Julebilder

Nu är julen över för det här året och för oss har det varit en mysig och bra jul. Här kommer lite bilder från årets julfirande!

image174
Max äter lussebulle på lillejulafton

image175
Max i tomtens knä på lillejulafton hemma hos oss.

image176
Moa har hämtat julklapp hos tomten.

image177
Max var väldigt intresserad av denna julklapp, den var stor och tung och visade sig innehålla
en leksaksspis som blev väldigt uppskattad!

image178
Vad passar väl bättre på julaftons förmiddag än ett julabad ;-)?

image179
Kusinerna framför granen strax innan julfirandet på julafton drog igång!

image180
Max kollade in tomten riktigt ordentligt och tog mer än gärna emot sina julklappar.

image181
Moa var däremot lite mer reserverad och ville helst inte hämta paketen överhuvudtaget.

Ja, detta var alltså lite bilder från vår jul. Kanske kommer det fler, kanske inte. Snart är det dags att fira nyår och sen ska jag börja jobba. Skumt!

Kram!

GOD JUL!

image173
Från oss alla, till er alla - en riktigt god jul!

Kram!


Julkänsla

Har inte haft så mycket av det i år, julkänsla alltså. Men idag har den smugit sig på lite i alla fall. Efter en förmiddag med handling och fika hos mamma och en eftermiddag med moster- och kusinbesök var det dags att klä granen. Mamma och moster Emma kom hit för att vara med. Än så länge har vi i princip bara röda kulor i granen för jag tycker det är så fint men jag antar att detta är sista året det blir så. Sen kommer nog barnen att ha "fina" julsaker med sig hem från dagis som de vill hänga i granen... Max och Moa var inte speciellt intresserade av att klä granen. Eftersom vi hade bestämt oss för att ha granen i källaren i år så sprang barnen mest runt och busade där nere. Det är inte så jätteofta vi är där eftersom alla deras saker är på ovanvåningen så de passar verkligen på att busa runt när tillfälle ges. Max kollade in oss lite när vi hängde kulor i granen och efter en stund gick han och hämtade en hel kartong med kulor och slängde in den i granen! Ska det göras så ska det göras ordentligt liksom ;-)!

Sen var det dags för mig och moster Emma att bygga pepparkakshus! Det är himla mysigt och nu har vi gjort det två år på raken här hemma så jag tycker att vi spikar det som en tradition, vad tycker du Emma? Vi kanske får vara lite mer seriösa och göra delarna själva kommande år. Om vi orkar. Och om vi hinner. Här kommer bildbevis på årets skönhet:

image170
Tjusigt, eller hur?

I morgon ska jag fixa det sista inför julfirandet här hemma på lillejulafton. Tror att faster Josefin kommer att göra oss sällskap en stund på förmiddagen, mysigt! På kvällen är vi bjudna till Sofie och Linus och det ska bli lika trevligt som alltid att träffa dem!

Kram på er!

Att äta tvättmedel.

Det gjorde Max och Moa idag. Eller i alla fall Moa, det är jag helt säker på för jag såg hur hon gjorde konstiga miner och hade något i munnen. Max hade mycket tvättmedel på kläderna men jag vet inte om han också hann få in det i munnen. Man kan inte lämna dem, inte i två sekunder och absolut inte i tvättstugan. Det borde jag ha fattat men jag skulle ju "bara" springa och hämta skurhinken och moppen som stod lite längre bort i hallen. När jag kom tillbaka hade de alltså lyft på locket till tvättmedlet och stuckit ner händerna och tagit en näve full.

Så klart blev jag rädd så jag ringde giftinformationen. Han sa att det nog inte var någon fara. Jag skulle ge henne dricka och vara vaksam på henne. Eventuellt kunde hon bli illamående och kräkas sa han. Det gjorde hon. Precis när vi skulle äta och sen ville hon inte äta men i övrigt var hon precis som vanligt. När det var läggdags åt hon sin välling men efter ett par minuter kom en hel del av den upp igen. Hon blev lite ledsen men när vi skulle byta pyjamas sprang hon iväg och tyckte att jag skulle jaga henne så då var hon pigg igen. Nu sussar hon sött och jag hoppas att hon är pigg i morgon när hon vaknar. 

Over and out!

Och kram så klart! 


Gaaaahh igen!!!!

Det blir inte bättre för att blogg.se är döknepigt och för varannan ny bild jag ska lägga upp så hänger det sig och öppnar upp en sisådär 35 nya fönster....

Gaaaahhh!!!!

Ibland blir jag så förbannad så jag tänker att jag aldrig aldrig mer ska blogga.

Nu hände något så att massor av bilder försvann och det enda sättet att få dit dem igen är att börja om från början. Tror att jag spyr på det!

Får se när jag orkar ta tag i det...

Skit och mög!


Busungar och pippilotta!

Igår kväll när vi hade ätit middag gick Max och Moa in på sitt rum och lekte. När jag hade stått och diskat en stund kom jag på att det var väldigt, väldigt tyst därinne. Tyst brukar vara lika med bus så jag gick in för att titta. Fick se det här:

image147
Vi har tydligen lärt oss att klättra upp i fåtöljen!

Efter det skedde en del ommöblering i fönstret kan jag säga! Babywatcher och blomma bort och mjukdjur fram!

Måste bara visa vilka fina pippilottor Moa kan ha nu. Vet att det är väldigt mycket dags för en klippning så det gäller att passa på innan tussarna åker av!

image148
Lillstumpan!

Kram igen!

Vadå nyvakna...

image151
...syns det...

image149
..på "frisyrerna" eller?!?


image152
Vi är i alla fall glada!

Bilderna är från igår eftermiddag när de hade vilat.

Kram på er!

Pyssel, mysig tradition och dagis.

Ja, det är i princip det som har hänt sen jag skrev sist. I fredags var jag hos Sofie och Stoffe var hemma med barnen. Blev bjuden på urgod mat och hade det hur mysigt som helst. Vi pratade strunt, fnissade, pysslade och drack te och fikade. Det var en mysig fredagskväll och energiförrådet fylldes på en hel del. Jag, som inte är den pyssligaste sorten, lyckades faktiskt göra en dörrkrans som, om jag själv får säga det, blev himla fin :-)! Kom och hälsa på oss så får ni se!

I söndags var jag och barnen i Florröd och fixade årets julgran. Kusinerna har haft som tradition att hugga julgran i moffars skog och tomten brukar ha ett finger med i spelet och se till så att det ligger en och annan julklapp under några granar ;-). Det är en väldigt mysig tradition tycker jag och i år fick Max och Moa vara med för första gången. Förra året sov de sig igenom hela granletandet. Påpälsade till tusen gav vi oss ut i skogen och började leta och mycket riktigt hittade vi både granar och paketer! Tack moffar för granen, tomten för paketerna och Maria och Rickard för fikan! Det var hur mysigt som helst. Här kommer lite bilder från äventyret!

image160
Påpälsade Max verkar se något kul...

image161
Moa verkar också se något intressant, vad kan det vara?!?

image162
Aha! Lilleskit! Hon är mer intressant än allt annat!

image163
Jag och Max letar gran.

image164
Till Moa från Tomten.

image165
Kusin Arvid fick också paket.

image166
Så även kusin Hanna.

image167
Kusin Oskar hade också varit snäll!

image168
Första granen utvald, den ska stå på Oskar och Arvids rum! Bara tre kvar...

image169
Hanna har hittat sin gran!

Vi vuxna hittade också granar men de har jag inte bilder på, kanske kan bli sen när de är klädda och klara i stället.

Idag har vi varit och kollat in dagiset där Max och Moa ska börja. Vi fick en rundtur och fick se hela dagiset, träffa en massa fröknar och en massa barn och sen var det dags för fruktstund på den avdelningen där Max och Moa ska vara. Max var väldigt nyfiken på stället och jag tror inte att han missade en endaste liten vrå när vi gick på rundtur, han tittade in överallt för att säkerställa att det var ett bra ställe :-)! På fruktstunden var Max och Moa först lite försynta och satt och knaprade på en liten bit äpple men när det gått en stund fattade de galoppen och skyndade på så att de skulle hinna ta mer innan frukten var slut. Det känns som att de kommer att lära sig massor varje dag när de börjar där.

Jag fick en bra bild av dagiset och det känns ganska bra. Tror inte att jag hade känt annorlunda om det var ett annat dagis, det är nog inte därför det bara känns ganska bra, det är nog hela grejen som känns lite jobbig. När vi gick därifrån kändes det som att jag inte ville lämna dem någonsin, men jag hoppas och tror att det kommer att kännas bättre när det väl är dags. Men jag vill inte börja jobba, inte när det innebär så mycket pendling i alla fall... Men jag försöker tänka att det där löser sig, det måste det ju göra.

Vår vecka är lugn som det ser ut just nu i alla fall. Kan inte förstå att det bara är en vecka kvar till julafton, det känns väldigt konstigt! Tänk om det kunde komma lite snö, det hade nog hjälpt julkänslorna att komma fram tror jag.

Ha det fint!

Kram!

Bakat!

Här är resultatet av ingredienserna som inhandlades igår!

image153
Smarrigt!

Kram!

Lusse lelle!

Tror att jag skrev tre inlägg igår men varje gång när jag var nästan klar så tokade datorn till sig och allt bara låste sig och sen var både text och bilder puts väck. Gör väl ett nytt försök nu då!

I tisdags hade vi en jättebra dag. På förmiddagen var vi och hälsade på moster Emma i hennes första egna lägenhet. Hon flyttade in i helgen som gick så det var lite flyttstök men jag är övertygad om att hon kommer att få hur mysigt som helst där när hon kommer i ordning. Det var en jättefin lägenhet! Max och Moa gillade också den, framförallt alla filmer som låg på golvet så att de kunde plocka fritt ;-)!

image154
Moa hälsar på moster Emma!

image155
Max hos moster Emma!

Efter besöket hos Emma åkte vi till Maxi en runda och sen åkte vi vidare till Florröd för att hälsa på moster Maria och kusinerna. Maria var i full färd med att baka lussekatter och när Max och Moa vilade i vagnen passade vi på att fika i lugn och ro och fick provsmaka de himla goda kisarna, mums!

På kvällen var jag på kläd- och leksaksvisning i Hässleholm. Som jag skrev innan så är det en tjej som har startat en webbutik och som även har homepartys. Både kläderna och leksakerna var jättefina och det var en mycket trevlig kväll med god fika :-). Kika gärna in på sessan o. sus och kolla vad det var jag fick se och känna på. Jag handlade litegrann men jag tänker inte säga vad för det är en och annan julklapp :-).

Igår hade vi tvillingbesök här på förmiddagen. Tvillingkillar på 21 månader, det var verkligen FULLT ÖS! Max och Moa satt som förstenade och gjorde i princip inget annat än att titta på hela tiden de var här. När de hade åkt var det precis som buset flyttade över till Max och Moa, de skulle väl ta igen den tiden de varit lugna antar jag! Efter lunch tog vi en promenad ner till byn för att hämta ett paket och för att handla ingredienser till lussekatter. Tänkte att jag skulle baka idag.

När vi åt middag igår kväll fick Max och Moa äta själva, det kommer ett par bilder på det här!

image156
Det började ganska...

image157

...lugnt och sansat för att sedan...

image158
...övergå till att få i sig...

image159
...maten på det snabbaste och mest enkla sätt!

Vet inte om de fick i sig så mycket men de var i alla fall glada och nöjda fram tills det var dags för välling!

Ha en trevlig luciadag!

Kram!


Snart julafton!

Ja, tänk att det bara är två veckor kvar till julafton och ca tre veckor tills jag ska sätta mig på tåget till Malmö för att börja jobba igen. Det känns tufft. Att Stoffe ska vara hemma i januari gör att det känns lite lättare, det blir inte toklånga dagar på dagis direkt från början men det lär väl komma sen. Den 8 januari börjar inskolningen och det kommer troligtvis att vara Stoffe som tar större delen av den eftersom jag precis har börjat jobba.

Tänk att våra små Pysar ska börja på dagis! Det är inte utan att jag får en klump i halsen när jag tänker på det. Idag när barnen skulle vila bar jag först in Moa och sen Max. När jag och Max var på väg in la han ner sitt huvud mot min axel och gosade och jag snusade honom på kinden. Då slog det mig att det inte är jag som kommer vara där och göra det med dem om en månad. Hur ska det gå? För Max och Moa går det säkert bra men det blir nog värre för mig...

Förutom mina stunder av  "må-dåligt-för-att-det-snart-är-dags-att-börja-jobba" så har vi det bra här hemma. Igår kom dock Moas hosta igen och hon har haft en ganska jobbig natt. Idag har näsan börjat rinna lite och hon har hostat ganska mycket så det är möjligt att det är en ny förkylning på gång. Trots det har hon varit på bra humör och vi har varit i stan och handlat ett par julklappar på förmiddagen. De skötte sig utmärkt i vagnen och båda flirtade med tjejen som jobbade på Guldfynd :-).

Den kommande veckan är det ganska tomt i kalendern. Tänkte att jag skulle julpynta lite här hemma, jag brukar inte göra det till första advent för då blir jag nästan trött på det innan det är julafton, men nu känner jag att det hade varit mysigt att ta fram några tomtar. Frågan är bara var jag ska ställa dem nu när Mr och Mrs Klåfinger också bor här?!? Får kanske hänga dem i taket eller något :-)!  I morgon kväll ska jag på ett homeparty där det visas barnkläder och leksaker. Det är en tjej i Hässleholm som startat ett företag och Anette (som också bor i Tyringe och som också har tvillingar) har bjudit mig. Det ska bli himla kul! På fredag kväll ska jag till Sofie och äta, pyssla och bara mysa. Två barnfria kvällar för min del den här veckan alltså, hur ska jag klara det ;-)?

image200
Mitt i allt kvällsbus stannar Max upp och gör sin allra busigaste och sötaste pose!

image201
Moa gosar med flodhästen som hon fått av Moffar!

Stor kram till er alla!


Titta på mamma!

Måste bara dela med mig lite av en sak som våra barn har börjat med. När de hittar på något hyss (vilket sker titt som tätt) så har jag börjat med att vilja ha ögonkontakt med dem när jag säger till dem. För att få det säger jag: "Titta på mamma!". Då "svarar" båda två med att titta på mig och stoppa pekfingret i munnen och småle. Hur lätt är det då att försöka vara allvarlig och säga till dem?!? Jag klarar i alla fall inte det!

Här kommer ett litet exempel på hur det kan se ut:

image199
Förstår ni varför det är svårt att vara allvarlig?

Kram igen!

Bilder!

image197
Vår fina Moa!

image198
Vår fina Max!

Kram kram!

Advent

Här hemma har vi det ganska bra just nu. Barnen är mycket härligare att ha att göra med nu än de var för ett par veckor sedan. De leker och roar sig och kivar så klart en del så allt är som det ska! Max har fått två kindtänder uppe och där är två på gång nere också men han verkar inte så påverkad av det. Han har sovit lite dåligt på nätterna och det är möjligt att det har med det att göra.

image195
Max visar hur stark han är och Moa visar magen!

image196
Så här stark är Moa. Max ser ganska imponerad ut...

Deras nya favoritlek är att tömma tunnan där vi samlar tidningar innan vi går ut och slänger dem i soptunnan. Det är ganska kul att se dem stå och fullkomligt hiva ut tidningarna för att en stund senare vara ordentliga och lägga tillbaka dem igen. Sen slänger de ut dem igen och plockar i och slänger ut och - ja, ni fattar! Igår kväll kom de dock på den ännu roligare leken att tömma tunnan på tidningar och gå bort till trappan och slänga ner tidningarna i källaren. Det sysselsatte dem en stund och de hade himla kul! Nackdelen är ju att de inte kommer åt tidningarna sen så de kan ju inte lägga tillbaka dem... Jag hoppades lite att de skulle ha glömt den leken tills de vaknade i morse, men nej då! De är i full gång nu igen!

Vi har ändrat lite i rutinerna här hemma. Numera sover de bara en gång per dag, allt mellan 1 och 2½ timme. Det funkar mycket bra och de kommer oftast i säng runt åtta på kvällen.

Igår gjorde vi lite adventsfint här hemma. Ljusstakar och stjärnor i fönstren och det blev faktiskt ganska mysigt. Max och Moa var imponerade över stjärnan i deras rum och beundrade den ett tag när jag hade tänt den. I vardagrummet var det mer sladdarna till stjärnorna som var intressanta... Tror att vi gjort ett klokt val när vi bestämt oss för att ha julgranen i källaren det här året för det är två otroligt klåfingriga pysar vi har ;-)!

Ikväll är vi bjudna på inflyttningsfest hos Martin. Tyvärr blir det bara jag som kommer att åka dit för Stoffe känner inte sig bra, men jag hoppas att jag får kul i alla fall! Han får vara hemma och vakta Max och Moa i stället.

Ha en mysig första advent!

Många kramar!

RSS 2.0