3 veckor!

Idag är det tre veckor sen lille Morris kom till världen! Som vanligt rusar dagarna förbi men jag försöker njuta av och ta vara på varje dag som går. Sedan jag skrev sist har både helgen och några dagar till passerat.

I lördags var Moa, Max och Stoffe på simningen på morgonen. De har börjat vara i den stora bassängen nu och vi föräldrar får inte vara med och bada längre så det är nog lite kämpigt både för barnen och för Stoffe när de är där. Men båda barnen har i alla fall tagit sig ner i den stora bassängen och jag tycker att det verkar som att de lyssnar mer och mer på vad "fröknarna" säger att de ska göra och inte göra så det går nog framåt i alla fall :). Senare i lördags fick vi besök av fina vänner med barn och vi var sex vuxna och sex barn här hemma. Det var fullt ös kan man säga och barnen hade hur kul som helst! Ja, det hade vi vuxna också förstås ;). Morris sov sig igenom större delen av eftermiddagen och kvällen så han verkade inte störas av ljudvolymen som emellanåt var ganska hög, skönt det! Det är nog bra att han vänjer sig...

De första dagarna den här veckan har bjudit på fantastiskt höstväder och vi har försökt vara ute och njuta av det några timmar. I måndags kom mormor och hälsade på och då promenerade vi till ankorna och gav dem lite mat och sen var vi på lekplatsen en stund. Igår ville Max gärna gå till lekplatsen igen och ta med spann och spade dit så det gjorde vi. Ett antal sandslott byggdes innan vi gick hem igen...

Igår var Morris och jag på BVC på morgonen när vi hade lämnat Moa och Max på dagis. Hans vikt för dagen var 5266 gram så han ökar stadigt kan man säga, härligt!

Här kommer lite bilder från dagarna som har gått.


Morgonmys i soffan!


Buskillarna!


Moa, Eric, Noac och Max har lördagsmys.


Lilla Isabell testar Moas cykel.


Morris tar igen sig efter dagislämning.


En apa i bur...


... och två små apor i bur!


"Ta ett kort på mig när jag står här uppe mamma!"

Nu knorras det lite från sovrummet och jag misstänker att det är en hungrig liten kille som håller på att vakna, dags att avsluta det här med andra ord!

Kram!

Fredag...igen!!

Jaha, då var det fredag igen och veckorna susar förbi i vanlig ordning. Den här veckan har Moa och Max börjat på dagis igen och vi har lyckats komma iväg i tid för både lämning och hämtning alla dagar, inte illa om jag får säga det själv ;). Idag hoppade vi dock över dagis, jag tyckte att det kunde vara skönt med en hemmaförmiddag och det var det också! Att gå runt och skrota i pyjamas precis hur länge man vill är inte fel ibland.

Moa och Max verkar tycka att det är kul att vara tillbaka på dagis igen och träffa lite kompisar. De leker, busar och har roligt men är helt nöjda med att gå hem när jag kommer för att hämta dem. De är så stolta över att få visa upp sin lillebror för kompisarna och släpper inte gärna taget om bilstolen vid lämning och hämtning, härligt att se!

Morris är en ganska nöjd liten kille som är lätt att ha att göra med än så länge. Han äter en hel del och på 2-veckorsdagen i onsdags vägde han 4,8 kg! På dagarna är han ofta vaken en stund när det är matdags och han är ganska nöjd med att ligga och kika runt lite. På nätterna däremot har han hittills inte haft någon vakenperiod utan han somnar vid bröstet när han ätit klart och det innebär ju att det, trots en del avbrott, blir ganska hyfsat med sömn för min del i alla fall. Sen ska jag inte påstå att jag inte är trött men det vore kanske lite konstigt annars... Han är i vilket fall som helst helt ljuvlig, precis som sina storasyskon!

Jag har inte varit jätteflitig med kameran i veckan tyvärr men jag bjuder på några bilder som är tagna med mobilen i alla fall.


En mätt och trött Morris.


Moa och Max hjälper pappa att bygga vedskjul!


Trebarnspremiär på lekplatsen!


4-åringar kan också gunga i bebisgungor :).


Moa väntar på att det ska bli hennes tur att gunga.


En bild till på en trött liten kille.

Skönt med fredag idag, ikväll blir det nog bara en hemmakväll med lite god mat och Idol-tittande för vår del tror jag. I morgon är det simning på morgonen och sen får vi besök av fina vänner på eftermiddagen och kvällen, mysigt!

Ha en skön fredag och en mysig helg!

Kram!

Lillkillen!

Bjuder på en bild på lillkillen!


En sött sovande liten gosse!

Det var bara det jag ville :)! Återkommer kanske senare idag med fler bilder och lite mer skriveri om hur vi har det här hemma men nu ska vi mysa!

Kram!

Kvällsmys!

Igår kväll såg det ut så här hemma hos oss:


Mys i soffan innan det är dags för sängen! Fina fina fina barn!

Dagarna rullar på här hemma och allt funkar väldigt bra måste jag säga. Visst kan det köra ihop sig lite ibland men inget som inte går att lösa. Jag tror att Moa och Max längtar lite efter dagis och efter att få leka med några andra än bara varandra så det är nog inte fel att de ska dit några timmar nästa vecka. Det ska bli intressant att se om vi kommer iväg i tid på måndag morgon...

Ikväll är det bara jag och Morris hemma. Moa och Max är och tittar på Karlsson på taket med mormor och farmor och Stoffe är iväg på annat håll. Just nu ligger Morris och sover gott i soffan och jag tar det lugnt och gör precis vad jag känner för, ganska skönt faktiskt!

Igår hade vi besök från BVC. Först fick vi lite information om allt möjligt och sen var det dags för vägning av Morris. Sen i lördags hade han gått upp lite mer än 300 gram så det verkar som att han får i sig bra med mat i alla fall, härligt! Vikten igår var 4 378 gram, en stor liten kille alltså!

Nu ska jag lägga mig intill Morris i soffan och slappa lite.

Kram!

Möt Morris!

Äntligen har vi fått reda på vem Lage som bott i min mage är! I onsdags kl 21.26 föddes en liten kille som vägde 4 200 gram och var 54 cm lång. Allt gick bra och han är så klart en väldigt fin liten kille. Den här fine lille killen har fått namnet Morris och han verkar så här långt vara en hungrig och harmonisk pojke. Ännu ett litet underverk till familjen och ännu mera kärlek, härligt!

I torsdags kom Moa, Max och Stoffe och hälsade på oss på BB och det var spända storasyskon som kom för att se sin lillebror för första gången. Med sig hade de nallar som Morris så klart blev jätteglad för :)! I fredags var det dags för hemfärd och även om personalen på BB är fantastisk så var det väldigt skönt att komma hem.

Här kommer några bilder från våra första dagar som trebarnsfamilj.


Morris några minuter gammal hos sin trötta men lyckliga mamma!


Pappa och Morris!


Dags för hemfärd.


Stoltare storebror får man leta efter!Våra fina tre (!) barn...


Moa och lillebror!


Här testar Morris att sova i vagnen för första gången tidigare idag.
Max var med Stoffe och handlade virke och Moa och jag lekte kurragömma
i trädgården under tiden.


Fikapaus i eftermiddagssolen.

Nu har jag en hungrig kille här men ni har i alla fall fått en kort uppdatering om hur vi har det.

Kram!Konstverk och lek!

Igår satt barnen och ritade en hel hög med fina teckningar här hemma och jag tänkte dela med mig av två av dem:


Max har ritat ett monster.


Moa började med att rita en katt men jag tror att det slutade med att
det blev en flicka i stället. Fin blev den i alla fall!


Här kommer en bild från någon dag i veckan som passerat. Det leks fortfarande mycket rollekar här hemma och det är det som pågår på de här bilderna:


Moa är katt och Max är pappa. Just här ligger katten och vilar!


Här är pappan på väg in i stugan för att se till katten!

Det väntas och längtas för fullt här hemma och vi är mycket spända på när det hela ska sätta igång så att vi får veta vad Lage är för en liten pys. Som ni vet är det uträknat till i morgon men det behöver ju inte betyda så mycket...

När vi vände blad i almanackan i fredags jublade båda barnen för att det var oktober för då ska ju bebisen komma :)! De frågar ganska ofta varför bebisen inte kommer ut nu för vi har ju sagt att den ska komma i oktober. Härligt att de väntar och längtar de också även om de säkert inte riktigt förstår vad det är som komma skall. Det är ju knappt jag gör det...

Nu ska jag slappa lite innan det är dags att försöka få lite sömn.

Kram!

RSS 2.0