Härlig dag!

Idag har vi träffat Cecilia och Alice och det var precis så roligt och mysigt som vi hade hoppats på! Tänk att vi inte har träffats på över ett år och ändå kändes det precis som vanligt, härligt med goa vänner! Det har varit superfint väder och vi har njutit av solen, gungat, fikat och strosat runt. Kort sagt - en härlig dag! Himla synd bara att vi inte bor närmre varandra så vi kunde haft så här fina dagar tillsammans lite oftare...

image61
Gungpremiär för Moa som av minen att döma tyckte att det var hur kul som helst!

image62
Max tyckte också att det var kul att gunga!

Nu är det snart helg! Den här helgen är faktiskt helt obokad och det känns skönt för sen kommer tre fullbokade helger på rad - student, 30-årsfest och sen midsommar!

Nu är det duschdags för mig, barnen har nyss somnat.

Kram!

Livstecken!

Jodå, vi lever och allt är ok, bara det att jag inte hittat någon större lust att blogga på sista tiden. Har ingen lust idag heller, men här kommer i alla fall några bilder ;-).

image57
Mys på filten (som Max var kvar på i ca 1 minut - sen skulle han äta gräs i stället)

image58
Max krälar runt på golvet och bjuder på en söt-min!

image59
Moa krälar också och bjuder på en något busigare och galnare min!

image60
Viledags i vagnen

Kram på er!

KORT vecka :-)

Måndag igen och idag känner jag mig mer utvilad än jag gjorde någon dag i förra veckan. Visst har barnen varit vakna även i natt och jag har varit uppe och tröstat och stoppat i nappen och fixat till täcket mm, men det har inte varit 20 gånger utan kanske bara 5. Så skönt! Tänk att sömnen betyder så mycket!

Helgen har varit jättebra! I fredags vara vi bara hemma och gjorde absolut ingenting. Jag tror inte att klockan var mycket mer än tio när vi båda två låg och snarkade i soffan...

I lördags var det avslutning på simningen. Tråkigt att det är slut men tydligen så är bassängen alltid uppvärmd så vi får ta oss i kragen och gå dit även under sommaruppehållet. I lördags fick vi testa att bada med kläder och flytväst på barnen. Varken Max eller Moa verkade bry sig om att de hade kläder på och flytvästen gillade de verkligen! De flöt runt på rygg med ett stort leende på läpparna. Eftersom det var sista gången fick vi även testa vattenrutchkanan :-D! Stoffe åkte en gång med Max och efter lite tvekan testade även jag och Moa. Hon tyckte att det var hur kul som helst (och jag också) så vi testade en gång till! Kul! Hon kommer nog att bli en riktigt vild liten badbrud! På kvällen var lillasyster och storasyster med familj här och grillade och tittade på Melodifestivalen. Det var himla trevligt men enligt min mening så var inte Melodifestivalen någon höjdare....

Kort vecka den här veckan, Stoffe jobbar bara tre dagar! Ska bli mysigt med lite långhelg! Planerna för veckan är inte så många men på min "Vill göra-lista" står i alla fall att besöka en liten outlet-butik med billiga kläder för att se om man kan hitta något kul där. Hoppas att det blir av!

Sätter in en bild på Max och jag väljer att inte ens kommentera den. Tokunge! :-)

image56

Ha en bra måndag!
Kram!

Jaaa!

Har glömt berätta att lillasyster klarade uppkörningen i onsdags! Så himla kul! Hon ringde nyss och frågade vad vi gjorde och ville komma hit en runda. Tänk att hon bara kan komma hit när som helst nu utan att passa bussar eller tåg, perfekt! Bra att hon ringde för det är en ganska tråkig dag här hemma. Behöver städa (tråkigt), det regnar ute (tråkigt) och barnen är förkylda (tråkigt). Tur att lillasyster kommer :-)!

Här kommer ett par dagsfärska bilder på M&M:

image52
Hej där!

image53
Full fart mot mamma!

image54
Sötungar

image55
Linslusen poserar

Kram och trevlig fredag!

Förkylt

Det är lite förkylt här hemma just nu. Mest förkyld är Max, näsan rinner hela tiden på den lille stackaren. På dagarna är han inte speciellt påverkad av det, men de senaste nätterna har varit ganska struliga. Det är inte så lätt att sova gott när man är täppt... Detta bidrar till att det är en mycket trött mamma här hemma just nu.

Tandläkarbesöket igår gick bra. Vi fick info om vad som ska ätas och när, vad som inte ska ätas, hur man ska borsta osv. Med tanke på att farmor är tandsköterska och fadder Sofie är tandhygienist så var det inget nytt ;-)!

Här kommer lite bildbevis på att det går bra att vara klåfingrig och nyfiken fast att man är förkyld.

image49
Max har lärt sig öppna grytskåpet som är "ajaj"

image50
Moa studerade honom noga, men när jag kom med kameran låtsades hon vara oskyldig :-)

image51
Det där med att krypa verkar inte vara något för våra barn. Det går precis lika bra att kräla!

Nu är det dags för mig och Max att äta leverpastejmacka, Moa sover...

Kram på er!

BOEL-test

Igår var vi på BOEL-test (undersökning av syn, hörsel och kontakt) på BVC och det gick jättebra! Som tur var hade storasyster erbjudit sig att följa med mig dit, annars vet jag inte riktigt hur det skulle ha gått. Tror inte att det hade funkat så bra om båda tvillingarna befunnit sig i rummet när de skulle lyssna på "bjällrorna"...

Nästa vecka blir Max och Moa 9 månader! Om 8 månader är det tänkt att jag ska börja jobba igen och det känns ju som en lång tid, men när jag tänker 8 månader bakåt i tiden så blir jag rädd för hur snabbt det har gått sedan dess. Då hade vi nästan precis kommit hem från BB och allt var så nytt och ovant. Nu har vi lärt känna våra små Pysar och dagarna har blivit lite lättare även om det är mycket som händer hela tiden och mycket nytt att anpassa sig till. Just nu är Max (och delvis Moa) inne i en gnällig period. Om jag visar mig utan att gå fram och krama, pussa eller allra helst ta upp honom så blir han superledsen. Igår och i förrgår har det inte varit speciellt mycket som han har tyckt varit kul men idag har det i alla fall gått lite bättre. Hoppas att den trenden håller i sig ;-). Moa var likadan i förra veckan men det har blivit bättre. Vet inte om det är tänder på g eller vad det kan vara. Det visar väl sig snart.

Så här stora har Max och Moa blivit nu:

MAX
Vikt:                        
9015 g
Längd:                     74 cm
Huvudomfång:      47,5 cm

MOA
Vikt:                        
8425 g
Längd:                     70 cm
Huvudomfång:       45 cm

Ha en fortsatt bra dag! Nu ska jag gå ut och njuta av solen!
Kram!

Babysim

I lördags var vi på babysim och fick se de roliga bilderna som vi tog förra veckan. Om man gör sig sådär på kort i vanliga fall så är det ingenting emot hur man ser ut när man är under vatten. Vi tog fyra bilder, en på bara Max, en på bara Moa, en på båda tillsammans och en på hela familjen :-).

Titta och njut... ;-)

image46

image47

image48

Nu ska jag passa på att slappa lite när barnen vilar.

Kram!

RSS 2.0