Sälen och skidproffs!

Nu tänkte jag bjuda på lite fler bilder från vår härliga vecka i Lindvallen i Sälen.

Vi satte oss i vår fullpackade bil vid halv åtta på söndagsmorgonen för att köra de dryga 70 långa milen till Sälen. Det tar sin tid att köra så långt och ännu längre tid tar det när man har tre ganska små barn som behöver kissa, som mår illa, som är hungriga, som är törstiga, som helt enkelt bara ledsnat på att sitta still i bilstolen och ja, ni fattar! Vi gjorde tre längre stopp på vägen upp så att vi fick mat i magarna och utlopp för lite spring i benen och sådär. Bilresan gick faktiskt väldigt bra även om Moa och Max frågade ca 238 765 gånger hur långt det var kvar. De frågade också hela tiden efter var kusinerna var eftersom de visste att de också satt i bilen på väg mot samma ställe som oss. Väl framme vid stugan packade vi in oss, delade upp sovplatser och fixade och donade. Stugan var inte stor men den var liten ;). Men som man säger "finns det hjärterum så finns det stjärterum" och det gick väldigt bra att bo 10 personer på så liten yta måste jag säga!

På måndagen fixade vi med skidor på förmiddagen och sen var det dags för första skidskolepasset för Moa och Max efter lunch. Moa fixade knappliften upp till samlingsstället för skidskolan på första försöket utan problem men det var lite svårare för Max. Han ramlade två gånger i liften och sen gav jag upp och gick hela rundan runt i stället. Det var lite kämpigt men vi kom fram till slut :). Max var arg och ledsen för att han inte kunde när Moa kunde och han tyckte att det var jättejobbigt att gå hela vägen runt med pjäxor på fötterna men humöret blev ganska snabbt bättre när skidskolan väl började. Moa kom snabbt på knepet även med skidåkningen, hon hann ju träna lite mer än Max förra året eftersom han blev magsjuk redan dag två då. Max ramlade mest både dag 1 och dag 2 men sen lossnade det även för honom och efter lite extraträning med kusinerna fixade han skidåkningen galant! De ville ju båda två hemskt gärna kunna åka tillsammans med sina kusiner och det var den bästa tänkbara moroten för att kämpa på tror jag! På onsdags eftermiddagen åkte de som bara den och sen var det åkning både före och efter skidskolan både på torsdagen och fredagen. Båda barnen tyckte att det var så kul och ville inte ta några längre pauser. Det var inte mycket klagomål alls på onda fötter eller trötta ben så de tyckte nog verkligen att det var kul!

På lördagen var det ingen skidskola så då körde vi till Hundfjället för att testa på skidåkningen där i stället. Där fanns bland annat Trollskogen som barnen uppskattade mycket. Både Moa och Max åkte med resten av gänget hela vägen upp till toppen utan att tveka - det tyckte jag var strongt gjort!

Nu kommer lite bilder!


På väg!


Äntligen framme hos kusinerna!


Dags för första middagen!Max på väg upp till resten av skidskolegruppen.Lite bus i snöhögarna en dag efter skidskolan när vi väntade på att
Morris skulle vakna efter sin middagsvila i vagnen.Vaken ;)!


Här testar Moa och Max den enklaste liftformen - ett rullband! Dock
utan skidor ;)!Solar mig medan Moa och Max är på skidskolan och Morris vilar i vagnen.
Sämre kan man ha det!Tokig Rickard och härlig utsikt!


Arvid högt upp i backen.


Dags för skidskola igen.


På väg utför :)!


Glad Oskar!


Max och Oskar högt upp i backen.


Hela familjen "Linden" samlad i backen.


En riktig "Morris-bild", kommentarer överflödiga...


Hanna, Moa, Arvid och Max i trollskogen.Sötnos!


Undrar vad som döljer sig här?!


Hoppsan ;)!


Max och Moa på väg upp!


Gänget!Trollungen! Fotominen, rödkindad och långhårig - kan det bli bättre ;)?!?


Mästerfotografen Max har fotograferat kusinerna som ÄNTLIGEN
kommit tillbaka efter en dags skidåkning!


Det var lite bilder det! Hoppas att det framgår hur mysigt och bra vi har haft det för det har vi verkligen! Till och med jag som är en solsemesterälskare tvekar nu gällande vad som är bäst - sol- eller skidsemester ;)?!

På förmiddagen i söndags var bilarna packade igen och det var dags att åka hemåt. Stackars Max blev åksjuk direkt så efter bara ett par mil fick vi stanna och lufta honom lite och sen kunde vi köra några mil till innan vi fick stanna igen. Vi har märkt att det som funkar bäst för hans del när han mår dåligt är att äta - och det gjorde han! Direkt efter att magen krampat och tårarna sprutat åt han en korv med mos och sen ett halvt rör Pringles på det, sen mådde han bra igen och då kunde vi köra en lite längre stund. Alla tre barnen (och jag också för den delen) somnade en bra stund i bilen. Det hör verkligen till ovanligheterna att Moa sover i bilen men efter en hård vecka på skidor var till och med hon trött den lilla loppan! Vi gjorde tre lite längre stopp även på vägen hem och med tanke på hur hemresan började så gick den över all förväntan!

Morris är tyvärr fortfarande febrig här, han hade över 39 graders feber även ikväll. Jag tycker ändå att förkylningen verkar ha gått tillbaka lite idag så jag hoppas på en friskare liten kille i morgon! Moa och Max har sin sista kontroll och vaccinering på BVC i morgon efter lunch men vi får se hur det blir med det. Om Morris fortfarande har feber får vi boka om.

Nu är det kväll!

Kram!


Kommentarer
Postat av: Frida

Det framgår verkligen hur mysigt ni hade det! Så härligt!Kraam!

2012-03-01 @ 06:02:35
URL: http://www.ericoisabelle.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0