Helg och surande

Helgen är över och arbetsveckan påbörjad, det är verkligen helt otroligt vad fort tiden går! Tänk att mer än halva april redan har passerat! Det innebär att det är ca en månad kvar till barnen får en alldeles färsk liten kusin, ca två månader kvar till S och L får en liten lillebror eller lillasyster i huset och ca fem och en halv månad till världens bästa Moa och Max blir storasyster och storebror! Fantastiskt kul med denna babyboom och jag längtar så efter att få snusa bebisar i mängder :-)!


Helgen som har gått har bjudit på lite av varje och det har varit en mycket bra helg! I fredags var vi i Lur och fick se ”lille Godom” knata runt själv för första gången! Vilken stor kille han har blivit plötsligt! Moa tyckte att det var väldigt festligt att han kunde gå till henne och de promenerade runt lite hand i hand, så söta!


Lördagen bjöd på lite av varje! Frallefika hos mormor, shopping och lunch på stan och sen 2x60-årsfirande på kvällen! Tack pappa och Faster Greta för en mycket trevlig kväll! Det är så kul att träffa alla men så himla synd att det blir så sällan…


I söndags passade vi på att njuta lite av solen (och blåsten) och fixade i trädgården. Sen begav vi oss till badhuset för lite hopp från kanten, bus, och vattenrutschkaneåkning. Efter det bjöds vi på (alldeles för många…) smarriga våfflor i Lur och sen avslutade vi helgen med att även äta middag tillsammans med våra fina vänner. Som ni märker spenderade vi nästan mer tid i Lur än hemma den här helgen :-).


Måste bara berätta om en liten incident i badhuset i söndags. När vi är där brukar Moa duscha och byta om tillsammans med mig och Max tillsammans med Stoffe och det är aldrig några protester eller problem kring det. I söndags blev det dock lite annorlunda. Både Moa och Max ville åka rutschkanan en sista gång innan vi skulle gå därifrån så vi knatade uppför trappan. Max och Stoffe åkte först och tydligen kom de med en sådan fart att Stoffe slog i ryggen i bassängbottnen när de kom ner i vattnet… Sen var det Moas och min tur. Det gick lika bra som det brukar och jag bromsade ner farten lite innan vi var nere för att det inte skulle bli alltför turbulent. Av någon anledning tappade jag dock balansen när vi väl kom ner i vattnet och både jag och Moa kom under vattnet ett par gånger innan jag lyckades komma på fötter. Jag kunde inte låta bli att skratta lite åt min klumpighet men Moa såg verkligen ingen humor alls i det! Hon blev så jädra sur och ju mer jag skrattade desto surare blev hon! Det hela slutade med att hon vägrade följa med mig in i duschen så jag fick hämta hennes kläder så att hon kunde duscha tillsammans med Max och Stoffe i stället… Som tur är så är hon inte speciellt långsur så efter duschen och påklädningen var hon på bättre humör igen :-).


Jag har varit riktigt kass med kameran den här helgen så jag har tyvärr inga fina bilder att dela med mig av. Ska bättra mig, jag lovar!


Kram!


Ord...

Barnens ordförråd växer så klart hela tiden och ibland blir man både förvånad och stolt över hur många olika ord de kan och att de lyckas få in dem i rätt sammanhang. Ibland blir man dock inte riktigt lika stolt och här kommer två exempel på det.

Igår när vi hade ätit middag satt mormor och jag kvar vid bordet när Moa och Max gick och lekte. De höll till precis bakom oss och lekte att de skulle köra på semester. Plötsligt hör vi Max säga:
-Var fan är nyckeln?
-Ja, var fan är nyckeln?, svarade Moa.
Trots att det var svårt så lyckades jag hålla mig för skratt och förklarade att det där inte är något fint ord och att man inte ska säga så. Det var precis på gränsen att jag skulle börja skratta och när jag vände mig om och fick se mormors ansiktsuttryck gick det inte att hålla inne skrattet längre. Men då hade jag i alla fall lyckats säga till barnen innan...

En annan liknande situation utspelade sig nu precis. Moa och Max var ute och lekte och jag stod i köket och fixade undan efter middagen. Så här lät det då:

Moa: Max, jag ska bara gå in och kissa!
Max: Ja...
När Moa varit på toaletten och kommer ut igen säger
Max: Glömde du något Moa?
Moa: Nej, jag var bara där inne och kissade och bajsade och fes.
Max: Aaahhh, fes du en brakskit där inne?!
Sen utbröt ett fnitter från båda två och jag måste erkänna att jag skrattade ganska gott för mig själv jag också...

Jag antar att det kommer att komma massor av sådana här situationer så det gäller väl att träna sig på att hålla sig för skratt även om det inte alltid är så lätt!

Ha en härlig kväll och njut av vårvädret, det gör jag!

Kram!

Kalasdag!

Det har varit en kalasdag idag, i dubbel bemärkelse, mys ute och mys inne! Tänkte bara bjuda på lite fler bilder från dagen.


Liten och Stor jobbar i trädgården.


Moa är redo för kalas!


Max och Conny kollar in grävmaskinen på grannens tomt (på behörigt
avstånd). Här satt de och filosoferade en lång stund...Moa och farmor har fixat sista finishen på tårtan, mums!


Fikadags!

Två inlägg på samma dag, det är nog snudd på rekord för min del tror jag ;-)!

Kram!


Lovely!

Vädret är ju bara helt underbart! Idag har vi ätit mellanmål ute och i skrivande stund sitter jag i solen på trädäcket och njuter, lovely!


Efter mellanmålet var det middagsbjudning i finvädret!

I eftermiddag är det kalas här hemma. Fina Faster Josefin fyller år i morgon och firar det med oss idag, mysigt! Grattis i förskott...

Ha en skön söndag!

Kram!

P.S. Grattis på födelsedagen Binja! Hoppas att du får ett smaskigt tuggben dagen till ära :-)!D.S

GLAD PÅSK!


Den här sötnosen lämnade jag på dagis i torsdags morse. Max
ville inte klä ut sig så han slapp :-).Igår var vi och hälsade på min fina vän Hellen i Helsingborg.
Där träffade vi också påskharen som hjälpte oss att leta efter
påskägg i skogen.Här är fynden som gjordes i skogen! Max blev besviken när han
öppnade påskägget och såg att det var godis i. Hans kommentar var:
"Varför?"


Glad påsk på er alla! Nu ska vi snart gå ut och mysa lite i det fina vädret. Faster Karolina är på besök och just nu sitter hon och barnen och fnittrar åt någon tokig filmsnutt på youtube :-).

Kram!

RSS 2.0