Tand!

MOA HAR FÅTT SIN FÖRSTA TAND!!!

Jag kan inte fatta det! Visst har jag varit lite beredd på att det kan komma när som helst, men att jag skulle få syn på det idag.... Såg det när jag satt och ammade och hon släppte taget för att snacka lite och ge mig ett härligt leende som hon (och Max också för den delen) gör titt som tätt när hon äter. Skymtade något vitt i underkäken och mycket riktigt, den första bissingen är på väg upp! :-)

Det kanske kan vara en del av förklaringen till att hon varit lite otålig de sista dagarna. Igår kväll var hon på ett himla konstigt humör. Ena stunden var hon hur go' och glad som helst, men nästa stund så gallskrek hon. Jag misstänkte att det var som hon hade ont någonstans men det är ju inte lätt att veta var. Det kan kanske också ha haft med tanden att göra. Även om det inte hade det så låtsar jag att det är så för det känns alltid bättre om man har en förklaring till varför barnen är ledsna! ;-)

I tisdags fick de ju sin andra vaccinationsspruta och med tanke på att de båda två är lite täppta i näsan, speciellt på nätterna, så var jag lite orolig för att de skulle bli ordentligt sjuka efteråt. Men än så länge har de inte visat några tecken på det i alla fall! De fick lite feber båda två men det var inget som verkade påverka dem speciellt mycket. Här kommer två bilder på febriga pyjamasnissar!

Napplisa
Moa!

Sömntuta
Max!

Föräldragrupp!

Idag ska vi träffa föräldragruppen för första gången! Vi hann inte med att vara med i någon grupp innan Max och Moa föddes och nu efteråt har det inte blivit något på grund av att "vår" kontakt på BVC är sjuk. Men idag ska det i alla fall bli en första träff, det ska bli kul!

Äntligen har det kommit lite snö! Det snöade en hel del i helgen men det försvann lika snabbt igen. Idag när jag kom upp var det återigen vitt ute och det singlar fortfarande ner små vita flingor, mysigt!

Veckan som kommer är ganska lugn. I morgon ska Max och Moa få sin andra vaccinationsspruta. Hoppas att det går bra och att de inte blir alltför påverkade av det! Förra gången fick Max ont och feber men det gick ändå ganska bra.

Nu ska jag gå och plocka undan lite här medan Max och Moa vilar. Tänk vad de "stökar upp" redan, hur ska det bli när de blir lite större ;-)?!?

Max


Moa

Storm!

Det blåser som bara den ute och när Max och Moa vilar passar jag på att blogga lite.

I onsdags var vi på BVC för att få andra vaccinationssprutan men eftersom Max var lite täppt så hoppade vi över sprutan och vägde och mätte i stället. Max väger nu 7,1 kg och Moa 6,4 kg. Vi fick en ny tid för spruta i nästa vecka i stället så vi får hoppas att förkylningen är över då.

Jag frågade lite om nattningen när vi var på BVC och barnmorskan tyckte att det var dags att börja försöka få dem att somna själva i sina egna sängar och inte i våra famnar. Vi började med de nya nattningsrutiinerna samma kväll och jag var faktiskt ganska nervös. Det är ju himla jobbigt om de ligger och skriker och inte vill sova, men det kändes ändå som att det var lika bra att köra. Det gick hur bra som helst! De somnade båda två utan större problem och utan gnäll. Vi fick gå in och ge nappen och lägga på täcket ett par gånger, men efter en liten stund sussade båda pysarna så sött, så sött! Samma rutin har körts torsdag, fredag och lördag och det har fungerat jättebra. Hoppas det håller i sig! Det känns så mycket lättare när man kan lägga dem i sängen i stället för att sitta eller gå runt med dem tills de somnar.

Igår var vi på kalas hos storasyster så då blev det ju lite annorlunda men båda två somnade strax innan nio i systers säng. De vaknade när vi skulle hem men efter lite mat till här hemma så somnade de fint i sina sängar igen. Så skönt!

Busar!
Busungarna!

5 månader!

Kan ni tänka er! Mina små guldklimpar har nu hunnit bli fem månader gamla, Max igår och Moa idag. Jag förstår inte var tiden blir av. Med tanke på hur fort de här första fem månaderna har gått så kommer det bara att säga "tjoff", sen är det dags för mig att börja jobba igen... Nä, så ska jag inte tänka! Jag ska njuta av varje dag i stället och ta vara på varenda sekund tillsammans med mina små. Det händer så mycket med dem nu så det gäller att vara med.

För en vecka sen hände det då och då att Max vände sig från rygg till mage, men oftast kom han inte hela vägen runt. Sedan ett par dagar tillbaka hinner man knappt lägga ner honom på filten innan han vänder sig :-). När han väl har hamnat på mage ligger han och jollrar ett tag och ibland vänder han tillbaka till rygg igen. Moa har vänt sig någon gång, men det händer inte så ofta. Det kommer väl om några dagar kan jag tänka!


Max o Moa

Mina Pysar redo för att vila i vagnen!

Smakportioner...

Så var det då dags att börja med lite mat och precis som väntat blev det väldigt kladdigt ;-)! Varken Max eller Moa verkar speciellt förtjusta i maten men det blir förhoppningsvis bättre. Vi har provat potatis nu i fyra dagar och i morgon ska vi testa morot och se hur det går. Det är himla kul att se deras grimaserande, smaskande och fräsande :-).

Moa äter

Moa gör stora ögon och tycker att potatisen smakar sådär...


Max äter

Än så länge är det inte så kladdigt men innan vi var klara var det desto värre!

Kram på er!

Jaaa!!!

Idag fungerade det hur smidigt som helst att lägga dem i sängen när de skulle vila förmiddagsluren. De ligger och vilar nu faktiskt. Inte ett enda gnäll hördes från sovrummet. Det kan i och för sig ha att göra med att de har haft lite svårt att sova i natt, delvis på grund av täppta näsor, men det känns ändå som ett framsteg! :-)

Tjoho, idag är det fredag och helgen är nära, härligt!

Kram!

Nattningsrutiner

Hur ska man göra för att barnen ska somna på ett lugnt och stillsamt sätt? Om de gör det borde det betyda att de får bättre sömn på natten än om de i princip skriker sig till sömns och somnar hickande (ja, ni vet så som man blir när man gråtit jättemycket). De sista två veckorna har det varit väldigt svårt att natta Moa på ett lugnt sätt och nästan varje kväll skriker hon jättemycket trots att vi bär runt på henne. Max har somnat mer stillsamt i antingen min eller Stoffes famn och sen sovit vidare i sin säng när vi lagt honom. Visst vaknar han till ibland när man lägger ner honom men oftast är det inga problem att få honom att somna igen.

Hittills har vi gjort så att de får på pyjamasen på kvällen när det börjar närma sig sista matningen och när de har ätit och rapat och hela fadderullan så har vi somnat dem i våra famnar. Om jag har varit själv hemma har Max somnat hos mig och Moa brevid mig i soffan. När de sovit en stund flyttar vi in dem i sina sängar. De är snart fem månader gamla och jag känner att det kanske är dags att de börjar somna i sängen i stället. Har så smått börjat med att lägga dem i sina sängar när det är dags för förmiddagsluren för att de ska lära sig att somna själva. Det blir lite spring in och ut i sovrummet för att ge nappen men det har fungerat ett par gånger i alla fall. När de ska sova på eftermiddagen sover de i princip alltid i vagnen och då räcker det oftast att jag står och "vagnar" i ett par minuter, sen kommer de till ro. Men när det sen är dags för den riktiga nattningen fungerar det inte alls så smidigt. Tips någon?

Visst är det frustrerande när de inte vill somna men när man sen hör ett härligt joller ifrån sovrummet och möts av en sån här snygg gosse kan man inte annat än bara smälta....


161004-5Borde stryka...

Max och Moa sover sin eftermiddagslur i vagnen och jag borde verkligen göra något annat än att sitta här men jag känner inte för det just nu... Tröttheten sen nyårsafton sitter i än. Det är inte bra att vara uppe till kl fyra på morgonen när man har två små Pysar som vill ha ens fulla uppmärksamhet när de är vakna. :-)

Sätter in lite gamla och nya bilder på mina klimpar. Max och Moa föddes fem veckor för tidigt och var därför ganska små och pluttiga. Max vägde 2280 gram och Moa 2305 gram och de var båda 45 cm långa. Nu närmar de sig fem månader och de är betydligt större! Sista vägningen vägde Max 6,3 kg och Moa 5,8 kg men det var en månad sen så nu kan man nog lägga på några gram till.

Max och Moa nya

Här är Max och Moa bara ett par dagar gamla och vi är kvar på BB

Max o Moa fodda.nu

Fortfarande på BB och här tas det bilder som ska publiceras på fodda.nu. Det var inte lätt att få till det!

Julkort

2006 års julkort! Två glada nissar!  

Nä, nu ska jag faktiskt gå och göra lite nytta. Hörs en annan gång!

Bloggpremiär!

Då var det alltså dags för in bloggpremiär! Jag tror inte att jag kommer att uppdatera jätteofta men när jag har lite tid över kommer jag att skriva några rader!

Just nu ligger Max och Moa och nyllar middag så jag passar på att säga mitt första blogg-hej! HEJ! :-)


Max o Moa i sina julklappsoveraller

Max och Moa i sina fina julklappsoveraller. Tack farmor!

Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0