Att värma ett mammahjärta.

Det har på senaste tiden varit flera tillfällen då Moa och Max kommenterat hur någon sett ut, än så länge dock utan pinsamma situationer vilket jag är tacksam för ;).

Vid ett tillfälle sa Max att han tyckte att någons pappa var tjock och vid ett annat tillfälle när vi mötte någon på stan sa han att han tyckte att hon var "hätt hund" (rätt rund). I vissa lägen kan det vara svårt att hålla sig för skratt för det kan ju låta ganska kul men jag har i alla fall försökt. Jag har också pratat med barnen om att man inte alltid behöver säga det man tänker för det kanske kan göra någon ledsen och att man därför bör tänka sig för innan man säger något. T ex när det gällde det där med att någons pappa var tjock, det kan man tänka men man behöver inte säga det för då kanske denna någon blir ledsen. Ja, ni fattar mitt tänk!

Igår när vi satt och åt mellanmål efter dagis sa Max: "Mamma, idag när XX gjorde så här (så sträckte han upp armarna i luften) så såg jag att XX var tjock på magen. Men mamma, jag sa inte det till någon, jag bara tänkte det." Då blev jag varm i mammahjärtat! Det visade ju att han hade förstått vad jag pratat om och att han faktiskt kom ihåg det vid rätt tillfälle också! Det kanske inte alltid funkar men det kändes väldigt bra att få höra det komma från vår förnuftiga son :).

Kram!


Mysigt värre!

Det har vi haft idag! Direkt efter dagis gick vi till lekplatsen och hade kul i det fina vintervädret.


Mera snö!

Idag har vi förstås varit ute och haft kul i snön. Som vi har längtat!!

Vi började med snögubbebygge och snöbollskrig i trädgården och gick sedan bort till lekplatsen för att åka pulka. Det var pulkapremiär för Morris och som med det mesta annat så gillade han läget och tyckte att det var helt ok att bli runtdragen i pulkan.

Moa och Max åkte och åkte och åkte och jag märkte en stor skillnad jämfört med hur det var förra året när vi var i pulkabacken, jag behövde inte hjälpa dem upp för backen igen efter att de hade åkt ner. Förra vintern minns jag att jag slet ganska hårt med de där pulkorna ;). Men vem vet, det kanske bara var nyhetens behag idag som gjorde att de fixade det själva?!

Här kommer några bilder från den snöiga dagen:

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-2/161004/images/2012/pic_185741741.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-2/161004/images/2012/pic_185741808.jpg" class="image">


ÄNTLIGEN!!


Maxmys!

Lördagskväll och bästa myset :)! Hoppa ni har det lika bra som oss!

Kram!


Lycka är...

...att bli runtskjutsad av storasyrran i dockvagnen! Moa är nog minst lika glad som "tar hand om Morris när jag tar hand om disken".

I övrigt har dagen varit ganska omväxlande, den började bra med lite städning och sen fikabesök av Moster och Arvid men sen kom en svacka med huvudvärk, gnälliga barn och allmän tristess. Sen vart Morris skrikarg för allting och drog oss i håret och slogs - inget var till belåtenhet. Efter lite extra kärlek och en portion gröt vände det och han blev gladare igen, skönt!

Nu råder fredagsstämning, popcorn är på g och soffan väntar alldeles strax på oss ;).

Kram!


Tänder!

Morris har tänder på gång överallt i hela munnen tror jag! Han fick ju sin första tand på 6-månadersdagen och när han var 10 månader hade han åtta tänder. Men sen har det stått stilla. Jag har tyckt att han har varit svullen och bulig i munnen ganska länge och nu börjar det dyka upp fler tänder. En kindtand och en hörntand skymtar fram i överkäken och jag tror att en kindtand brutit igenom i underkäken också. Han är inte så sugen på att visa om man säger så... Inte kindtänderna i alla fall!


Tillbakablick!

I brist på bra tv-program, lust att göra något vettigt och ork att gå och lägga mig (visst är jag positiv ;) så har jag tittat tillbaka i bloggen lite. På vad som skrevs i januari förra året. Och året innan. Och året innan. Och... ja ni fattar! Kolla in det här:

2011

2010

2009

2008

2007

Ojojoj så nostalgisk jag blev nu! Och tänk att jag har lyckats hålla liv i den här (stundtals fattiga) bloggen så länge! Sen en sak till som slår mig med häpnad när jag tittar tillbaka, det har ju hänt hur mycket som helst på de här åren, det ser man inte minst på att barnen har växt (och blivit fler). Men det konstiga är att jag känner mig inte annorlunda nu jämfört med vad jag gjorde då :)! Hur jag ser ut behöver vi inte snacka om, det är hur man känner sig som räknas ;)! Eller hur?!?

Ibland tänker jag att det hade varit kul att få bloggen utskriven, typ i bokform. Det kunde ju varit ett fint och roligt minne för barnen att ha när de blir större. Frågan är bara hur man bär sig åt för att lyckas med det!

Nu får det bli sängen för min del, sov sött!

Kram!


Skön helg!

Nu börjar helgen närma sig sitt slut och det har varit en väldigt rolig och skön helg! Vi inledde helgen med 80-års kalas på Linden i fredags kväll. Det var mycket trevligt och gott - precis som det brukar vara! Barnen älskar att vara på Linden så de ser man knappt röken av när man är där! Det är precis när det är dags för mat som man ser dem vid bordet men sen piper de snabbt upp för trappan igen och busar och leker med kusinerna.

I lördags var det dags för mig att åka på spa och för Stoffe att klyva ved. Ingen snäll uppdelning alls - jag vet! Men eftersom det var Stoffe som gett mig den här spavistelsen i julklapp så var han ju med på det hela om man säger så :). Strax efter tio gav Malena och jag oss iväg mot Torekov för en mycket härlig dag och kväll! Vi började med varsin behandling kl 12 och sen åt vi en god lunch. Sen svidade vi om till bikini och badrock och badade i varmt och skönt vatten både ute och inne, så himla härligt! Vi hann med en hel del pratande och hade det hur mysigt och trevligt som helst! På kvällen åt vi en god middag och sen låg vi i sängarna och pratade ännu mer tills vi kände att vi var trötta i ögonen, tror att vi släckte lampan redan kvart över tio :)! Om ni funderar på spa och inte vet vart ni ska åka så rekommenderar jag verkligen detta ! Hela anläggningen är väldigt fin och fräsch och det är en otroligt lugn och härlig miljö!

Jag kom hem strax efter lunch idag och har sedan dess inte gjort så mycket mer än det vanliga plockandet här hemma, myst och lekt med barnen och haft en lugn söndag.

Tidigare ikväll tömde jag både kameran och telefonen på nya bilder så här kommer ett litet bildrace från den senaste tiden!


Badbusar!


Spel...


...och mera spel!


Max favoritmin!


Här minns jag inte vad som hänt men det ser ut som att Morris har sålt
smöret och tappat pengarna!På lekplatsen. Morris tröttnade på att vandra runt som en Michelingubbe
så han pausade i vagnen en stund i stället.Kvällsmys!


Lekplatsen igen!


Pajasen!


För ett par veckor sen kom Morris underfund med att han kunde klättra
upp i Moas och Max fåtöljer och det är han väldigt nöjd med :)!


Här "kör" Morris med Max radiostyrda bil. Men eftersom han inte
riktigt kan hantera spakarna så puttar han på den med antennen
i stället. Alla sätt är bra utom de dåliga!


Lek med farmor!


Inga kommentarer....


Fullt ös! Moa och Morris jagar bollar och är helt inne i leken båda två!


I fredags tog vi en promenad i det härliga vädret. Först stannade
vi till hos ankorna...


...och sen på lekplatsen.


Idag när jag kom hem visade det sig att Morris hade lärt sig något
nytt när jag varit borta, nämligen att ta sig upp i brorsans och syrrans
sängar. Han var ganska nöjd med det som ni kan se!

I eftermiddags gjorde jag ett försök att få till en bra bild på Morris och mig tillsammans men det gick inget vidare. När Morris var med så var inte jag det och tvärtom. Men jag väljer ändå att bjuda på ett par bilder (och på mig själv...).Avslutar med en bild på alla tre godingarna!


Morris friserar Moa och Max med sin lille fogsvans!

Nu blir det soffan en liten stund innan det är dags att sova. I morgon är det dagisdags så det blir till att ställa klockan :)!

Kram kram!

En hund?!

Moa och Max leker Starwarsfamilj och Moa ringer Max på jobbet:

Moa: "Hej älskling! Du måste komma nu, jag ska föda barn!"
Max: "Oj, jag kommer direkt, doktorn är på väg!"
Max kommer in på rummet och Moa sitter i sängen bland alla gosedjur.
Max: "Hej älskling, hur är det? VA?! Har du födit en hund?!"

Oj vad jag skrattade! Det visade sig dock att hon hade fött två Starwarsbebisar och inte någon hund. Sötungar!

Snart dags att fika på nybakta kanelbullar, mums!

Kram!


Lika!


När jag nu tittar på bilden i förra inlägget igen så slår det mig att Moa och Max är väldigt lika varandra. Är de inte det? Jag har svårt att se det annars men på just den bilden tycker jag att de är det!

Lovar ett längre inlägg snart med fler bilder från vårt lata jullov :). Nu har allvaret (läs dagis ;)) börjat igen! Sista dagisdagen för den här veckan i morgon och sen väntar skön helg som inleds med kalas på Linden på fredag och fortsätter med spavistelse för min del lördag-söndag. Tack min fine Stoffe för den härliga julklappen :)!

Kram!


Julen över....

...och pepparkakshuset smashat :)!


RSS 2.0