Tjolahopp!

Hoppsansa, nu var det ett tag sen igen! Vi har det så bra så bra, förutom en kass rygg (min) och lite förkylningar (barnen + Stoffe) så är allt i sin ordning här hemma! Förkylningarna har i princip helt släppt nu och min rygg börjar kännas bättre den också och jag håller tummar och tår för att det fortsätter på rätt håll!

För några veckor sen var vi på 5-månaderskontroll med Morris, han fick sprutor och vägdes och mättes. Han vägde då 9 360 gram och var 70 cm lång. Exakt samma vikt hade Moa när hon var på sin 1-årskontroll ;)... Man ska ju egentligen inte jämföra för barn är ju så olika men det är svårt att låta bli ibland!

Idag har Moa och Max varit hos tandläkaren på kontroll. De var så himla duktiga! De gapade stort och skötte sig helt exemplariskt, till och med bilderna gick bra! Det tycker jag själv kan göra lite ont så jag var imponerad!

Just nu är Moa och Max ute och leker i det härliga vädret, Morris ligger och sover och jag väntar på att middagen ska bli klar så att jag kan kalla in busungarna. Sen blir det nog badkaret för deras del har jag en känsla av, de ser ut som två lergubbar där ute!

Hinner med ett par bilder också!


Mysigt värre!


Mera mys!


Cykeltajm!


Morran!

Ännu mera mys!


Glad!


Förvånad!


Kladdig...

Nu är maten klar :)!

Kram!

Nästan vår!

Idag har det nästan varit lite vår i luften tycker jag, så himla härligt! Nu gäller det verkligen att njuta av att temperaturen är lite mildare och att det är ljust lite längre för med tanke på hur fort tiden går så är det väl snart höst igen ;). I morse efter dagislämningen tog jag och Malena lillebrorsorna i vagnarna och gick en skön promenad, hoppas det blir många sådana i vår och sommar, det behövs ;)!

Helgen som gått har varit hur skön som helst. I fredags åkte Max till mormor och vi hade fina vänner på besök. Minst i samlingen var Andreis och Therese lille plutt som bara var fem dagar gammal. Så himla liten och så himla söt! I lördags var Moa, Morris och jag en sväng i Hässleholm på förmiddagen och sen var vi bara hemma och mös tills det var dags att hämta Max och mormor och köra till Linden för att fira Hanna. Vi hann inte mer än innanför dörren innan kusinerna busade och hade hur kul som helst. Som vanligt så bjöds vi på mycket god mat och smarrig tårta, tack för ett trevligt kalas! Tyvärr hade jag glömt kameran....

I söndags funderade jag lite på att ta med barnen till en mässa i Kristianstad men när jag såg det härliga vädret så kändes det inte rätt att vara inomhus. I stället packade vi in oss i bilen, hämtade upp mormor och begav oss till Hembygdsparken för lite lek och bus.


Moa i lektagen!


Max tar en drickapaus från buset!

Nu börjar det närma sig läggning för de stora barnen här hemma, det märks att de har varit på dagis idag och att de har varit ute mycket för det är två trötta pysar med härligt röda kinder som sitter här intill mig och spelar.

Kram på er!

Morgonstund!

Vilken härlig morgon vi har haft! Kan det vara för att jag åkte hemifrån igår kväll och laddade batterierna med lite tid för mig själv kanske? Eller själv och själv, Morris var så klart med och vi åkte till Linden och hälsade på. Efter den här veckan hemma när vi knappt gjort något mer än just varit hemma för att inte sprida någon smitta så behövde jag komma hemifrån en stund.

I morse satt alla tre barnen och mös tillsammans inne på Moas och Max rum och det är så mysigt att gå och lyssna på när Moa och Max pratar med varandra och med Morris.


De finaste!

Efter myset tog Moa och Max ett bad och sen var det dags för Morris att sova en stund. När vi lite senare satt och åt frukost hade Max en hemlis som han gärna ville berätta. I eftermiddag ska han till mormor och sova över där till i morgon och då vet han att chansen är stor att det blir "mormor-lördag", dvs att han får äta godis trots att det inte är lördag. Hans hemlis var att han tyckte att vi kunde ha "mamma-lördag" här hemma så att Moa också fick äta lite godis. Fint att han är så omtänksam!


Vår lilla tjej!

Ha en skön fredag!

Kram!

På rätt väg!

Det verkar så bra som att det är på bättringsvägen när det gäller sjukläget här hemma. Max är ok, Stoffe är ganska ok och vi andra mår fortfarande bra (peppar, peppar)!

Igår på eftermiddagen gick barnen och jag ut en runda. Vi tog med såpbubblor ut och roade oss ganska länge med dem - jag blåste och barnen jagade bubblor! I helgen när vi har hos Frida och Anders blev barnen sugna på att cykla när de såg att Eric tog fram sin cykel så efter att vi bubblat en stund tog vi fram cyklarna vi också. Sadlarna behövde upp en bit och när vi fixat det så cyklades det för fullt här ute! Vi testade även att ta av stödhjulen på Moas cykel så att de fick träna sig på att cykla utan dem, det gick sådär kan jag säga... Men jag hade kul i alla fall! Sen skruvades stödhjulen på igen och vi gav oss ut på en gång- och cykeltur.


Morris var vaken en liten stund när vi kom ut och han verkade gilla
det här halvsittande läget.


En paus i bubbeljagandet!

Idag spenderade vi förmiddagen inomhus och tog det lugnt. Max har petat i sig lite (med betoning på lite) mat och fått i sig en del dricka. När det var dags för Morris att vila i eftermiddags begav vi oss ut en runda till. Idag gungades det först en stund i trädgården och sen tog vi en runda med cyklarna.


Busarna gungar!


Morris är för det mesta nöjd i sin sköna vagn.


Hoppla hoppla!


På raksträckorna hamnar jag efter men i uppförsbackarna är
jag poppis som bara den för då är det några som gärna vill ha
lite putthjälp...


Pit stop på lekan. Kiwi är gott!


Tänk om man själv var så här glad varje gång man vaknade!

Nej, nu är det dags att ta tag i lite kvällsbestyr här, ha en skön kväll!

Kram!
RSS 2.0