God fortsättning och gott nytt...

Eftersom jag inte varit så flitig här i mellandagarna så får jag passa på att önska god fortsättning såhär på årets sista dag. Ikväll vankas det nyårsfest och nu går vi mest runt och skrotar i mjukiskläder.

Tänkte bjuda er på lite bilder från året som gått!


JANUARI - Redo för en tur på kälken hemma hos Moffar.


FEBRUARI - Ännu mera snölek!


MARS - Härliga Egypten!


APRIL - Mysig låtsasfika i vårsolen!


MAJ - Sommarfest på dagis!


JUNI - Bus på lekplatsen.


JULI - Världens bästa brudnäbbar!


AUGUSTI - 4-åringarna!


SEPTEMBER - Föreställning på gång!


OKTOBER - Välkommen hem älskade lille Morris!


NOVEMBER
- Kusinmys!


DECEMBER - God Jul!

Passar på med några bilder till när jag ändå är igång...


Morris är julefin!


Max beundrar tomten.


Förväntansfulla gänget :)!


Pyjamaskillen!

Nu är det baddags här hemma! Ha en riktigt härlig nyårsafton!

** GOTT NYTT ÅR! **

Kram!




Kylig lucia och annat mys

Oj vad tiden har gått sen sist! Vi har hunnit med en hel del och jag tycker att vi har en alldeles lagom mix av lata hemmadagar, fikadejter och annat mys. Precis så som jag vill att det ska vara alltså!

Klippningen av barnen gick hur bra som helst, de är ju vana vid det här laget och de är så förtjusta i Sandra så de hade nog kunnat gå dit ensamma utan mig. De hinner knappt få av ytterkläderna innan de är framme och pratar med henne och sedan är det lekrummet som hägrar. Moa klippte en bra bit på sitt hår och Max fick mest en finputsning, det var ju inte så länge sen han var där med pappa och blev klippt.


Här är Moa på plats i bilen!


Max tuffa frilla med blixt och allt!

Det har ju varit lucia också och självklart var det lussetåg på dagis även i år. Det här året var det dock utomhus och eftersom termometern visade -10 grader på morgonkvisten så var det bara för oss att pälsa på oss så mycket det gick och ge oss iväg. Max fick ha både strumpbyxor och ett par andra byxor under sin pepparkaksgubbedress och Moa hade full vintermundering under sitt lucialinne. Även om det var kallt så var det himla mysigt och de är ju bara så söta de där barnen. Efter lussetåget fick vi komma in i värmen och äta tomtegröt och mysa en liten stund till. Sen fick barnen själva avgöra om de ville stanna på dagis en stund eller om de ville följa med mig och Morris hem. Efter lite funderande bestämde både Moa och Max sig för att de ville följa med hem så vi var hemma igen allihop när klockan var kvart över åtta. En kort dagisdag med andra ord!


Max som vintrig pepparkaksgubbe. Moa står precis intill Max men
syns tyvärr inte så bra.


På kvällen var vi på ytterligare ett luciafirande och det var i Mala byagård. Kusin Oskars klass lussade och de var hur duktiga som helst.


Tomten i mitten känner man allt igen lite ;)!

En dag i förra veckan var vi och hälsade på hos Sofie. Vi hade bestämt oss för att det först och främst var viktigast att vi träffades och om vi sen hann med att göra lite julgodis också så såg vi det som en bonus. Sofies lillasyster var också där med sin lille Elmer så vi hade sex barn i huset men lyckades ändå göra både lussebullar och tre sorters julgodis, ganska bra jobbat tycker jag :)! Dessutom hade vi supermysigt under tiden och det varen helt perfekt eftermiddag. Jag hann tyvärr inte ta några bilder från vårt bakande, det var en del annat att som höll mig sysselsatt om man säger så...

Morris hänger så klart med på allt vi hittar på och han finner sig i de flesta situationer. Luciamorgonen var kall även för honom men han låg väl nerbäddad i vagnen och bara tittade och lussefirandet på kvällen sov han sig igenom. När det var dags för fika vaknade han dock till men då satt han bara och var väldigt nöjd och glad i sin bilstol, det var hela tiden något barn där som ville snacka med honom och det gillar han!


Lilla M!

Något som barnen längtat väldigt mycket efter är att Moster Emma skulle komma hem från London och nu har hon äntligen gjort det! Vi träffade henne en stund i fredags och det var så mysigt! Moa och Max (och jag) hade längtat så och jag tror att det var ömsesidigt. Dessutom var det ju första gången Morris och Moster Emma sågs och det var nog också ett efterlängat möte. Det var också himla kul att träffa D för första gången och båda barnen verkade gilla honom från första stund :). Max var artig som vanligt, tog i hand och presenterade sig med hela sitt namn "Max Mårtensson"...

I helgen som gick var det dags att hugga gran hos Moffar. Vi kom dock fram till att det var lite väl mycket snö att plumsa runt i ute i skogen så vi gjorde en ny variant av grantraditionen. Vi bestämde oss helt enkelt för att vi åker och köper oss en gran i stället :)! Men vi sågs i alla fall och fikade lite och julgranstomten hade minsann varit på besök och lämnat ett par klappar till M&M.

Veckan som kommer fylls nog av fixande inför fredagens firande här hos oss men jag känner inte mig speciellt stressad inför det, inte än i alla fall... Idag ska Moa och Max till Linden en stund när jag ska färga håret och det ser de fram emot jättemycket! De älskar verkligen att vara på Linden!

Måste bara berätta! Jag tog fram kläder till barnen innan i morse och sa att de kunde börja klä på sig själva och att jag skulle komma och hjälpa dem sen. När jag kom in till dem var Moa färdigklädd och Max hade fått på sig kalsongerna, allt var som vanligt med andra ord... Jag kunde inte hitta de kalsongerna som han hade haft på sig på natten men tänkte att Stoffe nog hade tagit dem och lagt dem i tvätten. Jag hjälpte Max att bli färdigklädd och nu för en liten stund sen behövde han gå och kissa. När han kom ut från toaletten var han jätteförvånad och frågade mig (!) varför han hade två par kalsonger på sig?!? Tokiga lilla unge!

Nej, nu är det dags att börja dagen här, tror att jag börjar med en tur ner i tvättstugan innan lilla M vaknar, han är en riktig sjusovare den där och nu när vi inte lämnar Moa och Max på dagis kan jag ju låta honom sova :).

Ha en fin dag!

Kram!







Vår vardag!

Innan Morris kom var jag faktiskt lite orolig för hur våra vardagar, och framförallt förmiddagar, skulle se ut med ganska tidiga morgnar, en liten bebis, två trötta 4-åringar, en trött mammma, dagislämning, dagishämtning och lunchlagning till två hungriga kids. Ambitionen har förstås varit (och är) att försöka få allt att gå så smidigt som möjligt och att det inte blir helt upp- och nedvänt för Moas och Max del för att vi nu också har en "liten" bebis i huset. Eftermiddagarna bekymrade jag mig inte så mycket för eftersom vi då bara är lediga och inte har några direkta tider att passa.

Hursomhelst så har det gått himla bra så jag inser nu att jag inte hade så mycket att oroa mig för. Till stor del beror detta på att Moa och Max för det mesta är väldigt fina att ha att göra med på morgonen och att Morris gillar att sova :). Oftast väcker jag Moa och Max vid sjutiden, om inte någon av dem redan har kommit in och väckt mig, och sen är det soffan, filten, bolibompa och välling som gäller. Under tiden de äter sin välling gör jag mig klar och tar fram kläder till barnen. Sen är det påklädning och tandbostning och nu i december tittar vi även på julkalendern tillsammans. Det är riktigt mysigt att ha den där lilla stunden i soffan och julkalendern är faktiskt underhållande även för mig :). När Moa, Max och jag är färdiga är det dags att väcka Knorris (även kallad Knubbis numera ;)) och ibland skär det lite i hjärtat att väcka honom när han sover så gott. Fast det var värre i början, nu känner jag honom så pass väl så att jag vet att han lätt somnar om igen efter klädbyte och lite mat. Oftast somnar han i bilstolen på väg till dagis men idag höll han sig faktiskt vaken både på vägen till dagis och hem från dagis. Han såg dock ganska trött ut när vi kom hem så jag flyttade över honom till sängen och där somnade han gott. Han är en riktig liten lyxbebis att ha att göra med!

Moa och Max vet precis när det är dags att stänga av tv:n på morgonen och sen kommer de ut till mig i hallen för att klä på sig och sen gå ut till bilen. Det finns två saker som kan leda till (och ganska ofta gör det) lite gnissel och gnäll på morgonen och det är: 1) Vem som ska stänga av tv:n och 2) Vem som ska sitta och se Morris i bilen. Viktiga saker som ni märker... Oftast går gnisslandet och gnällandet över i bilen på väg till dagis och det är sällan några sura miner när vi säger hejdå. Morris somnar som sagt för det mesta i bilen så när vi kommer hem igen brukar jag laga lite kaffe och sitta och läsa tidningen i lugn och ro. Vissa morgnar hamnar jag sen här och vissa morgnar får jag en himla fart och får gjort en del "måsten".

Igår krockade den vanliga hämtningstiden på dagis med Morris 2-månaderskontroll så jag hämtade Moa och Max lite tidigare och tog med dem till BVC i stället. De gillar att följa med dit, dels för att det finns roliga leksaker där och dels för att det är spännande att se vad Morris får vara med om. Läkarundersökningen gick bra och Morris fick godkänt :). Vikten var 7 015 gram så han ökar stadigt...

På eftermiddagen igår bakade vi pepparkakor här hemma, Moa och Max tyckte att det var kul och det var ju det som var syftet! Sen föredrar jag nog ändå att äta "köpepepparkakor" men Moa och Max äter gärna de som de själva har bakat.


Här bakas det för fullt!


Så här ser Morris ut när han snackar :)!

Idag ska Moa och Max klippa sig så vi festar till det lite och tar lunch på "Pommesen" innan det är dags att bege sig till Sandra för att bli ännu finare. Det ska bli spännande att se vad Moa säger när hon väl sitter där i stolen, vi har pratat lite om hur mycket hon ska klippa av och ibland säger hon att hon bara vill klippa lite där bak och ibland vill hon klippa det ungefär vid hakan... Vad det än blir så klipper vi nog lika mycket hela vägen runtom för kort där bak och långt där framme känns konstigt ;).

Ha en skön torsdag!

Kram!


Hjärtvärmare!

Oj vad det värmer i hjärtat när jag får se det här på morgonkvisten:


Moa behöver inte anstränga sig speciellt mycket för att få ett stort
härligt leende från Morris...


Ute kommer massor av små små snöflingor från himlen och här inne ligger storbarnen och slappar vid tv:n, lillbarnet sussar sött, andra ljuset är tänt och jag softar lite i soffan. Bra start på en söndag får jag säga!

Kram!

Fredagsmys och simavslutning.

Vips så var det lördag igen! Helgen inleddes igår med en mycket lugn och skön hemmakväll. Moa fick välja mat så det blev kycklingben och potatisgratäng :). När Moa får välja mat blir det antingen kycklingben eller korv och stuvade makaroner. Igår styrde jag det lite mot kycklingben för korv och stuvade makaroner är inte den roligaste fredagsmaten kan jag känna. När Max får välja blir det nästan alltid fisk, de har helt klart sina favoriter!


Det finaste gänget man kan tänka sig myser i soffan!

Idag var det dags för avslutning på simskolan. Sedan Morris kom till världen har Stoffe varit på simmet själv med Moa och Max men idag när det var avslutning följde Morris och jag också med. Morris verkade trivas, han satt i sin bilstol och tittade en stund och sen somnade han. Trots att det började med att han fick sig en dusch från vattenrutschkanan så protesterade han inte direkt. Det verkar lovande inför januari när det är dags för hans babysimpremiär!


Finaste Max i plurret!


Söta lilla Moa!


Så här trött blev Morris av att vara på simning!

Vi har en ganska oplanerad helg framför oss och samtidigt som det är väldigt skönt så känner jag för att hitta på något. Stoffe har superont i ryggen den stackaren så för hans del stannar vi nog gärna hemma. Vi får väl se vad det blir!

Måste bara avsluta med en bild på vår lille tjockis ;).


Han börjar bli ganska bitig...

Ha en skön lördag!

Kram!


Misstänkta rödbetor...

Tidigare idag när vi åt lunch ville både Moa och Max ha rödbetor. Moa åt sina men efter att Max hade ätit en liten bit sa han att han inte tyckte om dem. När jag då frågade varför han hade sagt att han ville ha svarade han: "Men mamma, jag misstänkte inte att de inte skulle vara goda."... Det är så kul nu när de använder olika ord i olika sammanhang. Ibland blir det klockrent men ibland blir det inte riktigt lika rätt. Hursomhelst så är det kul att höra!

Max använder sig gärna av diverse uttryck också och häromkvällen när vi körde genom byn och de fina snöflingorna/stjärnorna som satts upp på lyktstolparna var tända sa han: "Mamma titta vad vackert det är, jag tror inte på mina ögon!".

Snart är det dags för lucia på dagis och barnen har själva fått välja vad de vill vara. Moa vill vara lucia (inte så chockerande val...) och Max vill vara pepparkaksgubbe. Idag hämtade jag fram lucialinnet som Moa hade förra året och konstaterade att hon hade växt en del... Bara att ta bort uppläggningen jag gjorde förra året och fixa en ny tänkte jag men när jag fått bort all tråd och provade linnet på henne igen satt det som en smäck, alldeles lagom långt! Tjejen har växt och jag slapp sy :)!

Idag har jag handlat hem pepparkaksdeg (ja jag köper färdig, jag gör inte egen...) så någon gång i dagarna blir det nog att vi bakar lite pepparkakor, mysigt! (Emma, vi väntar med pepparkakshuset tills du kommit hem, hoppas du vill joina oss då :)! Varför bryta en tradition liksom?!)

Ha en fin dag!

Kram!






RSS 2.0