Varför ska man ha tvillingar?

(Knycker idén till den här listan från en annan tvillingmammas blogg...)

För att det är helt underbart att se när de visar varandra sin kärlek genom en spontan puss eller kram!
För att det finns inget bättre än att se dem busa med varandra och studera dem när de lär varandra allt de kan, både bus och nyttigheter.
För att det värmer i hjärtat när de ena stunden är värsta fiender men i nästa håller ihop och tröstar varandra om det är något som går på tok.

Därför ska man ha tvillingar!

Prickig gokväll!

Nu är helgen snart slut och idag har det varit riktigt härligt vårväder här i Skåneland. Vi har varit ute och pysslat i trädgården hela familjen och det blev en hel del gjort. Fick till och med putsat lite fönster när barnen sov och det behövdes! Nu är det bara för barnen att sätta nya handavtryck igen :-)!

Veckan som kommer blir ett pussel att få ihop men det verkar som att vi fått alla bitar på rätt plats nu. Max har vattenkoppor (undrar när Moa får det...) och eftersom jag är helt ny på jobbet och helst inte vill VAB:a och Stoffe har värsta högsäsongen på sitt jobb nu så blir det lite knivigt. Som tur är får vi hjälp av snälla mormor och snälla farmor så det blir bara 1½ dags VAB var för mig och Stoffe. Känns sådär att inte "kunna" VAB:a och ta hand om barnen men vilken tur vi har att farmor och mormor är så fina och ställer upp, ni är guld värda!!!

För att återgå till Max, eller pricken som han kallas numera, så är han inte alls påverkad av kopporna. Han hade lite feber i onsdags kväll och i torsdags men sen dess har han lekt och stojat precis som vanligt. Den stora frågan nu är när (om) Moa får det. Det kan bli en lååång pusselperiod det här. Samtidigt som det är kass timing (med mig helt ny på jobbet och Stoffe med högsäsong på sitt jobb), så är det skönt om båda får det nu så det är avklarat. I morgon blir det ½-dag för Stoffe och ½-dag för mig, han har viktigt möte på förmiddagen och jag har viktigt möte på eftermiddagen. SÅ skönt att jag har så nära till jobbet nu!

Här kommer lite bilder från helgen!

161004-240
I lördags var det kalas för Faster Josefin. Moa passade på att busa lite
med födelsedagsgrisen!

161004-241
På kalaset fick man glass och det var minsann gott!

161004-242
Sen hittade vi värsta roliga lekstället, farmors duschkabin!

161004-243
Mitt i allt arbete behövde trädgårdsarbetarna lite drickapaus.

161004-244
Vår alldeles egna prickiga lille trädgårdstomte!

Trevlig kväll!

Kram!
Mera bilder!

161004-237
Moa nattar Olle

161004-238
Max busar vid frukosten i morse!

161004-239
Det är tydligen hur kul som helst med sugrörsdricka!

Kram igen!

Bilder

161004-233
Vissa kvällar duger det inte att sitta i mammas och pappas knä och äta välling.

161004-234
Max dukar för fullt. Undrar vad det ska bjudas på här? Och vilket bestick
ska man börja med?

161004-235
Hehe! Gott blev det i alla fall!

161004-236
Tittut Moa!

Kram!

Hej!

Är hemma idag för Max hade feber igår så jag tar tillfället i akt att skriva lite här nu när barnen vilar :-). Förutom Max feber så är allt bara bra. Jag har börjat mitt nya jobb och det känns jättebra, trevliga människor och av det lilla jag har märkt så verkar det även vara roliga arbetsuppgifter så det känns lovande. Sen är det ju en ren fröjd att vara på jobbet en kvart efter att man lämnat barnen på dagis i stället för en och en halv timme senare. Det känns i magen som att det kommer att bli riktigt bra det här så det får vi hoppas på.

I helgen har vi inte så mycket planerat, Stoffe ska till Tyskland i morgon och jag och barnen ska på kalas, faster Josefin fyller år. Annars har vi nog inget speciellt och det känns ganska skönt. Jag hoppas på fint väder så man kan vara ute mycket. Högt upp på min önskelista står grind och sandlåda. Med de två sakerna till hjälp tror jag att det kunde vara hur mysigt som helst att vara ute med Max och Moa. Alltså, det är ju mysigt nu också men de tycker att det är roligast att gå längs med gatan och titta och jag hade hellre stannat i trädgården och lekt. Så en grind hade underlättat för min del och en sandlåda hade säkerligen uppskattats av barnen. Häromdagen när vi var ute skulle Max gräva och det stället han hittade sand på var mellan stenarna på gången här ute, det var inte det lättaste att gräva där kan jag säga ;-).

Jag tänkte att jag skulle försöka få ner lite vad som händer med Max och Moa. De lär ju sig nya saker hela tiden och jag känner att jag är lite dålig på att skriva om det. Det är sällan de går nuförtiden, det är mest spring och bus som gäller. De hoppar, dansar, snurrar och låtsas att de ramlar och tycker att de är hur roliga som helst! Ibland säger jag till dem att det är tur att de har varandra för de är verkligen varandras idoler. Vad den ena än gör så kiknar den andra av skratt och stunden senare är det tvärtom. Ytterligare en stund senare bråkar de som samma bil trots att vi har typ 14, sen om samma docka fast vi har två likadana, sen blir Moa sur för att Max tar hennes hårklämma och sen blir Max galen för att Moa tar något från honom och springer därifrån. Ja, ungefär så ser dagarna ut här hemma.

Favoritleksakerna just nu (förutom våra fönsterlampor) är nog dockorna faktiskt. Det är först nu som de har börjat leka med dem. Moa bäddar ner Ulla i docksängen och sitter intill och säger: "Sscchh!" och håller fingret för munnet. Sen kommer Max och rycker upp Ulla ur sängen och Moa blir tokig! Då får vi rycka in och medla och försöka få en av dem till att leka med Olle i stället och bädda ner honom någon annanstans. Oftast löser det sig men det blir nästan alltid lite gnissel och tårar först. När Max inte står vid fönstret och tittar ut och säger "Bii, Bii" så leker han gärna med bilarna. Han är väldigt fascinerad och det mesta som har hjul låter "Brrrrrrr".

De pratar mer och mer också, det kommer nya små "ord" titt som tätt. Ordlistan är nu ganska lång och här kommer ett litet urval:

Mamma
Pappa
Mormor
Moffar ("Boppaa")
Farmor ("Haamo")
Arvid ("Ava")
Max ("Papsj")
Bil ("Bii")
Saft
Ost
Smör ("Möö")
Bebis
Jacka
Skor
Ojoj
Ojdå
Nej

Bara så ni vet det så utalas ost och kokt medvurst likadant, i alla fall i den här familjen :-)! Max och Moa gillar kokt medvurst så ofta tar den slut innan mackan är slut och när de ber om mer så pekar de och säger: "Ost!".

Jag ska sätta in nya bilder också men ni får vänta lite. Jag orkar nog inte göra det nu för blogg.se strular alltid när jag ska göra det, måste samla lite extra krafter först ;-)!

Ha en skön helg!

Kram!

Imorgon gäller det!

Första dagen på nya jobbet, håll tummen!

Kram!

Jobba jobba!

Idag har det varit mycket jobb och det lär det nog bli resten av veckan också. Min sista vecka i Malmö nu och på måndag blir det första dagen i Perstorp! Det ska bli jättekul att börja på det nya jobbet men det är en tuff avslutning på det gamla nu. Bokslut + upplärning = tar på krafterna....

Hursomhelst så mår vi bra här! Moa hade lite feber och prickar i helgen så igår var vi hemma. Vi var på BVC för att Max skulle få sin spruta och de sa att prickarna Moa hade var en reaktion på vaccinationen hon fått.

Det händer så mycket med Max och Moa nu, de säger fler och fler ord och de förstår så himla mycket. Jag känner att jag inte hinner med att uppdatera er med allt det jag skulle vilja, men jag ska ta tag i det.

Nu ska jag sussa sött så jag orkar jobba i morgon också!

image232
En liten spexare!

Kram!


RSS 2.0