Hej!

Skulle mest bara berätta att vi lever och mår bra. Eller hyfsat bra i alla fall. Max och Moa har åkt på ännu en förkylning så de mår väl sådär bra, snoriga näsor och mycket hosta. Vi tänkte att vi skulle vänta med fler förkylningar tills det är dags för dagis men så blev det inte. När vi hade sista BVC-träffen i förra veckan förvarnade sköterskan oss om att det kommer att bli en låååång och intensiv infektionshöst med tanke på den kassa sommaren. Så detta kanske bara är början. Fast nej, jag menar NEJ! Efter den här förkylningen räcker det faktiskt! Sen. Ska. Vi. Vara. Friska. Så. Det. Så.

image154
Max är väldigt glad för att stoppa saker i saker. Här koncentrerar han sig på att göra just det.
Den här gången handlar det i alla fall om leksaker. För ett tag sen kom vi in på toaletten och
där stod Max i full färd med att bada gosenallen i toastolen...

image155
Att försöka ta ett foto på Moa när hon pysslar med något är i stort sett omöjligt. Så fort hon
ser kameran så är det bara bus och flin som gäller.

image156
Max har blivit cool och försöker lära oss andra hur man ska sitta vid matbordet.

Trevlig helg på er om vi inte hörs innan!

Kramar!

Hos moster!

Mamma känner inte för att blogga idag men vi tycker det är så kul att trycka på alla knapparna på tangentbordet så vi fixar det i stället!

Igår var vi hos moster och hälsade på. Vi trivs jättebra där för hon har massor av roliga leksaker som hon säger att våra kusiner lekte med när de var små. Sen finns där massa andra saker som också är roliga - hundens vattenskål, massor av tidningar i precis lagom höjd för oss att riva ner, en kamin, ved till kaminen, sladdar, en trappa utan grind, skåp och lådor som inte är barnsäkrade - ja, ni fattar! Det är lajbans att vara där!!!

Snart ska vi sova över där och det ska bli så mysigt!

image151
-Men mamma, jag bara håller lite, det gör väl inget?!?

image152
-Så här glad är jag när jag är hos Moster!

image153
Här leker vi med vår kusin Hanna, hon är jättesnäll.

Kram Max och Moa

Veckan!

Så här ser vår vecka ut, i alla fall i stora drag:

MÅNDAG: Var lagom trötta efter helgens bravader (middag i Lur på fredagskvällen, babysim på lördagsförmiddagen, 25-årsfest för mamman och pappan på lördagskvällen och 6-årskalas på söndagen). Orkade i alla fall med en tur till Maxi och ett fikabesök av Sixten och hans mamma på eftermiddagen.

TISDAG: Hänga med mormor, mostrar och kusiner.

ONSDAG: Ta det lugnt hela dagen och ladda för besök av Heléne på eftermiddagen/kvällan :-).

TORSDAG: Sista träffen med föräldragruppen. Ska träffas på biblioteket den här gången, jag har varit och rekat så att jag kommer in med vagnen;-).

FREDAG: Min kusin som bor i Stockholm kommer och hälsar på oss, ska bli mysigt!

LÖRDAG: Babysim på förmiddagen, 4-årskalas på eftermiddagen, lugnt på kvällen.

SÖNDAG: Inga planer överhuvudtaget!

LÄGESRAPPORT: Barnen sover bra för tillfället (peppar, peppar) Somnar hyfsat snabbt i sängarna på kvällen och sover i princip hela natten. Ofta är det ett eller två uppvak när man får hjälpa till att leta upp nappen och för det mesta också en liten slurk välling vid fem-sex-tiden sen sover de vidare någon timme till. För det mesta sover de två gånger på dagen, en gång på förmiddagen och en gång på eftermiddagen. Igår hoppade de dock över eftermiddagsluren och jag var lite orolig för hur kvällen skulle bli, men det gick hur bra som helst!

De vräker i sig i princip all mat de kommer över. Välling, barnmat, riktig mat, macka, yoggi, gröt, frukt - tja, det mesta går ner! Häromdagen åt vi ärtsoppa och det slank ner det också! Det blev dock inte så mycket av den varan för jag var lite orolig för deras små magar.

Moa går mer och mer. Fram tills i söndags har hon varit ganska försiktig och satt sig ner nästan direkt, men när vi var på kalas hos kusin Arvid knatade hon runt som bara den. Nu märker man att hon vill gå och hela tiden är det med ett busigt leende på läpparna. Max går än så länge "bara" med hjälp av lära-gå-vagnar, stolar, bord och annat som kan passa bra som stöd :-). Han ser hur stolt ut som helst när han kommer gåendes!

De leker ofta fint tillsammans och ungefär lika ofta får jag hämta dem i rummet där fönsterkarmen är så låg så att det går alldeles utmärkt för dem att stå och pilla i blomjorden... Bråkar gör de också. Det är inte sällan de vill ha precis samma sak och då blir det en liten fight som de antingen löser själva eller som jag får hjälpa till att fixa. Max har en ful ovana att dra Moa i håret när det inte går som han vill, men vi jobbar på att få bort den. Det är något speciellt med Max och hår, eller vad säger du moster Maria?!? :-)

Ja, det var nog det mesta om läget här hemma just nu. Troligtvis ändras det tills i morgon för det brukar ju vara så när man tycker att man har någon form av rutiner som funkar bra ;-)!

Ha det gott!

Många kramar!


Bilder!

Bjuder på lite bilder från igår. Det känns som att vi har en liten teaterapa i familjen...

image148
Fina Max med tuppkam :-)

image149
Linslus!

image150
No comments....

Idag ska vi hälsa på Anette och hennes tvillingpojkar. Pojkarna är fem månader gamla och det känns som att jag helt har glömt hur Max och Moa var när de var så små så det ska bli spännande.

Ha en skön tisdag!

Kram!


Helgen!

Så härligt det är med helg även när man är föräldraledig! På något sätt så känns det som man inte har så många måsten då utan det är helt ok att ta dagen som den kommer, mysigt!

Idag har vi varit på simning på förmiddagen. Varken Max eller Moa var överförtjusta, men det gick hyfsat bra i alla fall. Det var ju ett tag sen sist så det kanske inte är så konstigt att de inte tycker att det är lattjolajban att bli doppad i en pool med massor av andra barn som stojar och stimmar... :-)

Nu sover barnen och Stoffe är iväg och fixar lite ved till oss så att vi kan elda i öppna spisen i vinter. Mamma kommer nog om en stund och fikar lite med oss. Tanken var att vi skulle åka till Markaryd idag och gå på marknad, men det täta duggregnet ute lockar inte till marknadsbesök tyvärr!

Ikväll blir det nog lugnt, lite fotbollstittande kan jag tänka mig.

I morgon ska vi på 2-årskalas på eftermiddagen. Det ska bli kul att träffa lite andra barn och föräldrar! Alltid skoj med kalas! Sen blir det besök av hantverkare som ska titta på vårt badrum, vi har tänkt oss att det ska renoveras i höst. Jag håller redan på att längta ihjäl mig efter badkar, det ska bli SÅ skönt!

image146
Moa busar järnet!

image147
Max tittar tv och tar det lite lugnare

Ha en riktigt skön fortsättning på helgen!

Kram!

Gäääsp!!!

Hur trött tror ni att Moa är på mig här? :-)

image145
-Men mamma sluuuta, jag tyar inte mer! :-)

Kan meddela att jag försökte med ett antal fler foton att få till ett mamma-barn-foto men det gick inget vidare...

Kram och trevlig söndagkväll!

RSS 2.0