Bröllop!

Jodå, det blev bröllop i helgen!

I torsdags kväll stod det klart att jag hade halsfluss och det var bara att påbörja penicillinkuren direkt. Halsen kändes verkligen inte bra men det enda jag kunde göra var att hoppas på att det skulle bli bättre till lördagen - och det blev det! Hade inte ont i halsen överhuvudtaget när jag vaknade i lördags och jag var så glad, så glad! Både för att det onda hade släppt men också för att det tydde på att det verkligen var halsfluss jag hade och inte körtelfeber som läkaren misstänkte att det kunde vara. Det är inte ofta man hoppas att man har halsfluss, men detta var ett sådant tillfälle.

På lördagsförmiddagen åkte vi till Luhr, till bästa S & L, för att lämna barnen. Efter god fika, en titt på nya huset som håller på att ta form och middagsnattning av barnen åkte jag och Stoffe mot Töjringe för att göra oss klara för bröllopet. Det blev (som vanligt) lite stressigt för mig men jag fixade det och var klara när syster med man kom för att hämta oss. Väl framme vid kyrkan steg förväntningarna och av någon anledning även min nervositet. Förväntningarna höll i sig och infriades gång på gång under hela kvällen, men nervositeten försvann när den vackra bruden tågade in i kyrkan arm i arm med sin käre far. Det var så vackert! Hela eftermiddagen och kvällen var fantastisk och vi hade det hur trevligt som helst! Tack fru kusin för att vi fick vara med och dela er stora dag!

Idag har det varit jobb igen och jag längtar bara mer och mer efter semester. Varje år är det likadant! När semestern närmar sig kommer känslan "jag-hade-inte-orkat-mer-så-det-är-tur-att-det-är-semester-snart" :-).

Blogg.se strular så jag har inte tålamod att lägga upp bilder just nu, kanske kommer mer sen..

Kram!

Torsdagsläget

Moa: Nästan 40 graders feber även idag. Lite gnällig (inte så konstigt, skönt att det bara är lite), inte jättehungrig men duktig! Tydligen ork nog för att bråka lite brorsan.

Max: Som vanligt. Leker, läser, kollar Byggare Bob och bråkar med syrran när lusten faller på.

Mamman: Helt ok, ont i halsen, lite uttråkad och längtar efter mera sol. Lite nojjig inför lördagen, hoppas att vi alla är friska och krya då!

Pappan: Jobbar.

Hejdå!

Kram!

Innan idag...

...såg det ut så här hemma hos oss:



Är man sjuk så får man lov att sitta i soffan och äta banan och titta på Byggare Bob (som för övrigt är favoriten just nu)!

Igår när jag kom till dagis för att hämta barnen var Moa jätteledsen och det märktes på henne att hon hade gråtit ganska länge. När vi kom hem hade pluttan över 39 graders feber och likaså i morse. Så idag är vi hemma och tar det lugnt. Just nu sover barnen och jag sitter i solen för att försöka få någonsomhelst färg innan bröllopet på lördag!

Kram!

Fin!


Fin-Max i Fin-Tröja som Fin-Moster Maria har stickat. Fin-Moa har också en!


Fin-Max igen!

Kram!

Måndag!

Så var helgen över för den här gången och det är måndag och jobbedag igen. Helgerna går så himla fort men som tur är så gör även veckorna det. Den här veckan är det ju "kortvecka" så det är bara tre dagar kvar att jobba.

Stoffe är i Luhr för att se hur det går med Sofies och Linus husbygge, barnen har precis lagt sig och luften gick ur mig så jag hamnade här. Just nu är barnen inne i en jobbig period när det gäller läggningen. Vi gör fortfarande som vi brukar, dvs att vi lägger dem i sängarna och går ut därifrån. Skillnaden är bara att nu busar de järnet därinne, vissa kvällar i upp till två timmar, vilket resulterar i för lite sömn för deras del. Det hjälper inte att gå in och säga till dem, de tystnar precis när jag är där inne men jag hinner inte mer än utanför dörren förrän de är igång igen. Grejen är att de verkar jättetrötta när vi lägger dem men sen trissar de upp varandra när de väl har hamnat i sängarna. Jag vill inte dela på dem så att de sover på olika rum så jag hoppas i stället på att detta är en fas som snart går över igen. Men lite påfrestande är det allt.

Helgen var helt ok, trevligt sällskap i form av fina vänner och fin familj hela helgen. I lördags tittade vi så klart på fotbollen men alla tummar verkade tyvärr inte hjälpa så mycket... Hoppas det går bättre på onsdag!

Veckan är ganska oplanerad förutom en efterlängtad klippning och slingning för min del i morgon. På fredag blir det midsommarfirande i Stoby och vi hoppas på fint väder, om inte soligt så i alla fall uppehållsväder.

Förresten, om det är någon som är nyfiken på hur valparna (som jag visade bild på för ett litet tag sen) ser ut nu så kan ni kolla in det här http://www.blocket.se/vi/16766633.htm?ca=23_4_s .

Ha en skön måndagskväll, det ska jag försöka ha!

Kram!

HEJA SVERIGE!

I morgon tycker jag att alla ska hålla minst en tumme för Sverige! Tänk vad kul det hade varit om det blev vinst! Heja, heja!


En liten supporterkille i mars förra året.

Idag är vi lediga, jag och barnen. Dagis har stängt och jag har tagit ledigt från jobbet. På förmiddagen har vi träffat farmor och varit i stan och uträttat lite ärenden. Nu sover Max och Moa och jag har fixat lite med disk och tvätt här hemma. När barnen vaknar tänkte jag att vi skulle gå ner till byn och mata ankorna. Jag behöver till kiosken och hämta ett paket också.


En trött liten tjej som är redo för sängen.

I helgen har vi inte så mycket planerat. Stoffe fyller år i morgon men det blir inget firande då, vi ska försöka få ihop ett gemensamt kalas lite längre fram. I morgon kväll kommer storasyster med familj hit och kollar på fotbollen med oss.

Ha en skön helg!

Kram!

Bilder

Här kommer det en liten bildkavalkad igen. Mästerfotografen Morbror Martin har varit på besök ett par gånger och här är en bråkdel av alla fina foton han har tagit på Max och Moa!

161004-268
Moa busar lite innan det är läggdags....

161004-267
...och Max likaså!

161004-266
Att åka Bobby Car när någon drar i snöret är jättekul men också lite läskigt.
Här ser det ut som att Max är liiite tveksam till om han vågar eller inte.


161004-265
Full fart framåt!

161004-264
Småttingarna på en liten promenad med Mobror Martin.

161004-263
När Martin och Zita kom hjälpte Max och Moa mig med att hänga tvätten.
De upptäckte ganska snabbt att det var mysigt att springa och leka tittut
bland lakanen och handdukarna.


'161004-262
Max kollar in något. Skulle tro att det är något bus som systern hans håller
på med.

Trevlig kväll!

Kram!

Mys!

161004-261
Kvällsvälling och mys med mamma!

Kram!


Liten uppdatering!

Trots att jag inte skrivit på hur länge som helst så ser jag att det är en liten men tapper skara som är här inne och kollar så gott som dagligen, kul att se :-)! Lite synd om er att det aldrig uppdateras bara, jag ska försöka bli lite bättre på det, det är bara det att jag vet inte hur jag ska få tiden att räcka till.

Allt är bra med oss! Jag stormtrivs på nya jobbet, barnen gillar dagis skarpt och Stoffe jobbar mycket och tycker för det mesta att det är kul.

Sen jag skrev sist har vi hunnit med att vara på utvecklingssamtal på dagis. Det gick jättebra och de hade enbart positiva saker att säga om Max och Moa, så klart ;-)! De är ju världens bästa barn! Häromdagen när jag skulle lämna dem på dagis sa en av fröknarna att både Max och Moa hade mycket humor. Jag tyckte det lät kul och undrade hur man märker det på ett barn som inte ens fyllt 2 år. Hennes förklaring var att de skojar med varandra, med andra barn och med fröknarna på ett sätt där det märks att de har humor. Lite skojigt att höra!

Helgerna har varit fullspäckade sista tiden och det är nog lite anledningen till att jag inte har tagit mig tid att skriva här. Det har varit möhippa för kusin vitamin, 40-årsjubileum med nya jobbet, avslutningsfest med gamla jobbet, mm. Nu kommer två ganska oplanerade helger innan det är midsommar, ganska skönt! Hoppas det varma vädret håller i sig så vi kan vara ute i trädgården och mysa.

Både Max och Moa pratar mer och mer. Moa har börjat säga mer än ett ord på rad, till exempel "åka bil", "mer mjölk", "mormors bil", och det låter så himla gulligt. Det är jättekul att höra hur många ord hon kan och man märker tydligt att hon vet vad de flesta betyder. Max är fortfarande lite mer fåordig men det betyder absolut inte att han är tyst. Han pratar på sitt språk - hela tiden!

Favoriten just nu är så klart att vara ute! Moa älskar att gunga men Max är inte lika förtjust i det. Han gräver hellre i rabatten eller kör med gräsklipparen. Något som båda tycker är väldigt kul är när man drar dem på deras Bobby Cars. De skrattar så de kiknar och jag flåsar så jag kiknar...

Nu ska jag gå ut och sätta mig på altanen med ett korsord och en stor skål med jordgubbar och grädde och bara njuta av den svenska sommaren. Återigen så ska jag försöka vara lite flitigare här, men jag vågar inte lova något.

161004-260
Första bilden vi har på Moster Marias hund Diva och hennes valpar. Här är
de bara ca 12 timmar gamla. Det blev två hanar och en tik. Någon som är
sugen? :-)


161004-259
Max busar på mammas mage!

161004-258
Kvällsdopp i badkaret! Nu har Max också börjat att gilla det riktigt och båda
två busar som bara den när det är baddags.


161004-257
Moa flinar och visar upp ett av de första skrapsåren för i år. Förutom det på
hakan blev det ett på varje knä och ett på armbågen när hon ramlade av
trehjulingen på dagis.  Jag har en känsla av att det kommer att bli många,
många fler innan sommaren är över.

Stor KRAM!

RSS 2.0