Sälen!

Det blir inte alltid riktigt som man tänkt sig, det har vi verkligen fått känna på när vi åkte till Sälen för en veckas skidsemester. Vi begav oss iväg förra lördagen och körde då till Skövde. Där gjorde vi en mellanlandning och åt middag hos goda vänner och sov på hotell. På söndagen tog vi det lugnt, Stoffe badade med Moa och Max i poolen på hotellet innan vi styrde kosan vidare mot Sälen. Bilresan gick hur bra som helst och barnen var superduktiga trots många timmar i bilen.

Väl framme i Sälen installerade vi oss i den stoooora stugan (tanken var att fler skulle kommit upp på söndagen men det blev försenat pga sjuka barn) och hade det hur mysigt som helst. Vi hyrde skidor till barnen, handlade lite mat och tog det bara lugnt första kvällen. På måndagen var det dags för första skidskoledagen för Moa och Max och vi var nog lite spända allihop. Vi knatade iväg och Moa och Max fick på sig pjäxor och skidor och stod och gled lite framåt och bakåt innan skidläraren kom och tog hand om dem. Sen var det fotograferingsdags innan de gav sig av mot knappliften för att åka upp en bit i backen (ja, mitt hjärta dunkade några extra slag och jag erkänner att jag tänkte att det här kommer de aldrig att klara). Moa åkte iväg med liften utan problem och Max gjorde ett tappert försök även han men det gick mindre bra. Han ramlade ett antal gånger men han gav inte upp och till sist åkte han också knapplift som om han aldrig hade gjort något annat. Sen tog de sig ner på ett eller annat sätt men de orkade inte speciellt länge första dagen så de avslutade med lite lek i stället.

Efter skidskolan gick vi hem och fixade lite lunch och sen gick vi ut i det underbara vädret igen för att se oss runt lite. Vi hittade en mysig våffelstuga och satte oss i solen och åt smarriga våfflor, så härligt med semester!

Tisdagen började med att Max vaknade och sa att han mådde illa i magen och det var starten på en vecka fylld av illamående kan man väl säga. Max hann inte vara vaken speciellt länge innan han blev riktigt dålig sedan sprang han mellan toan och soffan resten av dagen och mellan toan och sängen hela natten. På torsdags eftermiddagen blev även Moa dålig och resten av den dagen och natten såg likadan ut som Max första sjukdag gjorde. På lördags morgonen hade Morris feber och var kass i magen och då gav vi upp och bestämde oss för att köra hem en dag tidigare än beräknat. Det var en himla tur det för vi hann inte mycket mer än hem förrän Stoffe också blev dålig. Trots att Moa var långt ifrån kry när vi körde hem så gick bilresan väldigt bra. Barnen var fantastiskt duktiga hela vägen! Morris tjurade ihop när vi kom till Markaryd men efter lite skönsång från mig (!) somnade han om igen och sov gott tills vi parkerade hemma. Jag kan säga att det var längesen som det var så skönt att komma hem som det var då!

Hursomhelst så hann barnen med några dagar i skidskolan och Moa, som bara missade sista dagen, blev en riktig baddare på att åka skidor. Hennes min när hon klarat av att åka ner för hela långa backen själv och dessutom åkte tunnel genom Bolibompadraken som stod längst ner i backen var bara helt obetalbar! Hon var så stolt och glad och log så att man såg alla hennes tänder. Den ögonblicksbilden har jag sparat färskt i minnet och jag blir varm i hela kroppen när jag tänker på den! Vi hann i alla fall märka att barnen tyckte att det var kul att åka skidor så vi kommer säkerligen att ge det en ny chans nästa år. Frågan är om någon vågar följa med oss då...

Nåja, trots sjukorna så vågade sig de andra som vi skulle semestra med upp till Sälen och vi hade trots allt en ganska mysig vecka i alla fall. Visst hade vi kunnat ha det massor av mycket bättre men vi fick njuta lite i alla fall. Det känns dock inte som vi har vilat upp oss direkt så det får vi försöka göra nu när vi är hemma igen. Moa och Max verkar vara pigga och krya igen och Stoffe är också på bättringsvägen. Morris är fortfarande lite risig i magen men han har aptit och är lika go och glad som vanligt så jag är inte så orolig för honom just nu i alla fall. Bara han inte blir lika dålig som Moa och Max var för tre sådana dygn till vill jag inte vara med om!

Här kommer lite bilder från de bra dagarna vi hade :)!


Finingarna delade säng på hotellet i Skövde!


Redo för första dagen på skidskolan!


Härligt med snöhögar att klättra i!


Våffelfika i solen!


Tittut!


Dags att testa pulkan!


Stoffe grävde en grop som Moa och Max passade perfekt i ;)!


Max ville gärna vara uppe med de stora barnen och det slutade
så här - sovandes på Arvids axel <3!


Här kommer Moa i full fräs!


Här ser ni Bolibompadraken som Moa kommer åkandes mot.


Här har lillhönan blivit dålig och är inte riktigt lika munter som innan...


Hemma igen, ganska härligt med barmark och sol faktiskt!


Morris njöt också av det härliga vädret.


Avslutar med en dagsfärsk bild på Morris när han leker i babygymet.

Nu känner jag hur sängen kallar på mig och det är nog bäst att lyda och försöka ta igen lite förlorad sömn. Jag hoppas att det syns på bilderna att vi hade det lite mysigt också så det inte verkar som att det bara var sjuka och tråkigt. Även om det är det första man tänker på så här nära inpå så tror jag att det blir ett mysigt minne ändå lite längre fram i tiden. Förhoppningsvis var detta bara den första skidsemester vi gjorde tillsammans och inte den sista :).

Kram!


Kommentarer
Postat av: Frida

Jag tycker allt ser super mysigt ut ändå!! Åh, vad roligt med skidsemester och kul att barnen tyckte det var så roligt att åka. Jag älskar att åka skidor och längtar till vi kan åka, kanske nästa år?

Men synd om er att det blev så precis den veckan när ni skulle ha semester.



Stor kram till er!!!

2011-04-06 @ 09:29:19
URL: http://www.ericoisabelle.wordpress.com
Postat av: farmor

Tråkigt att ni blev sjuka men verkar ändå till att haft de mysigt. Hur gick de med näsorna stod de i backen någon gång? Jaså Morris har fått tänder då får ni väl ha en tandborste till honom tar med på söndag när vi kommer o passar barnen, till dess många stora kramar på er.

2011-04-07 @ 14:28:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0