Foton!

I morgon är det dags för besök hos fotografen igen och än så länge verkar det bli av. Moas förkylning har blivit nästan helt bra och Max verkar inte ha blivit smittad. Idag rinner deras näsor i alla fall för de bråkar hela tiden vilket resulterar i gråt som i sin tur resulterar i rinnande näsor... Man kan ju hoppas att bråket är någon positiv del i deras utveckling eller något ;-).

Snart kommer moster Emma och ska ta lite bilder på Pysarna. Jag vill ha fina högupplösta bilder som jag kan använda till att göra förstoringar och dylikt och där räcker inte vår kamera riktigt till. I alla fall inte med mig bakom... Hoppas att det blir bra med Emmas (eller Peters är det kanske). Tänkte att vi skulle gå ut och fota lite för det är helt fantastiskt höstväder här i Skåneland idag.

Helgen som kommer ska jag vara borta från Stoffe och barnen i över ett dygn! Så länge har jag nog inte varit utan dem tidigare men det kommer säkert att gå bra. Jag ska till Stockholm på stor fest. Jobbet fyller 40 och det blir middagi Blå Hallen och festligheter på Clarion Hotel, det ska bli så kul! Cecilia, bor ni långt ifrån Clarion Hotel? Om inte skulle det vara så kul att bara ses och säga hej och kramas och sådär, så om du har tid får du gärna höra av dig!

image168
Lilleman är ute och spatserar i strumplästen efter middagsluren i vagnen.

image169
Moa kvällsbusar i nya pyjamasen!

Ha det fint!

Kramar!

TJOHO!

Max kan gå! Igår lossnade det och nu går han mer och mer :-)!

Skulle bara berätta det. Har en jätteförkyld (igen!) Moa på armen som inte alls vill att jag ska vara här....

Kram!

Ny lekplats!

Måste bara dela med mig av ett par bilder till från kvällens bus!

image166
En tom garderob är ju hur kul som helst! Klättra in, klättra ut, skratta jättehögt, klättra in,
klättra ut, skrik ditt högsta skrik osv...

image167
"Kom in här syrran! Det är hur fräckt som helst!"

Kram igen!

Fullt ös!

Det är det minsta man kan säga om dagarna här hemma nu. Hämtas det inte jord ur blomkrukan så stoppas det saker i toastolen - det är något på gång hela tiden och det gäller att vara vaksam! Trots vaksamhet händer det tyvärr en del missöden ibland, som idag när Max klämde läppen i vardagsrumsbordet... Det blev ett litet märke och det blödde en del men han hade inte tid att vara ledsen speciellt länge för Moa busade vidare och han ville vara med.

Igår var vi på Vuxen-Barn (typ öppna förskolan) här i Tyringe. Det var himla trevligt men svettigt! Vi var totalt 48 stycken där och jag var HELT slut efteråt. Det var en ljudnivå som inte går att beskriva i ord, men barnen verkade har kul i alla fall och man fick smarrig fika ;-). Tror att vi ska gå dit på måndag igen, fast inte för fikans skull då, utan för barnens :-)!

Idag har vi varit och hälsat på hos mormor. Det var meningen att vi skulle till fotografen och föreviga Pysarna men när vi kom dit så var där ingen fotograf och hon har fortfarande inte hört av sig, typiskt! Max och Moa som hade gjort sig fina och allt! Eftersom det var tredje gången vi skulle varit hos fotografen  (en gång har vi bokat om, en gång har hon bokat om och idag kom hon inte) så valde jag att boka tid hos en annan fotograf i stället. Så, på torsdag i nästa vecka är det dags igen!

image161
Moa leker!

image162
Max gör sin snyggaste pose!

image163
En VÄLDIGT busig kille!

image164
Fullt ös var det ja!

image165
Att jaga och bli jagad är JÄTTEKUL! Synd att jag inte kan få med ljudeffekter till bilderna. Men
låter ungefär så här: AAAIIIIIIRRRRHHHHHIIIIIIIIIIII!!!!!

Kram kram!

Det händer saker hela tiden!

Ja, det är verkligen så det känns! Varje dag så är det något nytt som antingen Max eller Moa har lärt sig. För några veckor sen kom Moa körandes på sin Bobbycar och Max på sin. Det var egentligen inget konstigt med det för jag hade hjälpt Max upp på sin eftersom han inte kan själv. När de kom körandes en liten stund senare reagerade jag först inte direkt men såg sen att de hade bytt bil med varandra :-)! Så, tydligen kunde båda två komma både av och på bilarna själva.

Max verkar bli en riktig klätterapa, han försöker förgäves (än så länge) att klättra upp på köksstolarna, han klättrar utan problem upp och sätter sig på ett litet bord som de leker med ibland, han försöker häva sig upp i det låga fönstret i vardagsrummet genom att ta ett ordentligt tag i fönsterkarmen. Om det sedan skulle råka stå en Bobbycar eller en gåvagn intill så tar han hjälp av den och det är inte långt ifrån att han lyckas...

Man märker också nästan dag för dag att de förstår mer och mer av vad man säger. Frågar jag om det är någon som har bajsat så springer Moa (ja, hon springer faktiskt, hon har blivit jätteduktig) bort till toadörren och blir ganska bekymrad om den inte är öppen. De letar även upp bollarna eller Olle (dockan) om man frågar efter dem. Moa vet också att om jag säger att det är dags för pyjamas så är det toaletten som gäller. Det är så skoj att se!

Ikväll när Stoffe höll på att göra Max färdig för sängen så skulle jag försöka fiska upp en febertermometer som Max stoppat ner i "avloppet" på bidén. Jag tog en stekpincett för att försöka få tag i termometern. Moa stod intill och tittade och rätt som det var fick hon bråttom därifrån. Hon gick ut i köket och kom tillbaka med en ballongvisp - hon skulle minsann också hjälpa till! Petar mamma med köksredskapen i bidén så ska hon också! :-)

Det är så härligt att se alla framsteg som de gör de små liven! Jag får bara så ont i magen när jag tänker på att inom en VÄLDIGT snar framtid kanske det inte längre är jag eller Stoffe som kommer att se alla framsteg först, utan det kan lika gärna bli en dagisfröken.... Buhuuuu! Samtidigt som jag ser fram emot (lite i alla fall) att börja jobba så känns det skitjobbigt! Men jag antar att det är så det känns när man än ska börja. Det är väl bara att bita ihop!

image159
Här ska vi in när det är dags för blöjbyte! :-)

image160
När Moa promenerar runt i huset är det inte helt ovanligt att hon jagas av polisen!

Nu kallar soffan på mig!

Ha det gott!

Kram!

Att älska

Jag älskar Christopher. Jag älskar Max och Moa. Jag älskar solen. Jag älskar att sova. Jag älskar sommaren. Jag älskar den lilla stunden på kvällen efter att Max och Moa lagt sig, men innan jag själv går och lägger mig. Jag älskar vårt hus. Jag älskar härliga höstdagar. Jag älskar att titta på Max och Moa när de håller på att vakna. Jag älskar min familj. Jag älskar mina vänner. Jag älskar helger. 

Jag älskar livet!


image158
Max och Moa busar med farmor...

Trevlig helg! 

Kram!  

RSS 2.0