Sömn!

Ja, sömn.... Detta eviga samtalsämne när man är småbarnsförälder! Visst har vi varit väldigt lyckligt lottade med barn som sovit himla bra om nätterna men just nu känner jag mig helt slut. Det är ingen ordning alls på nattsömnen för tillfället. Max och Moa turas om att vakna och vara missnöjda. Oftast hjälper det att gå upp och ge nappen och stoppa om dem, men det känns ändå på morgonen att man i princip inte fått någon sammanhängande sömn alls. Max håller nog på att få tänder, det känns i alla fall så i underkäken, så det kanske bland annat kan vara det som stör honom om nätterna. Sen tror jag att det är han som väcker Moa vissa gånger.

Även om jag känner mig "trött som en lase" (härligt uttryck :-)) så försöker jag tänka positivt. Det kommer säkert att bli bättre med nattsömnen snart igen. Tiden går ju så himla fort och deras beteende och rutiner ändras ju hela tiden.

På tal om att tiden går fort! Det känns inte som det var längesen jag såg ut så här:

Magen
V 34+5

Och nu har vi dessa små underverk hos oss:

Sötnosarna!

Visst är det fantastiskt!

Ha en fortsatt bra helg!

Kram!

Oj, oj, oj!

Snö överallt! Typiskt att det ska bli sånt oväder när man är själv hemma! Jag har varit ute och försökt skotta en gång fram till postlådan (posten är ju en av dagens höjdpunkter när man är hemma) och det var i princip vad jag kände att jag hann och orkade. Dels är det skiiitungt att skotta snö och dels kan ju inte Pysarna vara själva här inne hur länge som helst. Stackars Stoffe får väl plumsa in och börja skotta direkt när han kommer hem ikväll...

Pappa är i Thailand nu och jösses vad jag önskar att jag också vore det! Känner mig lite lurad av de där snödropparna som jag såg häromdagen, jag vill ju ha vår!!!

Nog om snö och längtan efter vår! Ha en bra dag!

Snö!
Baksidan

Mera snö!
Framsidan

Tand nr 2!

Förresten så har Moa fått en till tand! Brevid det lilla lilla risgrynet kikar ett ännu mindre gryn fram :-)!

Max har ännu inte fått någon men han tuggar på ALLT och dreglar MYCKET så det kanske är på g även där.

Snöyra....

Ja, det är det minsta man kan säga! När jag tittar ut genom fönstret kommer det snö uppifrån, nerifrån och från sidorna.... Jag vill ju har vår!!! I och för sig är det härligt för alla barn som har sportlov att de får lite snö att leka i, men efter sportlovet tycker jag gott att det kan börja bli vår. Häromdagen när jag var ute och promenerade såg jag snödroppar och blev lite spattig och lycklig i kroppen. Det är i alla fall ett litet tecken på att vi är på väg mot härliga årstider!

Har tänkt för mig själv att jag ska bli lite bättre på att promenera mer. Innan var jag ute och gick i princip varje dag, men sista tiden har jag blivit bekväm och låtit bli. Max och Moa somnar lika gott i vagnen även om jag inte går så jag "måste" ju inte... Men nu ska det bli andra bullar! Här ska promeneras! Jag har varit ute både måndag och tisdag, men idag tror jag att jag hoppar över det. För det första ser vädret inte alls inbjudande ut och för det andra så är det tungt nog att köra vagnen utan snö på gatorna. Dessutom ska jag ha fikabesök ikväll så jag tänkte passa på att baka lite när Max och Moa sover i vagnen i eftermiddag.

Det är fullt ös här hemma nu! Max och Moa kör som små galningar i sina gåstolar och det är hur roligt som helst att studera dem. I förmiddags när jag skulle dammsuga var det extra roligt för de förföljde mig ÖVERALLT! Det är så härligt att se dem! 

Busfrön!
Det är KUL att busa!!!

I takt med att de blivit bättre på att manövrera sina gåstolar så ökar också klåfingerheten har jag märkt. När de ser något som verkar intressant kan de ju ta sig dit för egen maskin och det tycker de är hur skojigt som helst! Häromdagen stod Max och smakade lite på köksgardinen... Den smakade nog bra för han är där stup i kvarten och tar ett litet smakprov.

När de nu har upptäckt att de kan förflytta sig så är det inte lika kul att ligga på filten och sitta i babysittern så när de hamnar där blir de lätt otåliga. Men jag brukar ändå försöka att flytta runt dem lite för att de ska få vila sig från gåstolarna.

Magläge
Okej då, en liten stund kan vi väl ligga här...

Nu vaknar de nog snart och då är det dags för slottspuré! Det går jättebra med maten och gröten men mindre bra med amningen. Moa är inte alls intresserad längre och det är nästan omöjligt att få henne att ta bröstet. Den enda gång som det går någorlunda bra är om hon vaknar tidigt på morgonen och jag tar över henne i sängen och ammar henne där, annars protesterar hon hej vilt. Antar att det är ett tecken på att det börjar bli dags att sluta... Jag är himla glad att jag har kunnat amma så länge som jag har kunnat, men det känns ändå konstigt att jag kanske snart ska sluta. Nåja, det blir nog bra med det också. Eftersom de tar flaskan utan problem och dessutom äter både mat och gröt med god aptit så ska det säkert lösa sig.

Nu ska jag gå och fixa fram lite kläder till de små innan de vaknar.

Kram!

6 månader!

Nu var det ett bra tag sedan jag skrev något, vet inte varför det har blivit så men det är nog helt enkelt så att varken tid eller lust har funnits.

Tänk att Max och Moa är sex månader nu! Max igår och Moa idag! Som vanligt så kan jag inte förstå var tiden blir av! Moas första tand har börjat kika fram ordentligt nu och man ser också att nummer två kommer att bryta igenom när som helst. Max har inga tecken på att tänderna är på g mer än att han dreglar och spottar som bara den.

De lär sig hela tiden nya ljud och det är ganska kul att se och höra. Förra veckan lärde Moa sig spotta och hon gjorde det i princip hela tiden. Nu har hon slutat med det och börjat med ett slags morrande monsterljud i stället. Max kör mer med de höga tonerna plus att han har sin "spottvecka" nu verkar det som. :-)

Fredag idag och helgen närmar sig med stormsteg. Vi har inga speciella planer mer än babysim i morgon och det känns ganska skönt faktiskt. Skönt att kunna ta helgen som den kommer utan en massa inplanerade saker. Ikväll ska Stoffe jobba så jag, Max och Moa åker nog till Florröd och hälsar på moster och kusinerna lite.

Förresten! Max och Moa fick en ny efterlängtad kusin i måndags! Ett gossebarn som vägde 3,7 kg och var 55 cm lång. Välkommen till världen! Vi längtar massor tills vi får träffa dig!


Sportiga
Tvillingarna Sport! :-)

Trevlig helg!

RSS 2.0