Svartvitt

KÄRLEK!

Kram!

Bildkavalkad!

Här kommer lite smakprov i bildform på vad vi hittat på den senaste tiden!En dag när det var bra kramsnö passade vi på att bygga snögubbe.
Max var snäll och lånade ut sin keps, tittar man ut nu så är det bara
kepsen kvar... Efter snögubbebygget åkte vi pulka, Max och jag
åkte och Moa puttade på. Det var "fitholit"...Hela familjen "Mostensson" samlad!


En dag fick jag lunchsällskap av "den här" och...


... "den här"!


Glad Morris i fin Pippitröja som han fick i julklapp av Faster Karolina.


Morris väntar på Moa, Max och pappa efter ett besök i simhallen.


En slagen hjälte som hjälpt pappa att renovera. Oturligt nog
fick han skit i ögat och ett litet sår på hornhinnan och efter allt
gråtande, undersökande och droppande somnade han som en
"tock" (som han själv säger...).


Dags att krascha pepparkakshuset! Det tog inte många sekunder
innan det var i spillror och barnen började knapra på det.


Här har Moa och Max varit snälla mot Morris och delat med sig
av sina gosedjur. Jo, Morris ligger där någonstans...


Här är vi hos Zita och Martin och hälsar på. Moa och lilla Stina
kom bra överens! Ett mycket sött litet par!


Fredagsmys med popcorn!


Brorsorna bus! För er som sett bilder på Moa som liten så känner
ni säkert igen blicken...


Morris har kvällsträning!


Vi är i renoverartagen här hemma och idag har Moa och Max
hjälpt till att måla det nya lekrummet :).

Nu vaknade Morris (eller Gnäll-Helge som jag har kallat honom idag) så nu ska vi ha kvällsmys i soffan.

Kram!
Att göra ingenting!

Att göra ingenting har så klart olika betydelse beroende på vem man frågar. Jag kan bara se till mig själv. För fem år sedan hade jag nog definierat "att göra ingenting" med att just inte göra någonting. Ligga på soffan och bara vara till exempel. Idag är definitionen något annorlunda.

Vi hade en eventuell lekdejt med fina vänner halvt inplanerad idag men jag kände mig trött och matt i morse så vi sköt på det några dagar. Tillbaka till det där med att göra ingenting. Idag när jag inte har gjort någonting har jag: fixat välling till två 4-åringar, hjälpt två 4-åringar att klä på sig, borsta tänderna och kamma håret, klätt på 4-åringarna för utevistelse på dagis, lämnat på dagis, slappat lite med tidningen och datorn, tvättat tre maskiner tvätt, vikt två maskiner torr tvätt, bytt ett antal blöjor på 3-månadersklimpen, klätt klimpen, ammat klimpen ett antal gånger, handlat mat, hämtat på dagis, tagit rätt på supergrusiga ytterkläder, lagat lunch, diskat undan, medlat mellan 4-åringarna i ett par små konflikter, fixat fika, lagat middag, diskat undan, badat 4-åringarna, lekt och gosat med klimpen, ammat lite till och säkert en massa småsaker däremellan. Om någon hade frågat mig vad jag har gjort idag hade jag svarat: Ingenting!. För fem år sen hade jag blivit helt slut bara av att tänka på hur min dag har sett ut...

Men det är verkligen ingen tvekan! Jag skulle inte byta bort dagens "att göra ingenting" mot det för fem år sen för någonting i hela världen! Jag trivs så himla bra med livet som det ser ut idag och är så glad för min härliga familj!

Vad är "att göra ingenting" för dig?

Kram!


Dopdags och 3-månaderskontroll!

I söndags var det dags för Morris dop. Redan klockan tio skulle det börja och vi var i kyrkan strax efter halv tio för att hinna med att ta på dopklänning och förbereda oss lite. Moa och Max hade fått uppgifter som de skulle hjälpa till med under dopet och prästen skulle visa dem lite kring det innan det var dags att börja.

Max fick den stora äran att bära korset in i kyrkan och den uppgiften klarade han med bravur! Moa hjälpte till att hälla vattnet i dopfunten och det gick bra det också. Max var väldigt intresserad av just det momentet och när han upptäckte att det var en kyrka avbildad i dopfunten blev han ännu mer intresserad och ville gärna peta runt lite i vattnet :).

Morris var trött när vi kom till kyrkan så till en början var han lite gnällig. Efter bara en liten stund somnade han i min famn och han sov fortfarande när det var dags för dopceremonin. Först efter en liten stund vaknade han till och sen var han på gott humör hela tiden.

Jag tyckte att det var ett väldigt fint dop. Prästen var jättebra, barnen skötte sig fint och faddrarna gjorde ett strålande jobb :). Zita sjöng otroligt vackert och jag måste erkänna att hakan darrade lite på mig... Tack alla ni som var där för att ni gjorde Morris dopdag till ett fint minne för oss alla!


På väg in i kyrkan.


Alla samlade!


Dagens huvudperson!


Full koncentration när vattnet hälls i dopfunten.


Morris var nyfiken på alla som tittade på honom.


Nydöpt Morris och kusinerna Oskar och Arvid.


Morris med sina faddrar.


Gömstället nr 1 när det var dags för kurragömme :)!


Mormor och Morris.

Tack igen alla för en fin dag!

Igår var det dags för 3-månaderskontroll på BVC. Det innebar som vanligt vägning och mätning men också vaccination. Lille Morris fick en spruta i varje ben och Moa och Max tyckte att det var väldigt intressant. Max stod intill mig och höll för öronen för han väntade sig nog världens skrik ifrån Morris. Det kom dock inte så mycket skrik just då men senare igår var det en mycket ledsen Morris vi hade här hemma. Han hade lite feber och verkade ha mycket ont i sina små ben. Som tur var gick över igen efter någon timme och han blev glada Morris igen!

Vikten igår var 8 125 g och han var 64 cm lång - vår "lille" kille! Han följer sin egen lilla kurva och ligger två snäpp över "normalkurvan" när det gäller vikten och ett snäpp över när det gäller längden.

Idag har det varit dagisdags för Moa och Max för första gången på lite drygt tre veckor! De längtade båda två och blev glada i morse när de kom på att det var idag de skulle dit. Ganska skönt att vardagen är tillbaka igen även om det har varit väääldigt skönt med jullov och sovmorgon... Men man kan ju inte har det hur bra som helst, eller hur ;)!?

Nu knorras det lite inne hos Morris så han vaknar nog snart.

Ha en fortsatt skön dag!

Kram!
Nytt år!

Nu har det redan gått några dagar av det nya året och jag är i det där stadiet när jag inte är helt säker på vilket år det är när jag ska skriva datum någonstans...

Vi hade en väldigt trevlig nyårsafton, det bjöds på mycket god mat och trevligt sällskap! Vi var 14 vuxna och 13 barn så vi var ett ganska stort gäng. Alla barn skötte sig exemplariskt och lekte och stojade hela kvällen och halva natten lång. Strax efter ett begav vi oss hemåt och det tog inte många minuter förrän alla tre barnen sov som stockar i bilen. Inte ens Morris vaknade när jag klädde av honom och la över honom i sängen när vi kom hem. Turligt nog tog alla tre barnen sovmorgon på nyårsdagen och Max, som vaknade först, kom tassande först vid halv tio. Härligt! Morris sov till strax efter elva den lille sömntutan!

Dagarna efter nyårsafton har vi mest bara tagit det lungt och njutit av att bara vara. Det är hur skönt som helst i några dagar men sen blir jag lätt lite rastlös. Igår tog vi därför en tur till mormor på eftermiddagen och där bjöds det på mumsig fika med hembakta bullar. Jag vet nog ingen som är så tacksam att bjuda på bullar på som Max. Han äter och äter och äter... Vi passade också på att hämta dopklänningen som Morris ska ha på söndag, vi får låna en fin klänning av min Moster. Max hade också den och det känns kul att både Max och Morris är döpta i samma klänning. Eftersom Morris är en ganska stor liten kille så var jag lite orolig att han inte skulle få plats i klänningen men jag provade igår och det gick bra. Fodret satt lite tight runt armarna bara men det går :)!

I förmiddags åkte vi till Norra Skåne för att ta foto. Vi har planerat att göra det ett tag men det är inte så lätt att få ihop det med Stoffes jobb och allt annat. Idag tog vi i alla fall tag i det så håll utkik på nsk.se , vi dyker nog snart upp där!

Sen tog barnen och jag en tur till Citygross i Höör för att lämna tillbaka en sak. Moa och Max gillade det för där var hur mycket leksaker som helst att titta på. Jag hade sagt innan vi gick in att vi inte skulle köpa något idag och varken Moa eller Max frågade en enda gång om vi kunde köpa något. Visst önskade de sig allt de såg (som vanligt...) men det var inget tjat överhuvudtaget. Duktiga barn ;)! Det är ganska skönt att det är så för jag vet att jag kan gå in en runda på t ex Nisses med dem och bara kika lite. De tycker det är superkul att titta på allt och eftersom jag vet att det för det mesta inte blir några konflikter så behöver jag inte känna att det är jobbigt heller.

När vi kom hem igen följde Max med Stoffe och pilkade. Som ni kommer att se på bilderna strax blev det minsann napp också! Under tiden hjälpte Moa mig att klä av granen och slänga ut den. Hon var lite ledsen för att hon inte kunde följa med Stoffe och Max men det gick över ganska snabbt. Ibland är det nog viktigt både för dem själva och för oss att vi delar på dem tror jag.

Under dagens alla turer har Morris sovit, varit vaken och glad, pipit lite när han blivit trött igen, sovit lite till, ätit lite till och varit ännu mer glad. Ungefär som han brukar vara alltså!


Arvid och Max spelade UNO på nyårsafton!


Kusin Oskar i ätartagen!


Tjejhörnan! Doris, Hanna, Moa och Emilia!


Jag och Moa i bilen!


Våra tre guldklimpar!


Moa ritar fortfarande en hel del. Här har hon ritat av följande bild:
Lillgodingen!


Första bilden jag fick på telefonen från dagens fisketur såg ut så här!


Nästa bild såg ut så här! Det hade både blivit kallt och nappat!

Nu ska jag natta de stora barnen. Morris sover men han vaknar nog om en stund igen, han brukar göra det och vara vaken i en timme ungefär innan det är dags att somna för natten. Det är en mysig stund för det mesta, vi brukar softa i soffan och snacka och skratta lite tillsammans.

Ha en skön kväll!

Kram!


RSS 2.0