Att lära sig att ta sig fram!

Rubriken beskriver väldigt bra vad Morris har sysslat med de senaste veckorna, han har tränat och tränat och tränat.... Både ståendes på händer och knän gungandes fram och tillbaka och liggandes platt på golvet. Han har lyckats ta sig från ett ställe till ett annat även innan men då har han rullat runt och sen snurrat i sidled när han har legat på mage. Men så äntligen en dag i förra veckan så kom han på knepet! Han kryper inte (än) men han ålar sig fram i ganska rask takt och tar sig lätt fram till det han har bestämt sig för att nå. Han (liksom många andra barn så klart) gillar sladdar och elkontakter väldigt mycket så det gäller att ha koll! Så, nu är det slut på "jag sätter dig här en stund, jag ska bara..." för nu sitter han inte där så länge ;). Idag tänkte jag så vid ett tillfälle men märkte att det inte funkade riktigt så jag satte honom i gåstolen i stället. Då körde han rakt bort till handdammsugaren och välte den och sen vidare till köksmöblemanget och drog omkull en stol :).

Tänder får han också i en rasande fart för tillfället. För ett par veckor sen bröt en tand igenom i underkäken och nu i dagarna har ytterligare en i underkäken och en i överkäken brutit igenom, kanske inte så konstigt att näsan rinner lite på honom, det brukar ju gå hand i hand det där!

Det har nu gått tre veckor av vårt nio veckor långa sommarlov och det är väldigt skönt att kunna ta det lugnt om morgnarna. Ingen klocka som ringer, bara sova så länge vi vill och göra det vi känner för! Förra veckan var det ett par dagar som jag märkte på Moa och Max att de hade varit tillsammans bara de två lite för mycket för de var väldigt lättretliga i varandras närhet om man säger så. Men det går lite upp och ner det där. Det känns inte som det kommer att bli många somrar framöver som vi kommer att ha möjlighet att vara lediga i nio veckor så vi får verkligen njuta av det nu!

Nu lite bilder!


Arvid och Max i Lur när det var dags att dansa kring midsommarstången!


Morris var ganska tveksam till midsommarfirandet - nyvaken och massor
av folk runtomkring...När dansen och fikan var slut fick barnen sig en åktur med traktorsläpet.


En lite gladare Morris!


Trädgårdshäng!


Att gunga och samtidigt busa med storebror - underhållning i toppklass!


Lillbusen!


Fikakillen!


Redan körklar!


Lika som bär...


... eller i alla fall lika fåniga!


Upp och ner på lekplatsen tidigare ikväll!

I morgon väntar lekdejt med en dagiskompis och hennes mamma och lillebror, mysigt! Resten av veckan bjuder på frisörbesök för min del, sova hos mormor för Moas del och födelsedagskalas hos fina Sofie för Max, Morris och min del. Bland annat...

Kram och god natt!

RSS 2.0