Påsk och vinter

Visst är det mysigt med snö men personligen hade jag nog tyckt att det vore ännu mysigare om den kommit ett par månader tidigare. Det känns inte helt ok med snö till påsk, men vad ska man göra ;-)!

Vår påskhelg har varit jättebra och än är den ju inte slut så vi fortsätter att njuta ett par dagar till. Igår hade vi påskmiddag med goda vänner här hemma och det var jättetrevligt!

Idag på förmiddagen har jag och barnen varit ute och lekt i snön. Först protesterades det lite för att det var jobbigt att gå i snön men sen tyckte både Max och Moa att det var kul att plumsa runt och kasta snöbollar. Roligast av allt var nog när jag råkade ramla, Max skrattade så han kiknade så det fick bli repris på det ett antal gånger. Oftast går det bra att vara ute ensam med båda två men ibland när de vill på olika håll kan det bli lite körigt. Det mest krävande momentet med att vara ute med dem är egentligen när man ska gå in. Idag fångade pappan oss på bild under den här övningen och det såg ut så här:

image230
Det gäller att vara stark när man är tvillingmamma!

I torsdags var vi på BVC för lite försenad 18-månaderskontroll. Det gick bra och båda barnen skötte sig fint. Max fick ingen spruta eftersom han hade haft lite feber dagen innan men Moa fick sin. Hon skrek till lite precis vid sticket men sen blev hon mest bekymrad över att sköterskan satte ett plåster på benet på henne så då glömde hon vad som hade hänt igen. Max ska troligtvis få sin spruta i nästa vecka om han håller sig frisk. Nya färska data när det gäller vikt och längd kommer här:

MAX
Vikt:     
11 700 gram
Längd:  84 cm

MOA
Vikt:     
10 470 gram
Längd:  82 cm

I helgen har vi bland annat haft en liten bebis på besök och då åkte babysittern fram. Idag fångade jag Moa på bild när hon hade en skön och avkopplande stund.

image231
Mysigt att vara liten bebis igen ;-)

Nu ska jag fortsätta att njuta av ledigheten idag och i morgon också, sen blir det jobb igen.

Ha en skön fortsättning på helgen!

Kram!

Glad påsk!

161004-227
En liten påskakäring...

161004-228
... och en liten påskagubbe!

Kram och GLAD PÅSK på er alla!

Dags igen...

Jaha, så var det dags igen. I förmiddags ringde de från dagis och sa att Max inte var alls pigg. Hämtade honom efter vilan och då hade han över 39 graders feber den lille pysen. Moa verkar pigg än så länge men vi får väl se vad det blir av det. I vilket fall så har vi bestämt att de ska vara hemma båda onsdag och torsdag och sen är det ju lite långledigt, skönt!

Just nu är jag och Max själva hemma. Mormor var och hälsade på innan och när hon skulle köra hem så tog hon Moa med sig. Känns konstigt men mysigt att vara med bara Max. Ska köra och hämta Moa när Stoffe kommer hem från jobbet.

Nu ska jag passa på att mysa med sjuklingen.

Kram kram!

Ny vecka!

Måndag igen och vips så var den här helgen över! Det har varit en bra helg med trevligt sällskap av fina vänner både fredag, lördag och söndag :-).

Igår var det så himla fint väder här i Töjringe och vi passade på att vara ute en liten stund och röja bort lite av skräpet som renoveringen av badrummet bidragit med. Barnen sprang runt och "räfsade", försökte rymma ut på gatan och busade. Det var så skönt att vara ute och få lite sol i nyllet och vårkänslorna smög sig på. I morse när jag vaknade försvann de där vårkänslorna ganska omgående eftersom det snöade ute! Visst är det kul för barnen att de får uppleva lite snö, men det hade inte gjort mig något om den hade kommit ett par månader tidigare. Nu vill jag ha vår och jag antar att jag inte är den enda!

Förutom längtan efter våren så är läget bra här hemma. Det var två mycket trötta barn som jag hämtade på dagis idag så kvällen har inte varit den bästa, men vi överlevde ;-)! Nu sussar barnen sött och själv är jag så trött så jag tror att det blir en tidig kväll även för min del.

Nu ska jag vara lite nostalgisk och visa ett par bilder som togs för ganska exakt ett år sedan.

image225
Max och Moa njuter av vårsolen!

image226
Busungarna som numera inte ligger på rygg några längre stunder. Förutom när de sover då...

Nu ska jag gå ner och njuta av elden i öppna spisen, sen blir det nog sängen.

Kram!

Bäst!

Max och Moa är bäst! Så är det bara! Det värker i hjärtat när jag tänker på hur viktiga de är för mig, våra små pysar!

Har VAB:at idag också och kommer att göra det även i morgon. Max har varit mycket bättre idag och har haft knappt 38 graders feber. Blir hemmadag i morgon också alltså men på fredag blir det jobb och dagis igen om igen oväntat händer.

161004-223
Kvällsbus efter badet och innan pyjamasen!

Kram!

Hemma

Idag är jag och barnen hemma och tar det lugnt. Moa hade inte varit alls pigg på dagis igår på eftermiddagen men när vi kom hem var det full fart på henne som vanligt. Efter maten tog vi ett bad och innan läggdags kollade vi febern och då hade hon nästan 39 grader. Hon har inte sovit så gott i natt, hon har varit varm och snurrat runt. Nu på morgonen hade hon ingen feber men däremot så hade Max drygt 38 grader. Båda två är väldigt kassa i magen också så det är väl en liten släng av något. Hoppas bara att det stannar där det är nu för det går både maginfluensa och vattenkoppor på dagis och det är vi inte så sugna på att dra hem.

Vi skulle varit på 18-månaders kontroll i eftermiddag men det blir ju inget med det nu. Synd! Det hade varit kul att få veta vikt och längd och det där, men vi får hoppas att vi får en ny tid snart.

Just nu skrotar vi runt i pyjamas alla tre här hemma och jag bjuder på bilder på de små, mig slipper ni se ;-).

161004-221
Max leker lite

161004-222
Moa rallar runt med gräsklipparen. Vanligtvis har hon en klämma i luggen...

Ha en bra tisdag!

Kram!

RSS 2.0