Lugnet fortsätter!

Ja, vi fortsätter att njuta av lugnet och de lediga dagarna här hemma. Igår vaknade jag kvart i nio (!) och då låg båda Pysarna fortfarande och nyllade i sina sängar. Kvart över nio kom Moa upp och vid halv tio vaknade även Max till liv. Idag väckte jag dem strax efter åtta för att börja få lite ordning på tiderna här igen. I morgon är det nämligen dags för Moa och Max att börja på dagis igen, de kommer att vara där mellan 8.15 och 11.15 så det blir inga långa dagar. Dessutom mjukstartar vi med bara två dagar eftersom det är barnfri dag på fredag. Det kommer kännas konstigt att lämna dem på dagis för att sen bara åka hem men samtidigt är det ju ganska skönt om de hinner prova på de kortare dagarna innan Lage kommer så att inte alla förändringar kommer på samma gång.

I förra veckan var vi på 4-årskontroll och båda Pysarna klarade det galant. Det mättes, vägdes, gjordes syn- och hörseltest, balanserades, ritades, räknades och pratades och det var inga problem med något av det. Max hade växt 10 cm sen 3-årskontrollen och nu var han 106 cm lång och vägde 18,3 kg. Moa var 100,5 cm lång och vägde 16,1 kg. Vi har funderat lite på hur det skulle gå för Max med talet eftersom han tappar en del bokstäver när han pratar, men det var inget som var ovanligt enligt "doktorn" och inget som vi behövde göra något åt i nuläget.

I helgen som gick hann vi med en hel del. Lördagen började med simning för att sedan forsätta med ett besök på Ikea. Sen var det dags för ett mysigt 9-årskalas hos världens bästa Arvid. I söndags var vi på Hildurs dop och sen byggde vi ihop Ikea-inköpen och möblerade om i sovrummet här hemma. Spjälsängen kom upp och nu är vi så redo vi kan bli för Lages ankomst. Samtidigt som det känns som att det kan vara dags när som helst nu så känns det också väldigt långt borta. Både mysigt, spännande och lite läskigt att gå och vänta :).

Jag tror förresten att vi har fått ytterligare ett tecken på att det är snickare som är drömyrket för vår lille Max. Att han älskar verktyg och att "jobba" vet vi sedan länge och när han och jag byggde ihop Ikeabyrån här i söndags kväll och vi båda två hamrade som bäst sa han: "Mamma, jag tycker det låter precis som musik!". Det om något säger väl en hel del :)!

Här kommer lite bilder från senaste dagarnas mysigheter!


Här bjuder barnen mig på "föreställning". Startskottet var när Moa blåste
i trumpeten och sen spelades det gitarr (och Allan) som bara den!



Speldags! Här är det Memory som gäller.


Glada och fina Moa!


Galna och fina Max!


En nyklippt Max leker med lera på ett lite grabbigare vis, han tog
verktygen till hjälp...


Bus med lille Gordon!

Idag har vi inga större planer, kanske blir det lite lek med dagiskompisen Tea i eftermiddag om de vågar träffa oss trots att Moa och Max är lite snoriga.

I fredags var jag förresten hos barnmorskan för en koll. Allt såg bra ut, Lages hjärtljud var fina och efter ett snabbt ultraljud konstaterades det även att det lilla livet ligger med huvudet neråt. Inte fixerad än så länge men enligt barnmorskan är det inget ovanligt att det är så för omföderskor. Vi håller i alla fall tummen för att Lage stannar på det hållet nu och inte får för sig att vända sig igen.

Ha en skön dag!

Kram!




Kommentarer
Postat av: karolina

Underbart! Fina bilder, som vanligt! :)



Massor med kramar till er alla!

2010-09-14 @ 16:45:05
Postat av: Frida

Hej!



Ni verkar ha det super mysigt!! Så roligt att läsa om allt och se alla fina bilder. Nu är det verkligen inte långt kvar till "Lage" kommer! Det är så spännande!

Ta hand om er.



Kramar från oss alla

2010-09-15 @ 21:17:56
URL: http://www.ericoisabelle.blogspot.com
Postat av: Frida

Hej!



Ni verkar ha det super mysigt!! Så roligt att läsa om allt, och titta på alla fina bilder. Nu är det verkligen inte långt kvar till "Lage" kommer. Hihi:) Så spännande!!

Ta hand om er.



Kramar från oss alla

2010-09-15 @ 21:26:51
URL: http://www.ericoisabelle.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0