Det flyter på!

Knappt att jag vågar skriva det men just nu flyter det mesta på bra här! I morgon är det två veckor sen Max och Moa gjorde come back på dagis efter sjukuppehållet och än så länge märks inga nya sjukdomar ;-). Hoppas att det håller i sig! Igår och idag har det gått bättre än tidigare att lämna barnen på dagis. Innan har båda barnen varit ganska ledsna när vi har lämnat, men nu har Moa inte blivit ledsen alls och Max har bara varit lite ledsen precis när jag skulle gå. Känns skönt att de verkar vänja sig och att de förstår att vi kommer och hämtar dem igen.

I söndags när jag och Moa var på Maxi och handlade tog pappa och Max tag i städningen efter hantverkarna här hemma. Så här såg det ut!

161004-219
Stor kille som hjälper pappa att moppa!

161004-220
Det gäller att hålla tungan rätt i mun!

Förresten så är det nära nu, badrummet är snart klart! Som jag längtar efter att få ta ett premiärdopp i nya badkaret, att få organisera i de nya skåpen och lådorna och att få bada barnen under lite enklare omständighter. Det ska bli så härligt!

Här kommer ett par bilder till på Pysarna!

161004-217
Moa-mitt-i-mellanmålet!

161004-218
Max-mitt-i-mellanmålet!

Tack för tummarna som jag bad om för ett tag sen förresten, de hjälpte! Jag har fått nytt jobb :-)! Jag fick beskedet i fredags och det är helt fantastiskt kul och känns jättebra! Jag kommer att få intressantare arbetsuppgifter och jag ser verkligen fram emot det! Företaget som jag ska jobba på ligger i Perstorp, vilket innebär att jag kommer att ha totalt 30 minuters restid per dag i stället för 3 timmar (!) som det är nu. Jag kommer alltså att kunna arbeta heltid och ändå kommer barnen att få kortare dagar på dagis. Det kommer att bli hur bra som helst tror jag! Jag börjar på det nya i början av april men i början av maj gör jag en liten insats på mitt nuvarande jobb igen för att sen lämna på riktigt den 9 maj.

Nu ska jag fira med lite Otto-glass! Sen blir det nog en bok och sängen, får se hur lång tid det tar innan jag ligger med nyllet i boken... Det är ofta så det slutar på kvällarna när jag ska läsa en stund innan jag somnar ;-)!

Kram!

Helg!

Jo, visst är det helg och det är himla skönt, men just idag är jag så trött så jag orkar nästan inte njuta av att det är det. Barnen har kommit in i en väldigt dålig period när det gäller sömnen och det märks på mitt tålamod och humör att jag inte sover tillräckligt mycket. Hoppas att det vänder snart!

Barnen har varit på dagis hela veckan och det har gått bra! De blir fortfarande lite ledsna när vi lämnar dem där, men det går över väldigt snabbt igen. Något som de hade provat på lite innan de började på dagis var det här med att äta själva och det gick väl sådär bra då. Nu går det däremot desto bättre! På dagis äter de i princip helt själva och nu har de börjat med det även här hemma. Vissa gånger går det bättre än andra men med lite hjälp får de i sig en hel del i alla fall. Här kommer några bilder på hur det kan se ut.

161004-212
Max tycker det är hur kul som helst!

161004-214
Moa också!

image216
Ibland kan det sluta så här, men vad gör det?!?

Nu håller jag tummen för att jag får en skön (och välbehövlig) natts sömn natten som kommer :-)!

Ha en fortsatt trevlig helg!

Kram!

Alla hjärtan!

Vad passar väl bättre en dag som denna än att visa ett par bilder på våra fina små hjärtegull?

Först en kort lägesrapport bara! Båda barnen är nu friska och igår var det dagis-comeback! De var så klart jätteledsna när jag skulle lämna dem på morgonen, men det hade gått bra efter att jag hade gått. Jag jobbade hemifrån och hämtade barnen redan vid tolv för att de skulle få en mjukstart. Idag lämnade och hämtade Stoffe och barnen fick en kortare dag idag också. Tydligen hade de inte sovit så mycket så det var två trötta Pysar här hemma ikväll. I morgon ska Max till tandläkaren och jag kommer inte att lämna barnen på dagis förrän efter det, vilket innebär att det blir en kort dag även i morgon. Jag ska jobba hemifrån för att få det hela att gå ihop.

Förresten! Nu är det dags att hålla den där tummen för mig igen, gör det riktigt hårt den här gången för jag vill, jag vill, jag vill!!! ;-)

Här kommer bilderna! Vassegoa!

image207
Under "långsjukan" introducerades Tom & Jerry-kex för att försöka få barnen att äta något
överhuvudtaget. De har nu blivit en favorit...

image208
Max gillar också dem, men det som är mest spännande är nog att stoppa ner handen och
ta själv! Såå kul!

image209
Gott är det också! :-) (Möjligt att jag är liiiite partisk, men himmel vilka ögon den här sötisen
har!)

image210
Max första frisökbesök! Moa var fortfarande inte riktigt frisk och vi kände att det inte var
värt att testa humöret så hon fick vänta.

image211
Avslutar med en riktigt busig Moa-bild!

Hoppas att ni har haft en bra Alla Hjärtans Dag!

Stor KRAM!


Bus!

Trots att barnen har varit/är sjuka och gnälliga så är det ju en del saker som helt enkelt måste göras och det är inte alltid det funkar att göra dessa saker med ett (eller två) barn i famnen. Då får man helt enkelt komma på lösningar så att man får det hela att funka. Här kommer bildbevis på en av dessa lösningar.

161004-204
Barnen leker i den ena diskhon och det diskas i den andra!

Max börjar bli sitt gamla vanliga jag igen och har hittat på en del bus här i helgen. Moa är inte alls på g så han får ju roa sig själv och det går faktiskt ganska bra!

161004-205
Samtidigt som jag bytte på Moa hade han visst hittat en necessär med diverse innehåll....
Just den här grejen var ju perfekt att rensa öronen med! :-)

161004-206
Tror kanske att en viss lillkille har tittat lite för mycket på Let´s Dance....
Snickarbälte och djupt ringad pyjamas - det är grejer det! :-)

Kram!


Far och son

Sådan far sådan son
Kommentarer överflödiga...

Kram!

Status

Max: Piggare. Har börjat få i honom lite mer att äta.
Moa: Över 39 grader idag också, väldigt gnällig och vill absolut inte äta.
Stoffe: Jätteförkyld och ont i hela kroppen. På jobbet idag.
Helena: Jätteförkyld. Hemma med barnen idag.

image201
Max har blivit så pass pigg så att han orkar fåna sig lite :-)!

image202
Den här lilla sötisen är tyvärr inte riktigt lika pigg.

Ha en bra torsdag!

Kram!


GRATTIS ERIK!

Idag fyller Max och Moas yngsta kusin 1 år! Som vanligt så måste jag bara säga: Jisses! Vart tar tiden vägen?!? Jag kan inte förstå att det är ett år sen vi fick reda på att lillkillen hade fötts.

image200
Här är födelsedagsgrisen i egen hög person tillsammans med sin fina mamma!

Hoppas att du har haft en bra 1-årsdag Erik. Lyxigt och mysigt att ha mormor på besök också. Hoppas att ni får några riktigt mysiga dagar tillsammans.

Vi skickar massor av (smittfria) grattiskramar från oss i Töjringe till världens bästa 1-åring i huvudstaden!

KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM

Vi längtar efter er!

Kram igen!

Sjukling

image199
Så här har Max fördrivit tiden den senaste veckan!

Idag verkar han tack och lov lite piggare. Han sov till halv ett idag med kortare avbrott från vår sida för att truga i honom lite välling och dricka. Vid halv ett gick Moa in till honom med några leksaker och när jag sen kom in med en macka i handen så ville han smaka och tog ett par musbett. Efter ytterligare en stund ville han upp och då fick jag i honom några skedar kräm och lite banan. Sen lekte han faktiskt en stund och skrattade till och med lite, så härligt! Nu sover han igen (och Moa också), men jag hoppas verkligen att den lilla stunden av pigghet innan idag håller i sig och att det går på rätt håll nu!

Kram på er!

Uppochnervändavärlden

image197
Moa på tillfälligt besök i uppochnervändavärlden!

Fortfarande sjuka här! Moa fick också hög feber igår, över 40 grader. Igår kväll åkte vi in till sjukhuset i Kristianstad med barnen, mest för att Max varken ätit eller druckit på länge. Väl där fick vi vänta ganska länge och först fick vi träffa en sjuksköterska för att sen bli skickade vidare till en "vanlig" läkare och sen slutligen en barnläkare. Det tog totalt sex timmar och med tanke på att Max och Moa är sjuka och inte orkar så mycket så var det skitjobbigt! De blev så trötta på slutet så att ingenting funkade!

Men trots allt var det skönt att kolla upp så att det inte var något allvarligt och när det gällde Max så fanns det inget behov för dropp för när doktorn skulle undersöka honom protesterade han väldigt livligt, och med den orken så fanns det resurser kvar sa doktorn ;-). Men vi ska nu försöka få i honom så mycket som möjligt och det ska vara saker med mycket energi i. Idag har han fått i sig mycket jämfört med tidigare dagar och det handlar om ca 10 teskedar nyponsoppa... Allt är relativt!

Nu ska jag och Stoffe passa på att få i oss lite mat medan barnen sover!

Kram!

Fortfarande inte frisk!

Det är fortfarande sjukstuga här hemma. Max är fortfarande dålig, har inte blivit ett dugg bättre. Så fort alvedonen slutar verka så är febern uppe på över 40 igen. Hostar gör han också så mycket han orkar. Han försöker och försöker och när han väl orkar hosta till så blir han jätteledsen så det gör troligtvis ont.

Idag verkar Moa också lite sämre. Snoret rinner och hon har varit varm. Hoppas, hoppas att hon slipper gå igenom samma pärs som Max för den är inte rolig. Kommer inte ihåg sist vi fick ett leende ifrån honom...

Kram på er!

RSS 2.0