Det där datumet...

Nu börjar det verkligen närma sig det där datumet som man egentligen inte ska ställa in sig för mycket på eftersom det egentligen är det datumet +/- två veckor som gäller. Men det är ganska svårt att inte ställa in sig på det där datumet när det är det enda datum man har haft i huvudet i ett antal månader kan jag meddela... Jag som dessutom hade en känsla av att Lage skulle komma tidigare börjar nu tvivla. Än så länge tycker jag inte att det är jättedrygt att gå och vänta men jag misstänker att om det där datumet som man inte ska ställa in sig på passerar utan att vi har fått träffa Lage så kan jag nog tycka att det börjar bli lite drygt ;).

För vår del är ju det där datumet den 4 oktober och med tanke på inlägget här nedanför är det lite kul att se vad det står i almanackan på just det här datumet - nämligen "Kanelbullens dag" :).

Förutom lite svårigheter att sova om nätterna och att det börjat infinna sig lite mer vätska än vanligt i händer och fötter så mår jag bra. Allt såg bra ut hos barnmorskan i fredags och på fredag ska jag dit på en ny koll. Sist var huvudet ner och rumpan upp (för Lages del då alltså) men ingen fixering på gång. Hoppas att det lilla livet har vett att ligga kvar på det sättet den tid som är kvar!

Som ni säkert förstår så kretsar mina tankar mycket kring förlossning och första tiden med liten bebis just nu och igår satt jag och kikade lite på bilder från när Moa och Max var helt nya. Kolla in det här:


Ingen stor Pys som blir koppmatad av pappa.


Lilla Moa sover sött!

Behöver jag säga att vi längtar?!

Kram på er!


Bullar i ugnen!

Idag har vi haft bullar i ugnen här i flera bemärkelser och alldeles nyss såg det ut så här:


Max fina bakverk!


Moas mumsiga bullar!


Ännu fler goda bullar!


Kanske den mest efterlängtade bullen i ugnen just nu, sedd uppifrån...


...och från sidan :).

Dagarna flyter på och barnen verkar ha kommit in bra i det här med att bara vara på dagis 3 timmar per dag. I torsdags när jag hämtade dem blev Moa väldigt ledsen för att hon inte fick följa med de andra barnen och äta lunch men det gick över ganska snabbt igen och den här veckan har det gått bättre. I måndags berodde det nog mycket på att barnen hade önskat att vi skulle äta lunch på "Pommesen" (Mc D) så då var det bara det som hägrade när jag kom och hämtade dem. Att så lite kan betyda så mycket :)!

I morgon ska vi ha lekkompisar här på eftermiddagen, Anette som har tvillingarna Lukas och Loa och lillasyster Bea kommer hit efter dagis och leker och busar. Max ser verkligen fram emot det och har redan bestämt att han ska bjuda dem på de goda bullarna som han bakat idag.

Här kommer några bilder till från de senaste dagarna:


Kermit och Pippi spelar Memory.


Pippi-mamman, Pappan och Bebisarna vilar (för det är mitt i natten...)!


Här sover Pysarna på riktigt i den riktiga mammans och pappans sängar.

Nu har vi börjat vänta "på riktigt" på att Lage ska komma. Det är nu mindre än två veckor kvar tills beräknad födsel så det kan faktiskt ske när som helst nu! Men det kan ju också dröja lite till... Med Moa och Max hann vi aldrig börja vänta på det här viset eftersom de kom fem veckor för tidigt så det är en ny känsla, både mysigt och nervöst!

Nu ska jag ta ut Moa och Max på en cykeltur innan det är dags att börja med maten.

Kram!



Lördag...

Ganska skönt med helg även om vi har slappat mest hela veckan, det finns ju en skillnad med helgen och det är att även Stoffe är hemma och det är ju alltid mysigt. Just nu är det dock bara Moa och jag hemma för Stoffe och Max har tagit en tur till stan för att fixa lite saker. Moa är på rummet och leker med alla sina Barbiedockor och jag sitter här... Moa älskar verkligen att leka med dockorna och hästarna och hon gör det långa stunder varje dag. Hon leker också en hel del med Playmobil-sakerna som hon och Max fick i present på barnkalaset. Det är små grejer och pilligt att leka med men hon gillar det!

Vi har en ganska obokad helg framför oss och just nu känns det väldigt skönt. Jag är supertrött idag, har sovit dåligt i natt och känner att jag skulle behöva sova ikapp lite men det är bara det att jag har väldigt svårt för att sova på dagen så vi får se hur det blir med det. Magen är väldigt stor nu vilket gör att sovställningarna blir ganska begränsade och i natt har jag vaknat flera gånger av att jag har varit helt bortdomnad i höften. Ska göra ett försök att bulla upp med kuddar i natt och se om det hjälper. Förhoppningsvis bestämmer Lage sig för att komma snart och då vill jag gärna vara så utvilad som möjligt :).

Nu ska jag ta tag i lite tvätt och sen ska det vilas!

Ha en skön lördag!

Kram!


Lugnet fortsätter!

Ja, vi fortsätter att njuta av lugnet och de lediga dagarna här hemma. Igår vaknade jag kvart i nio (!) och då låg båda Pysarna fortfarande och nyllade i sina sängar. Kvart över nio kom Moa upp och vid halv tio vaknade även Max till liv. Idag väckte jag dem strax efter åtta för att börja få lite ordning på tiderna här igen. I morgon är det nämligen dags för Moa och Max att börja på dagis igen, de kommer att vara där mellan 8.15 och 11.15 så det blir inga långa dagar. Dessutom mjukstartar vi med bara två dagar eftersom det är barnfri dag på fredag. Det kommer kännas konstigt att lämna dem på dagis för att sen bara åka hem men samtidigt är det ju ganska skönt om de hinner prova på de kortare dagarna innan Lage kommer så att inte alla förändringar kommer på samma gång.

I förra veckan var vi på 4-årskontroll och båda Pysarna klarade det galant. Det mättes, vägdes, gjordes syn- och hörseltest, balanserades, ritades, räknades och pratades och det var inga problem med något av det. Max hade växt 10 cm sen 3-årskontrollen och nu var han 106 cm lång och vägde 18,3 kg. Moa var 100,5 cm lång och vägde 16,1 kg. Vi har funderat lite på hur det skulle gå för Max med talet eftersom han tappar en del bokstäver när han pratar, men det var inget som var ovanligt enligt "doktorn" och inget som vi behövde göra något åt i nuläget.

I helgen som gick hann vi med en hel del. Lördagen började med simning för att sedan forsätta med ett besök på Ikea. Sen var det dags för ett mysigt 9-årskalas hos världens bästa Arvid. I söndags var vi på Hildurs dop och sen byggde vi ihop Ikea-inköpen och möblerade om i sovrummet här hemma. Spjälsängen kom upp och nu är vi så redo vi kan bli för Lages ankomst. Samtidigt som det känns som att det kan vara dags när som helst nu så känns det också väldigt långt borta. Både mysigt, spännande och lite läskigt att gå och vänta :).

Jag tror förresten att vi har fått ytterligare ett tecken på att det är snickare som är drömyrket för vår lille Max. Att han älskar verktyg och att "jobba" vet vi sedan länge och när han och jag byggde ihop Ikeabyrån här i söndags kväll och vi båda två hamrade som bäst sa han: "Mamma, jag tycker det låter precis som musik!". Det om något säger väl en hel del :)!

Här kommer lite bilder från senaste dagarnas mysigheter!


Här bjuder barnen mig på "föreställning". Startskottet var när Moa blåste
i trumpeten och sen spelades det gitarr (och Allan) som bara den!



Speldags! Här är det Memory som gäller.


Glada och fina Moa!


Galna och fina Max!


En nyklippt Max leker med lera på ett lite grabbigare vis, han tog
verktygen till hjälp...


Bus med lille Gordon!

Idag har vi inga större planer, kanske blir det lite lek med dagiskompisen Tea i eftermiddag om de vågar träffa oss trots att Moa och Max är lite snoriga.

I fredags var jag förresten hos barnmorskan för en koll. Allt såg bra ut, Lages hjärtljud var fina och efter ett snabbt ultraljud konstaterades det även att det lilla livet ligger med huvudet neråt. Inte fixerad än så länge men enligt barnmorskan är det inget ovanligt att det är så för omföderskor. Vi håller i alla fall tummen för att Lage stannar på det hållet nu och inte får för sig att vända sig igen.

Ha en skön dag!

Kram!




Mata ankor!

Som jag skrev igår blev det en tur ner till ankorna för att bli av med lite gammalt bröd. Barnen har alltid gillat att mata ankorna men de senaste gångerna har Max varit lite reserverad. För ett tag sen var det nämligen en anka som var lite extra hungrig och tyckte att det tog för lång tid för Max att kasta iväg brödbitarna så den bestämde sig för att ordna det själv. Tyvärr fick den även tag om Max finger och sedan dess är Max lite avvaktande. Igår löste vi det genom att han stod uppe på en bänk och kastade brödbitarna och det slutade faktiskt med att Moa också stod där uppe eftersom även hon blev nafsad i fingret...


Här har brödet just tagit slut men det har inte ankorna förstått.


På väg hem genom den härliga skogen som vi har turen att bo
granne med!

Just nu skrotar vi mest runt här hemma och tar det lugnt, riktigt skönt! I eftermiddag blir det ett besök på Linden men för övrigt har vi inga direkta planer för dagen.

Ha en skön dag!

Kram!

Ny vecka!

Måndag igen och jag kan inte förstå hur snabbt tiden går! I morgon går vi in i vecka 37 så det börjar verkligen närma sig nu... Emellanåt känns det som att Lage är på väg ut redan nu men sen lugnar det sig och känns som att det kan dröja några veckor till innan det är dags. Måste säga att det är väldigt spännande att gå och vänta! Vi hann ju aldrig riktigt komma in i den där väntan med Moa och Max eftersom de kom fem veckor för tidigt men den här gången antar jag att vi kommer att få känna på det lite mer.

Helgen har varit mycket bra, det underbara vädret kan man ju inte göra annat än att njuta av! I fredags var Lasse, Dessi, Sixten och Doris här och det var supertrevligt. Barnen lekte som bara den och vi snackade som bara den :). I lördags var det dags för simskolan igen efter sommaruppehållet. Det gick över förväntan med tanke på att det var ett tag sen sist. Sen tog vi mest det lugnt på dagen för att sen åka till "Familjen Nilsson" på middag på kvällen. Det var en mycket trevlig kväll med supergod mat och roligt sällskap. Barnen somnade på soffan efter bus med kusinerna!

Igår var mormor här och hälsade på, vi var en sväng på Förmedlingscentralen, lekte lite på lekplatsen och njöt av solen, härligt!

Idag är det inte riktigt lika soligt här i Töjringe och vi har inga planer för dagen faktiskt. Tror att det blir en runda ner till ankorna strax för att bli av med lite gammalt bröd.


Max är redo att hoppa från kanten och Moa kämpar på för att komma upp!


Moa efter simningen i väntan på att Stoffe och Max ska bli klara.


Trötta Pysar i Familjen Nilssons soffa...


Moa målar en orm i söndagens förmiddagssol.

Ha en skön måndag, det ska vi ha :)!

Kram!






Sköna semester!

Ja nu har vi ju semester här hemma, barnen och jag. Det är så obeskrivligt skönt och jag njuter så mycket jag bara kan! Vi har mest tagit det lugnt de här första dagarna och bara just njutit av att vara lediga. I onsdags hade vi moster Maria på besök på förmiddagen och sen skrotade vi mest runt här hemma på eftermiddagen. Igår skulle jag fixa håret så då var Moa och Max på Linden och hade det gott. När jag var klar körde jag också dit och det var väldigt mysigt att ses en dag så mitt i veckan. Jag ser verkligen fram emot fler sådana dagar framöver nu när vi kommer att vara lediga!

I förmiddags ringde Moffar och frågade om vi var sugna på att förmiddagsfika med honom i stan och det var vi så klart. Vi hoppade snabbt ur pyjamasarna alla tre och begav oss iväg. När vi ändå var ute och for passade vi på att handla lite också så att eftermiddagen kan spenderas hemma. Det är väldigt härligt väder ute så det blir nog lite utelek och mys om en stund tror jag. Ska bara vila mig lite först men jag är inte så bra på det har jag märkt... Det finns alltid något annat man kan göra :).


Max och Moa firar semester genom att måla massor av teckningar.
Det var en väldigt stor hög innan de gav upp!


Här spikas det för fullt!


Biltemakatalogen låg i postlådan häromdagen och Max parkerade
sig i solen för att titta på allt som han "älskar" sig. Han har nog
bläddrat igenom den minst fyra gånger vid det här laget. Grabbig?
Ja, det skulle man nog kunna säga...

Ha en skön helg och kram på er!


RSS 2.0