Dagens sötaste!

Idag är det Max tur att vara dålig. I natt hade han över 39 graders feber och i morse när han vaknade hade han 38,5.

När jag stod i köket och fixade undan lite efter frukosten hörde jag att Max var ledsen på ett väldigt gnälligt vis så jag gick in i lekrummet för att titta efter vad det var. Där låg han i soffan och gnällde lite och Moa satt intill och torkade ögonen och näsan på honom, det var så himla sött :-)! Jag tog upp Max för att gosa lite med honom och då var Moa snabb att lägga sig på samma ställe och låtsasgnälla lite, skillnaden var att hon själv torkade sig i ögonen och under näsan... Tokunge!

Ha en bra dag!

Kram!

Att leka tillsammans...

...det är inte alltid så lätt. Det är ju så himla mycket som ska stämma överens och klaffa. I alla fall när det gäller Max och Moa. Det är av största vikt att man är överens om vem som ska hålla i vilken sak och vad man sen ska göra med den här saken. Om det blir missförstånd så slutar leken ofta med en liten putt eller en klapp (en hård sådan) på huvudet.

Här kommer en fin syskonbild från ett tillfälle där allt det där stämde, i alla fall i någon sekund så att jag hann med att knäppa en bild ;-).

image196
Max och Moa leker med lego!

Statusen här hemma just nu är för övrigt att Moa har varit feberfri idag, Max kändes varm innan de skulle vila och det återstår att se hur han mår när han vaknar + att jag börjar känna mig hängig...

Kram på er!

Fina!

Idag har vi haft en hemmadag och trots förkylningen och febern så har vi haft det riktigt mysigt. Moa är fortfarande lite febrig men jag hoppas att hon är på bättringsvägen. Bjuder på ett par mysiga bilder.

image194
Förkyld Moa som trots febern orkade med lite bus i mammas och pappas säng i går kväll!

image195
Den snyggaste snickaren jag känner :-)!

Kram!

VAB

I morgon blir det VAB-premiär för den här familjens del. Moa har över 40 graders feber, är snuvig och hostig och allmänt hängig. Det är jag som stannar hemma i morgon. Håller tummarna för att det "bara" är en släng av feber och förkylning så det inte är något annat. Det går tydligen både vattenkoppor och halsflus på dagis.



Förutom att Moa har varit lite krasslig så har vi haft en bra helg. Idag njuter jag allt jag kan av att vara hemma med de bästa Pysarna i världen! Igår kväll och i natt har farmor varit här och passat Max och Moa, Stoffe och jag har varit ute och roat oss ;-). På varsitt håll visserligen men det var hur trevligt som helst!

Nu ska jag läsa bok för M&M. Vill bara passa på att skicka en extra vink till Sofie och Linus som är i Thailand. Fredagarna är inte de samma utan er :-)! Hoppas att ni har det jättebra och att ni njuter så mycket ni kan!

Ha en fortsatt trevlig söndag!

Kram!


Frukostbusar!

image192

image193

Så här härliga var Moa och Max i morse när vi åt frukost!

Himla skönt med helg! Hoppas ni alla får en trevlig sådan!

Kram!

Dagisklickare!

Idag har Max och Moa varit på dagis "på riktigt" för första gången. Jag lämnade dem i morse, jobbade en timme mindre än jag kommer att göra framöver och hämtade dem i eftermiddags. När jag lämnade dem blev Moa lite ledsen. Max blev väldigt intresserad av en torktumlare som brummade så han brydde sig inte så mycket om att jag skulle gå därifrån. Har flera gånger under dagen tänkt att jag skulle ringa och kolla hur det gick, men hejdade mig från att göra det eftersom jag vet att jag hade tyckt att det vore jättejobbigt om de sa att de var gnälliga och kinkiga och jag var så långt borta. Resonerade i stället som så att om det inte hade gått bra så hade de nog hört av sig.

När jag körde från stationen för att hämta barnen var jag nervös. Vet inte riktigt varför men det pirrade liksom i magen. När jag kom dit var de ute och lekte och varken Max eller Moa blev överförtjusta men jag fick i alla fall ett stort leende från dem båda :-)! Det hade gått jättebra hela dagen. Moa hade bara varit ledsen en liten stund efter att jag hade lämnat dem, sen hade de ätit frukost, lekt, ätit middag, vilat och varit ute och allt hade gått bra! Snacka om att jag är stolt över våra dagisklickare!

Det blev en tidig kväll för Max och Moas del och en lång kväll för min del. Det känns i alla fall så just nu. Är inte riktigt van vid att ha så mycket "ensamtid" på kvällen, båda barnen sov nämligen innan klockan var halv åtta. Men jag ska inte klaga, det är skönt, men det känns lite ovant.

Nu håller vi tummarna för att det går lika bra resten av veckan!

Många kramar!

Dagislämning

Som ni vet så var det första gången idag som jag skulle lämna Max och Moa på dagis och säga hejdå. Max blev ledsen när jag började klä av honom, inte hysteriskt ledsen, men han grät. Jag försökte samla mig men det gick sådär. Moa var inga problem. När hon fick syn på favoritfröken Laila så blev hon förtjust och gick till henne. Max följde efter och jag sa hejdå och gick därifrån. Klarade tyvärr inte det utan att bli lite ledsen men jag tror inte att Max och Moa märkte det. Det tog inte ens fem minuter förrän de ringde från dagis och sa att barnen redan hade blivit lugna och nu satt och lekte. Det kändes himla bra!

När jag och mamma kom dit för att hämta dem blev Max lite ledsen igen när han såg mig och när jag tog upp honom pekade han på dörren. Men enligt fröknarna så hade det gått bra hela tiden och det känns skönt!

Nu ligger barnen och sover och jag har fixat lite här hemma. Ska snart ta mig i kragen igen och försöka få lite till gjort innan det är dags för barnen att vakna igen. Pausar bara lite ;-).

Ikväll kommer nog Sofie och Linus på besök och det ska såklart bli lika kul som alltid att träffa dem! Härligt med fina vänner :-)!

image191
Idag bjussar vi på en ganska exakt 1 år gammal bild på våra underbara Pysar! :-)

Kram på er!


Det funkar!

Vi är här och allt funkar hyfsat bra. Jag har jobbat lite längre dagar nu än jag ska göra när Stoffe också börjar jobba och i stället har jag tagit ledig två fredagar. Det blir alltså inget jobb för mig i morgon, skönt! I stället ska jag lämna barnen på dagis. Gå dit kl 9, klä av, vinka hej då och komma tillbaka kl 11. Stoffe har gjort det i tre dagar nu, första dagen var han borta i en kvart och dag 2 och 3 i två timmar. Max gillar inte alls att bli lämnad. De här tre dagarna har han skrikit och varit jätteledsen när Stoffe gått därifrån. Det har blivit bättre efter en liten stund och sen har han haft roligt och lekt, men det kommer att kännas jättejobbigt i morgon om han är lika ledsen när jag ska lämna honom. Men det är väl bara att försöka att hålla masken och om jag måste gråta får jag göra det i bilen sen...

I förrgår när Stoffe hade lämnat dem och sen kom tillbaka efter en kvart satt barnen och åt frukt. Första dagarna var Max och Moa väldigt försiktiga och hann som mest med att äta två fruktbitar eftersom de större delen av tiden satt och studerade de andra barnen. Men i tisdags när Stoffe kom dit satt alla barnen i en ring och åt frukt, eller rättare sagt alla utom Moa. Hon satt mitt i ringen och fullkomligt vräkte i sig frukt :-)! De lär sig snabbt verkar det som!

Förutom dagis så är morgondagen ganska oplanerad. Ska bli skönt att bara ta dagen som den kommer och fixa och dona lite här hemma.  Det har hänt en del saker den här veckan som behöver sjunka in så det ska bli skönt med lite helg och tid till att fundera och bara slappa.

Kram!



Snyggast på dagis!

Det är så klart våra barn som är det, om nu någon mot förmodan skulle tveka ;-)! Ikväll har jag suttit och fyllt i hälsodeklarationer, anhöriglappar och scheman som ska lämnas till dagis. Det är ångestladdat med schemat eftersom det blir hela dagar så jag har inte riktigt fyllt i det än. Hoppas på något sätt att någon kommer och säger att jag kan jobba så mycket som jag gör men att det bara kommer att innebära halvdagar för barnen i alla fall! Det hade varit det bästa som kunde hända mig just nu, i alla fall känns det så precis just nu.

Idag har jag och barnen varit i Florröd och hälsat på! Det var så mysigt att träffas, det kommer ju inte att bli lika ofta nu längre, den där lyxen med att kunna träffas mitt i veckan är ju borta. Men vi får klämma in våra små dater på helgerna i stället! Vi var ute en stund och Max och Moa fick chans att hälsa lite på hästarna. Max var inte jätteintresserad, han klappade lite men sen var det ett motorsåg en bit bort som fångade hans uppmärksamhet i stället. Moa däremot gillade hästarna och tyckte att moster var lite snål med äpplena :-).

Förra veckan hade Stoffe fått hem två ramar från dagis och ikväll har jag satt in bilder i dem och med våra vackra barn kan det ju inte bli annat än bra, eller vad tycker ni?

image190
Dessa ska pryda väggen ovanför Max och Moas hängare på dagis

I morgon är det jobb som gäller för min del och dagis som gäller för Max och Moas del. Eventuellt ska Stoffe säga hej då och lämna dem en stund, ska bli spännande att höra hur det kommer att gå.

Kram!

Helg igen!

Jösses vad tiden går fort! Det var ju nyss måndag och jag tyckte att det kändes som det var en hel evighet tills det var helg. Vips, så var den här veckan över och helgen är här!

Idag har jag varit ledig från jobbet och varit med Max och Moa på dagis. Vi skulle vara där mellan 9 och 11 idag och jag hade fått besked om att vi skulle vara ute. De andra barnen var på väg ut när vi kom så det var aldrig lönt för oss att ta av kläderna utan det var bara att ge oss ut direkt. Det gick jättebra! Varken Max eller Moa brydde sig särskilt mycket om mig, de tog lika gärna hjälp av någon av fröknarna som av mig. Max var imponerad av de lite större killarna och allt bus de hittade på. När de stod och sparkade i löven så att de for runt stod Max och fnissade för sig själv :-). Frukstunden hölls utomhus, Max och Moa fick i sig vars två äppelbitar, de har inte riktigt samma tempo som de andra barnen än, men det kommer säkert! När klockan började närma sig 11 märktes det att våra barn började bli trötta för då blev det lite tårar och trötthetsgnäll. Väl hemma fick jag i dem lite mat och det + att mormor kom på besök gjorde att de fick energi för att leka en stund till. Sen somnade de gott i sina sängar!

Helgen handlar mest om badrumsrenovering för Stoffes del och för min och barnens del vet jag inte riktigt. Det rycker lite i IKEA-nerven så eventuellt blir det ett besök där men jag får se vad jag känner för i morgon.

Ha en bra helg!

Kram!

Bättre idag.

Det är en bättre dag idag. Tänkte att jag kanske oroat många med mitt förra inlägg och ville därför mest bara säga att allt är bra.

Timmen på dagis idag hade gått bra. Första tjugo minutrarna hade Max och Moa suttit klistrade på Stoffe och resterande fyrtio hade de lekt lite. Inte direkt med de andra barnen utan mer med varandra och sig själva.

Nu ska jag bara jobba i morgon och på torsdag också och sen är det dags för en hemmadag, mysigt!

Här kommer lite bilder!

image185
Max fortsätter att äta på sitt eget speciella vis. Här passar han på att rensa Moas tallrik också.

image186
Moa verkar mest undra vad han håller på med! Ja, jag vet, hon behöver klippas...

Har försökt tre gånger att få in en bild till men nu ger jag upp! Blogg.se fungerar inte alltid som det ska tycker jag och jag blir bara irriterad när det strular...

Nu ska jag göra mig en kopp te och krypa upp i soffan.

Kram!

Oj, oj, oj...

Ikväll känns det inget bra. Det känns bara tungt. Förra veckan var det två väldigt långa dagar på jobbet för min del och en som inte var fullt lika lång. Det kändes ändå ganska ok när det var fredag kväll. Vi hade alla fyra klarat oss igenom tre dagar som var tvärtemot hur det har varit de senaste 17 månaderna och det kändes inte helt galet. Vi fixade det.

Idag känns det mer som att någon har slagit mig hårt i huvudet. Dragit ur proppen liksom. Antar att det kommer att kännas så från och till. I morgon börjar inskolningen på dagis. Kl 10 ska Stoffe och barnen vara på dagis. Det är bara en timme som gäller i morgon och nästa dag också tror jag. Sen utökas det till 1,5 för att sen bli 2 timmar som mest under inskolningen. Jag ska "bara" jobba måndag-torsdag den här och nästa vecka. Så nu på fredag och nästa fredag blir det jag som ska skola in :-). Ser faktiskt fram emot det även om jag vet att det kommer vara den STORA klumpen i magen.

Hoppas att det kommer att kännas bättre med allt när vi har kommit någon månad framåt i tiden för så här vill i alla fall inte jag ha det. Trots att vi inte ens är där än så har jag ont i magen för att barnen ska vara på dagis hela dagarna. Men man måste ju jobba. Så är det ju. Tyvärr. Eller tyvärr och tyvärr. Jag vill jobba och jag är glad att jag har ett jobb, men jag skulle vilja jobba lite mindre och träffa barnen och Stoffe lite mer. Det känns som att det blir en svår kombination, i alla fall just nu. Men vem vet vad framtiden har att erbjuda?!?

Förutom hela den här börja-jobba-grejen så mår vi bra! Barnen är busiga, glada, bråkiga, arga och helt underbara så det är väl som det ska vara när man har två glin som är 17 månader gamla. Både Moa och Max har blivit jätteduktiga på att peka ut olika kroppsdelar. Näsa, mun, hår, mage, öra och fot klarar de av nu. Får se vad som blir nästa steg.

Här kommer ett några bilder för att lätta upp stämningen lite efter mitt något deppiga inlägg.


image182
Max coolar sig!

image184
Moa vill bygga med duplot som barnen fick i julklapp.

Nu är det snart dags för sängen för min del. I morgon ringer klockan 05.15.

Kram!


I'm alive!

Men det är inte mer heller. Det har varit en lång dag. Kl 05.15 ringde klockan och det var dags för mig att stiga upp. Klockan 19.00 kom jag hem och möttes av tre superfina nyllen i fönstret (Max, Moa och Stoffe) :-).

I morgon och på fredag lär det bli ungefär lika långa dagar, så helgen - jag längtar efter dig!

Kram!

Nytt år, nya förutsättningar.

Gott nytt år!

I morgon gäller det. Då är det dags. Sista mammalediga dagen idag. Sen ska jag jobba. Jobba, hämta barn, laga mat, mysa med barn och sambo, lägga barn, kanske få lite egentid, sova, lämna barn, jobba. Så kommer nog mina dagar att se ut framöver. Det känns tungt. Misstänker att jag kommer att ha lite svårt att somna ikväll för det är många tankar som snurrar. Mest tänker jag på att jag varje dag kommer att sitta i bil och på tåg i 3 timmar, det är på tok för länge! Minst två av dem vill jag ha tillsammans med familjen. Det måste bli ändring på det, på restiden alltså, det är ett som är säkert. Men nu är läget som det är och det är bara att försöka att få ihop det på bästa sätt. Jag tror och hoppas att det kommer att gå bra. Så bra det kan gå vill säga. Vi löser det, vi måste helt enkelt lösa det.

På måndag ska barnen börja skolas in på dagis. Hoppas att de kommer att trivas annars kommer ännu fler tankar att snurra. Men nu är det först tre dagars jobb som gäller för min del, sen helg. Som jag ska njuta av helgen, det känner jag redan nu :-).

I morgon bitti ringer klockan kvart över fem och med tanke på att det var nyårsafton igår så känns det som att det blir en tidig kväll för mig ikväll. Men jag har några grejer jag måste fixa efter att barnen lagt sig så jättetidigt kommer det nog inte att bli.

Nu ska jag leka med Max och Moa en stund innan det är läggdags för dem. De är ganska trötta här, kan vara sviter från gårdagen för det var mycket bus och tjo och stim.

Hoppas på att få tid och ork att skriva lite någon dag efter jobbet, men vi får se hur det blir med det. Håll tummen för att jag inte kommer att gå sönder av saknad i morgon.

Kram!

RSS 2.0