Jaha...

...då var snart den här arbetsveckan också över, bara en fjuttig liten dag till att jobba och sen två dagars skön helg! Jag gillar verkligen fredagar. Redan på vägen från jobbet till dagis börjar jag känna mig lugn och längta lite extra mycket efter att få komma hem. Att jag sen vet om att det inte är jobb eller dagis på två dagar gör ju inte saken sämre. Det är absolut inte det att jag inte trivs på jobbet och att barnen inte gillar dagis, tvärtom! Men det är ju så härligt att vara med dem hela dagarna och en mix som hade inneburit lite mindre jobb och lite mer tid med barnen hade passat mig perfekt!

Den här helgen har vi inte så mycket planerat. Det är simning på lördag förmiddag + att jag har bestämt mig för att antingen på lördag eller på söndag ta en tur till Ikea (utan barn men förhoppningsvis med vän :-)) för att bland annat handla gardiner till vardagsrummet. En del andra saker står också på min Ikea-lista plus att det nästan alltid slinker ner något mer i vagnen när man går där och myser.

Jag måste bara berätta en rolig grej som hände innan ikväll, det var i alla fall kul när det hände och jag känner nu att jag nästan börjar fnissa bara av att tänka på det. Jag skulle gå ner i källaren för att fixa lite med tvätten och eftersom jag vet att barnen brukar vilja följa med så frågade jag dem om de ville det. Båda svarade ja och Moa kom springande direkt. När vi stod och väntade på Max vid trappan sa jag: "Kommer du Max?". Han svarade något som jag inte riktigt förstod så jag frågade en gång till: "Kommer du Max, vill du följa med ner i källaren?". "Mem (=Max) sitta fast!", sa han då. Jag blev så full i skratt för det lät så himla kul och jag hörde ju på honom att det inte var något allvarligt! När jag gick för att kolla vad det var som hade hänt så visade det sig att han hade snott in sig i babysittern (som av någon anledning står framme) när han och Moa hade lekt där, han satt alltså mycket riktigt fast! Lilla sötunge! Det är så himla kul nu när de pratar på och kan säga vad de vill, vad som är fel osv. Moa pratar mer än Max (typ hela tiden) men Max lär sig uttala fler och fler ord för varje dag som går. Okej, alla kanske inte förstår vad han säger men jag gör det...

På tal om att Moa pratar mycket och ofta så stod hon intill mig innan ikväll när jag skalade clementiner åt henne och Max och munnen gick i ett. Jag sa till henne att hon var en liten snackemoster men det höll hon inte med om. "Men du pratar ju hela tiden", sa jag då. "Ja", svarade hon. "Du kan inte vara tyst va?", frågade jag. "Nej", sa hon då och sen tillade hon "sen...". Helt rätt tänkt! Varför vara tyst nu när man kan vara det sen liksom?!


Hejsan...


...hoppsan...


...falle...


...ralle...


...raaaa!!!

Ha en riktigt trevlig helg om vi inte hörs igen innan!

Kram!

Hej!

Vill mest bara visa tecken på att vi är här och att allt är ok! Det har jobbats och jobbats sista tiden och jag har inte hittat så mycket tid att sitta här. Att sätta sig vid datorn på kvällen när man inte har gjort annat på hela dagen är inte så lockande. Men vi mår i alla fall prima allihop och det är ju huvudsaken, eller hur?

Den här veckan är det "Nalle-vecka" på dagis och det innebär att alla barn får ha med sig en nalle hela veckan. I morse ösregnade det när vi skulle till dagis och nallarna blev lite blöta när vi gick till och från bilen. Moa var mycket bekymrad över detta, men det löste sig snabbt när hon blev erbjuden en handduk så fort vi kom in :-). Tur att dagisfröken var så förstående!

Innan ikväll när jag och barnen hade sångstund inne på deras rum så valde Moa lammet i sångpåsen och jag började sjunga "Bä bä vita lamm". Moa sjöng glatt med och jag måste erkänna att jag fick ta en paus och skratta lite mitt i sången för hon var så rolig. Det var nästan som att hon rappade i stället för att sjunga. Tänk er att under tiden jag sjöng "Bä bä vita lamm har du någon ull..." så satt hon brevid och sjöng "Kära barn, kära barn, kära barn". Kan ni förstå att jag hade svårt att hålla mig för skratt?! Hon var jätteduktig och sjöng med i flera av låtarna och Max satt och gjorde rörelser och väntade på att få välja en ny figur i påsen. Det märks att båda barnen tycker att det är himla mysigt att sjunga med hjälp av figurerna och jag tycker att det är ganska kul att någon vill lyssna när jag sjunger :-). Vi har köpt ett set med extrafigurer till påsen men jag känner att det nog snart är läge för set nummer två så det blir lite mer variation i sångerna.

Nu är det dags att köra och handla lite, sen är det husfruarna och det kan man ju bara inte missa ;-)!


KRAM PÅ ER!

RSS 2.0