Dopdags och 3-månaderskontroll!

I söndags var det dags för Morris dop. Redan klockan tio skulle det börja och vi var i kyrkan strax efter halv tio för att hinna med att ta på dopklänning och förbereda oss lite. Moa och Max hade fått uppgifter som de skulle hjälpa till med under dopet och prästen skulle visa dem lite kring det innan det var dags att börja.

Max fick den stora äran att bära korset in i kyrkan och den uppgiften klarade han med bravur! Moa hjälpte till att hälla vattnet i dopfunten och det gick bra det också. Max var väldigt intresserad av just det momentet och när han upptäckte att det var en kyrka avbildad i dopfunten blev han ännu mer intresserad och ville gärna peta runt lite i vattnet :).

Morris var trött när vi kom till kyrkan så till en början var han lite gnällig. Efter bara en liten stund somnade han i min famn och han sov fortfarande när det var dags för dopceremonin. Först efter en liten stund vaknade han till och sen var han på gott humör hela tiden.

Jag tyckte att det var ett väldigt fint dop. Prästen var jättebra, barnen skötte sig fint och faddrarna gjorde ett strålande jobb :). Zita sjöng otroligt vackert och jag måste erkänna att hakan darrade lite på mig... Tack alla ni som var där för att ni gjorde Morris dopdag till ett fint minne för oss alla!


På väg in i kyrkan.


Alla samlade!


Dagens huvudperson!


Full koncentration när vattnet hälls i dopfunten.


Morris var nyfiken på alla som tittade på honom.


Nydöpt Morris och kusinerna Oskar och Arvid.


Morris med sina faddrar.


Gömstället nr 1 när det var dags för kurragömme :)!


Mormor och Morris.

Tack igen alla för en fin dag!

Igår var det dags för 3-månaderskontroll på BVC. Det innebar som vanligt vägning och mätning men också vaccination. Lille Morris fick en spruta i varje ben och Moa och Max tyckte att det var väldigt intressant. Max stod intill mig och höll för öronen för han väntade sig nog världens skrik ifrån Morris. Det kom dock inte så mycket skrik just då men senare igår var det en mycket ledsen Morris vi hade här hemma. Han hade lite feber och verkade ha mycket ont i sina små ben. Som tur var gick över igen efter någon timme och han blev glada Morris igen!

Vikten igår var 8 125 g och han var 64 cm lång - vår "lille" kille! Han följer sin egen lilla kurva och ligger två snäpp över "normalkurvan" när det gäller vikten och ett snäpp över när det gäller längden.

Idag har det varit dagisdags för Moa och Max för första gången på lite drygt tre veckor! De längtade båda två och blev glada i morse när de kom på att det var idag de skulle dit. Ganska skönt att vardagen är tillbaka igen även om det har varit väääldigt skönt med jullov och sovmorgon... Men man kan ju inte har det hur bra som helst, eller hur ;)!?

Nu knorras det lite inne hos Morris så han vaknar nog snart.

Ha en fortsatt skön dag!

Kram!




Kommentarer
Postat av: Mormor!

Ett jättemysigt dop med duktiga barn och en trevlig präst! Faddrarna ser riktigt stolta ut.Kram!!

2011-01-15 @ 07:02:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0