Förmiddagsmys i novemberkylan!


Snart jul!

Tomten kom visst tidigt i år :)!


Bilder igen!

Moa i himmelriket (på Barbieavdelningen på Nisses).

Max med massor av små soldater som han har ställt upp redo för krig hemma hos Sixten i lördags.

Morris, Morris! Dessa miner! Varje gång kameran kommer fram kommer också minen fram :)! Men om jag inte minns fel så hade en viss liten dam och en hel del miner för sig i samma ålder...

Kram på er!


Toker!


Några bilder!

Här kommer några bilder från de senaste dagarna!

Moa med "Lilla Prinsen" (hundvalpen på vykortet som hon fick av mormor på namnsdagen), Morris myser ute i trädgården och slutligen en bild från en snabbvisit på bibblan i eftermiddags när vi fördrev tiden innan det var dags för frisörbesök. Då hade vi redan avverkat en bra stund bland leksakerna på Nisses och ätit korv på torget :).

Kram och godnatt!


Busungarna!


Brottning!

Som jag nämnt innan så går ju Moa och Max på brottning på tisdagar. De är där med Stoffe i skrivande stund. Igår kväll när Stoffe sa godnatt till barnen berättade han att det var brottning idag och då började Max beklaga sig och säga att han inte ville. Stoffe undrade varför han inte ville eftersom han gillar lekarna och är bra på greppen och då kröp det fram att det jobbiga var att han var tvungen att duscha efteråt... Det är så typiskt Max och vi fick oss ett gott skratt!

Idag har vi haft en riktig hemmadag! Det går magsjuka på dagis så jag håller barnen hemma ett par dagar nu, det känns onödigt att skicka in dem i smittan när det inte behövs. Vi har bara skrotat runt här hemma hela dagen, lekt lite, varit ute en sväng och lekt och räfsat löv, spelat kort och städat en del. Skönt med hemmadagar ibland tycker jag!

I morgon får vi fikabesök på förmiddagen och på eftermiddagen är det dags att gå till frisören med Moa och Max. Tänkte höra om hon tror att det är möjligt att klippa lite på Morris hår också för det börjar se lite spretigt och roligt ut på sina ställen ;)! Det är nog inte det lättaste att få honom att sitta still...


Cykla cykla cykla!

För några veckor sedan lärde sig Moa och Max att cykla utan stödhjul. Lite knepig tid på året att lära sig eftersom det troligtvis snart kommer att falla snö och då blir det svårt att cykla och hålla den nya färdigheten vid liv. Därför försöker vi att träna så mycket som möjligt så länge det är barmark!

Vi började här hemma på gräsmattan för att det inte skulle vara så hårt om (eller snarare när) de ramlade. Det var ett mycket tålamodsprövande tränande både för mig och för barnen, fast nog mest för mig om jag ska vara ärlig... Ett par gånger var jag nästan beredd att sätta ut cyklarna på Blocket så tröttsamt det var! Men skam den som ger sig och efter mindre träning än vad jag faktiskt trott cyklade både Moa och Max utan stödhjul!

Nästa steg blev att träna på gatan framför huset. Det gick ganska bra det också men båda barnen tyckte att det var lite läskigt så vi återgick till gräsmattan och tränade och tränade och tränade! Då kom vi till nästa moment som var att lära sig att starta själv, utan hjälp från någon annan. Inte lätt alls! Gräsmattan är ju ganska trögcyklad och det gjorde inte det lättare.

Borta på lekplatsen finns en liten asfaltsplan så ett par gånger förra veckan och nu idag har vi promenerat bort dit med cyklarna och där cyklas det som bara den! Idag lossnade också startandet och det var två stora smile som cyklade runt :)! Det känns nog tryggare där både för dem och för mig för där kommer inga bilar och det finns inga parkerade bilar att krascha in i heller. Max krockade i och för sig med basketkorgen där borta idag men det var inte så farligt! Så nu är det träning träning för att bli säkrare och till våren jan vi förhoppningsvis cykla en runda hela familjen :)!

Kram!


Sockervadd!

Max: "-Mamma, är sockervadd gjort av rosa glass?"
Jag: "-Nej, det är gjort av socker."
Moa: "-Ja, svullet socker är det gjort av!"

Bara så ni vet :)!

Kram!


Nog med barn!

Moa och Max konstaterade precis att vi inte kan ha fler barn i familjen - "det finns ju bara tre gungor på lekplatsen"!


Lata dagar!

Som jag skrev igår så har vi ju lov här hemma den här veckan och det är riktigt skönt att kunna skrota i pyjamas lite längre än vanligt om morgnarna. Den som njuter mest av det är nog Morris, i morse gick jag in och drog upp hans rullgardin vid halv nio för då tyckte jag att det var dags att vakna ;).

I går eftermiddag kom mormor och hämtade Max för övernattning så igår kväll och idag på förmiddagen har vi varit ett barn kort här hemma, det märks ganska tydligt! Moa började längta efter Max nästan direkt när han hade åkt och när det hade gått någon timme stod hon på rummet och sa: "Mamma när jag tittar på Max säng känner jag att jag längtar efter honom!". Sötnosen! I morgon eftermiddag är det Moas tur att åka till mormor för övernattning och hon längtar redan kan jag säga!

Just nu är det ganska lugnt här, Morris sover och Moa och Max kollar på Svampbob Fyrkant. Själv sitter jag i soffan med nya numret av Family Living i knäet :)!

Ikväll är det brottningsträning, ska bli spännande att se hur det går att ha Morris med där nu när han har börjat gå... Just det, det har jag inte berättat! Förra helgen tog han sina första riktiga steg och nu, en dryg vecka senare, knatar han runt som bara den! Stora killen!

Ha en skön eftermiddag!

Kram!


RSS 2.0