barn att hålla koll på och sand som yrde överallt så var det inte det lättaste. Barnen fick gå och hålla för ögonen och det gällde att se till att ha munnen stängd :-). De kommande två dagarna blåste det en hel del men vi solade och badade lite i alla fall. Resten av veckan blåste det mindre och vädret var perfekt, verkligen ingenting att klaga på! Barnen var lite försiktiga med badandet i början av veckan men sen badade de som bara den. Sista dagen var de som galna och hoppade från poolkanten och doppade nyllet som om de aldrig hade gjort annat :-).

Jag skulle kunna berätta hur mycket som helst om vår resa men jag väljer att visa er lite bilder i stället. Bilder säger ju mer än ord...


Morgonvällingen intogs på Kastrup strax efter klockan fem på
morgonen, innan det var dags att passera säkerhetskontrollen.Spända barn som funderar på vilket flygplan vi ska åka i
och var våra resväskor egentligen har tagit vägen.Moa är redo för sitt livs första flygtur!


Max och Stoffe väntar på att bussen mot hotellet ska börja köra.


På förmiddagarna höll vi för det mesta till på lekplatsen. Dels var
barnen glada för att leka där och dels fanns det gott om skuggiga
platser där vi kunde skydda barnens vintervita skinn från den starka
solen.Mera lek...


Lunchdags någon av de första dagarna.


De finaste!


Poolspaning!


Första klubban ever! Den åts med god aptit men när vi på hemresan
erbjöd en likadan avböjde både Moa och Max vänligt men bestämt.Kvällsfilosoferande!


Coola killen (med syrrans solglajjor).


Spagetti med svampsås var en riktigt höjdare!


Lek med vår nya vän "Krokodilen"!


Bad och bus!


En mycket populär lek var när Stoffe höll upp barnen i luften
samtidigt som han själv var helt under vatten.Bus på hög nivå!


Moa och Krokodilen myser!


Max på fiskrestaurang.


Moa verkar tycka att det är kul med semester :-)!


En utslagen kille! Den här kvällen somnade han i Stoffes knä på
restaurangen innan vi ens fått in förrätten. Sedan sov han sig genom
hela middagen, promenaden hem, ombytet till pyjamas och välling-
ätandet.Mys på lekplatsen!


Nattningen såg ut så här, välling och mys i vår säng och det tog oftast
inte många minuter innan båda barnen sov sött.Bamse och hans vänner träffade vi på lite då och då och det var
så klart väldigt spännande!Dags för hemfärd efter en mycket skön vecka. Planet blev försenat
och Max passade på att koppla av en stund, något som han är
väldigt bra på har vi märkt....Efter ca 11 timmar på resande fot satte en så här glad tjej sig på tåget
mot Hässleholm. Strax efter att vi passerat Lund sov båda barnen och
sedan sov de gott hela vägen hem och hela långa natten.Vi kom hem till alldeles fantastiskt vårväder och barnen njöt! De blev
överlyckliga när sandlådan öppnades upp för första gången det här
året och var väldigt förtjusta över alla "nya grejer" som de hade fått.
De hade troligtvis hunnit glömma allt som fanns där efter den långa
härliga vinter vi har haft.


Jag hoppas att det syns på bilderna att vi har haft en härlig semester, för det har vi! Detta till trots är det väldigt skönt att vara hemma igen, jag skulle i och för sig inte haft något emot att vara ledig lite till men det är bara till att ställa klockan och pallra sig upp i morgon bitti igen! Skönt att det är en kort jobbvecka i alla fall :-)!

Ha en skön söndagskväll!

Kram!


Vårkänslor!

Visst har man snuddat vid vårkänslorna de senaste dagarna när vädret har varit så underbart skönt! Snön ligger ju kvar i princip överallt fortfarande, men ändå har det varit så fint. Klarblå himmel, sol och fågelkvitter - härligt!

I förra veckan hade vi sjukstuga här hemma. Moa var febrig och jättehängig och Max hade en liten febersläng han också. I lördags var båda två ganska pigga så vi kom i alla fall iväg till fina Hannas kalas. Lika trevligt och mysigt som alltid!

Den här veckan har barnen varit på dagis, om än mot protester. Det är Max som protesterar och det blir ofta så när vi har varit hemma några dagar. Det verkar som att han snabbt vänjer sig vid att vara hemma och att han tycker att det är mysigt, vem tycker inte det?!? I måndags var han väldigt ledsen, nästintill hysterisk, när jag skulle gå ifrån dagis så det slutade med att han stod i fönstret på dagis och grät och jag satt i bilen och grät. Usch, vad det är jobbigt med sådana morgnar! När jag kom för att hämta barnen på eftermiddagen var allt som vanligt och han hade haft jättekul hela dagen. Det vet jag ju att han har men det är ändå tungt att lämna ledsna barn... Igår morse gick det lite bättre att lämna och i morse var det en glad Max som vinkade hejdå till mig :).

Nedräkningen inför semestern pågår för fullt här hemma nu. Om exakt en vecka är det nog full fart på packandet här för på natten mellan onsdag och torsdag i nästa vecka bär det iväg! Det ska bli så skönt att komma bort och bara ta dagarna som de kommer. Inga tider att passa, ingen mat att laga - bara sola, bada och njuta! Det är så jag hoppas att vår vecka kommer att se ut!


Vi passade på att ta en cykeltur i lördags!


Moa lekte en lång stund i lekstugan när Max och Stoffe var
på tippen.


Ha en skön kväll!

Kram!
Grattis Hanna!

Idag är det ingen vanlig dag för idag är det bästa Hannas födelsedag, hurra hurra hurra!


Stort GRATTIS Hanna! Vill håller tummen för att barnen är krya
på lördag så vi ses på kalaset!

Kram!

RSS 2.0