Kusin Vitamin!

Det är fortfarande ganska förkylt här hemma, både Max och Moa är snoriga och hostar en del men det går i alla fall på rätt håll och det är ju alltid något!

Både i torsdags och igår har vi träffat faster Pernilla och kusin Erik och det har varit jättemysigt. Så härligt att se Erik igen, det har verkligen hänt mycket sen sist! Han är ganska exakt ett halvår yngre än Max och Moa och han var ganska förundrad över att träffa någon i samma storlek men som kunde gå själva! Tänka sig! Erik knatade dock på ganska friskt han också, med lite hjälp från mamma.

Ikväll ska vi träffas igen för att fira Elvys födelsedag. Det blir bowling och mat och det ska bli intressant att se vem av Max och Moa som först halkar ut på någon av banorna....

Här kommer några bilder från kusinbesöket.

image191
Erik kollar in Max fina spann och spade.

image192
Cyklarna var också fina! Moa passar på att visa hur man gör när man tutar.

image193
Moa visar också var man ska trycka om man vill ha disco!

image194
Faster Josefin var också och hälsade på och bjöd Moa och Max på en åktur!

Kram och trevlig lördag!


Dopdag!

Idag är det ett år sedan Max och Moa döptes i Tyinge kyrka. Som jag sagt så många gånger innan så kan jag inte förstå att tiden gått så fort och att det är ett år sen vi tog på dopklänningarna på de små Pysarna!

Här hemma är det sjukt igen. Moa var helkass igår och bara hostade och hostade och hostade. Till slut hostade hon så att hon kräktes den lilla stackaren. Tror inte att jag ljuger om hon var pigg och lekte totalt en timme på hela dagen igår. Idag verkar hon lite piggare än så länge i alla fall. Hon hostar inte lika mycket, men hon är snorig och ser inte alltför pigg ut. Max är också lite snorig men han verkar inte speciellt påverkad av det. Hoppas att det går över snabbt för i veckan kommer ju kusin Erik till Skåne och då vill vi ju träffa honom och Pernilla och leka och ha det mysigt!

Här kommer en bild från dopdagen!


image189
Max och Moa är helt slut efter en lång dag! Det tar på krafterna att ha barndop!

Ha en mysig måndag!
Kram!

Klagomur!

Ja, idag får bloggen fungera som en klagomur för mig. När det känns tungt brukar jag oftast inte ha någon lust att skriva så för det mesta slipper ni att höra det. Men just idag känns det tungt och jag tänker skriva i alla fall.

De senaste dagarna har inte barnen varit sig lika. De har varit väldigt gnälliga, stundtals hopplöst skrikiga, och jag känner mig oerhört otillräcklig när båda två är ledsna och vill ha mig för sig själv. Att kompromissa och ha ett barn på varje knä och försöka kela med båda samtidigt fungerar nästan inte alls. De blir bara ännu mer ledsna och arga och försöker knuffa bort varandra vilket i sin tur leder till ännu mer missnöje. Till slut känns det som man gjort allt och ändå har man inte glada barn, det är en jobbig känsla. Man önskar så att de kunde säga vad som är fel om det nu är något.

Idag har Moa råkat lite illa ut. Först var vi i källaren, jag höll på med tvätt och de satt i gåstolarna och tittade på. Jag har dem i gåstolarna när vi är i källaren eftersom vi inte har någon trappgrind där än. De satt och lekte med vars en telefon och jag hörde att Max inte var helt nöjd, han ville så klart ha den telefonen som Moa hade. Rätt som det var skrek Moa i högan sky och när jag vände mig om såg jag att Max bet henne i armen, det blev ett stort fult märke. Det gick inte hål, men ändå! Moa blev jätteledsen, Max blev jätteledsen och jag blev nästan ledsen jag också. Kände att jag fick strunta i tvätten så vi gick upp i stället. När vi varit uppe en stund började de kiva om en lära-gå-vagn. Eftersom vi har två gick jag för att hämta den andra så det skulle bli frid och fröjd. Då hör jag en smäll och Moa börjar skrika och strax efter börjar Max också. När jag vände mig om var Max på väg att bita henne igen men han hann aldrig för jag tog henne innan. Bar på Moa en stund och tröstade henne och när jag sen tittar på henne ser jag att hon har fått näsblod stackaren. Då började jag nästan gråta igen. Stackars liten!

För att få någon sorts förklaring på vad det är som pågår har jag läst allt jag hittat om olika utvecklingsfaser, men jag vet inte om det är det! Det kan ju vara vad som helst! Läste en del om barn som bits också, det är ju tyvärr en ful grej som Max får för sig att göra då och då. Det stod på något ställe att bland syskon kan det vara så att om en tycker att den får för lite uppmärksamhet kan den bita sitt syskon för att på så sätt få uppmärksamhet. I vårt fall stämmer det ju ganska bra för Moa är nog den som fått och krävt mest uppmärksamhet hittills. Speciellt på senare tid när hon varit gnällig och Max varit nöjd. Nu gäller det bara att försöka göra rätt när han bits så att han förstår att han inte får lov att göra det. Det märks på honom att han vet att det är fel för han blir väldigt ledsen själv efteråt, men det hjälper ju inte om han fortsätter i alla fall.

Nåja, nu är det snart helg och det är i alla fall skönt! Ikväll kommer Sofie och Linus till oss och det är bra för det brukar få både barnen och föräldrarna på bättre humör ;-)!

Efter all klagan får jag bjuda på några fina bilder så ni inte är alltför negativa när ni går härifrån!
image186
Syskonlek!

image187
Lilla Moa sover sött i mammas och pappas säng för ganska exakt ett år sedan!

image188
Max och jag för ett år sedan!

Hjälp vad tiden går snabbt och vad barnen växer! Idag är det 47 dagar kvar tills jag ska börja jobba... Det känns inte bra! Jag vill att tiden ska stå stilla lite så att det dröjer läääänge innan det är den 2 januari.

Kram och trevlig helg!

Tack...

...för alla tummar!

Tyvärr hjälpte det inte den här gången, men det kanske går bättre en annan gång!

Ha en skön kväll!

Kram!

Freeedag!

Tjoho! Idag är det fredag och helgen är nära, så skönt! Ikväll blir det en lugn och skön hemmakväll framför Idol, i morgon är det simning på förmiddagen, på eftermiddagen kan jag tänka mig att Stoffe ska fixa lite i badrummet, kvällen är än så länge oplanerad. På söndag är det Fars Dag och dags för Max och Moa att lämna fina paket till pappa, kl ett bjuder min pappa på middag och efter det kommer vi antagligen att köra hem till Stoffes pappi en runda.

Det är inte bara fredag idag, det är också Moas 15-månadersdag! Lillstumpan! Just nu sover de gott båda två och jag sitter och dricker kaffe och hänger här och har det bra.

Om ni inte har något annat för er i helgen kan ni väl hålla en liten tumme för mig? För vad kan jag inte säga, inte än i alla fall, men några hållda tummar här och var i Sverige kanske kan hjälpa :-)!

image183
Full koncentration!

image184
En lika koncentrerad Moa

Kram och trevlig helg på er!

Ett par bilder!

Idag blir Max 15 månader! Så när som på en timme så är det exakt 15 månader han föddes den lille, lille bebisen. Det är helt otroligt vad tiden går fort! Satt och tittade på Max och Moa när de lekte här innan ikväll och kom fram till att vi inte har några bebisar längre, de är barn nu (men jag kommer nog ändå alltid tycka att de är mina bebisar). De är så duktiga och går omkring här hemma som om de aldrig hade gjort något annat. Fina, fina ungar!

image181
Det gäller att hålla sig uppdaterad på vad som händer i hembygden!

image182
Vet att det är lite tidigt för tomten att komma men detta är i alla fall den sötaste tomte jag
nånsin sett!

Kram och godnatt!

Puss!

Tidigare har varken Max eller Moa varit speciellt generösa med att pussas. Nu är de dock inne i en period när man utan någon större övertalning kan få både en och två pussar och det är så mysigt, de delar ut pussar till både mig och Stoffe. Gulligast är ändå när de pussar varandra, det är så fint så man nästan får tårar i ögonen. Även om det är sötast att se det på riktigt så måste jag bara visa er genom ett par bilder.

image178
-Max, kan du ge Moa en puss?

image179
Puss puss! :-)

Förresten! Bjussar på en bild från badrummet också:

image180
Rivning pågår!

Helgen som gick började Stoffe riva ut den gamla inredningen, kakel och klinker. Det verkade vara ett himla slit men det hoppas jag att han kommer att tycka att det är värt när det är klart!

Ha en fortsatt bra onsdag!

Kramar!

Bilder

Här kommer lite bilder som snälla Moster Emma var här och tog i förra veckan:

image173
Visst kittlar det i magen när man ser den här bilden?!?

image174
Fina Max!

image176
Tittut!

image177
På höstpromenad!

Kram igen!

Tredagarsfeber!

När jag i söndags kom hem efter mina två dagar hemifrån (som för övrigt var hur roliga som helst) så hade lillskruttan feber. Hon hade ca 39 grader när hon skulle gå och lägga sig, det märkliga var att hon inte var ett endaste dugg påverkad av det. Hon har ju annars en tendens att bli väldigt gnällig och krävande när hon är sjuk, vem har inte det förresten?!? Nåja, febern höll i sig måndag, tisdag och onsdag och vid något tillfälle var den över 40 grader och då blev jag lite orolig. Finns inget jobbigare än när ens barn är sjuka och man inte har någon som helst förklaring till varför.

Idag kom dock förklaringen (tror jag i alla fall). Hon var feberfri när hon vaknade men i stället hade hon blivit prickig, vilket tyder på att det är tredagarsfebern hon har. Skönt med en förklaring! Jag läste om tredagarsfeber på sjukvårdsrådgivningen och där stod att det är ett virus som är mycket smittsamt och att det vanligtvis tar 5-10 dagar från smittotillfället tills det att febern bryter ut. Så nu är det bara att vänta på att Max också får det! Det positiva i det hela är att när de en gång har haft det så är de immuna mot det så det innebär kanske ett mindre "hemma-från-dagis-tillfälle".

Sådärja, där fick ni lite undervisning om tredagarsfeber också! Inte så illa en torsdag :-)!

Bjussar på lite bilder också!

image170
Tvillingarna Bus på fårskinnet! (Tår och kamerasnöre ingår utan extra kostnad ;-))

image171
Max har koll på var magen är!

image172
Moa poserar!

Ha en skön helg om vi inte hörs innan!

Kramar!

RSS 2.0